Dünyayı kasıp kavuran Squid Game dizisi yasaklanıyor mu? Tepki gösteren ebeveynler ayaklanmayı sürdürüyor! Hangi ülkelerde yasak söz konusu?

Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde! Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde!

Netflix'in son bombası Squid Game beğeni rekorları kırarken ilk olarak Belçika'da çocukların diziden örnek alarak benzer bir oyun oynaması gündem olmuştu.

Tüm dünyada aileler Squid Game dizisi için endişelerini dile getirirken özellikle anne ve babalar dizi hakkında büyük endişe duyuyor. Ülkemizde de son olarak Bergüzar Korel ailelere senlendi ve "Çocuklara Squid Game izletmeyin"  uyarısında bulunmuştu.

Belçika'dan sonra İngiltere'deki bir ilkokul da çocukların benzer şekilde bir oyun oynadığını açıklayan bir açıklama yaptı. İngiltere'deki bir okul ebeveynlere, çocukların diziye özenerek bir oyun geliştirdiğini ve birbirlerini vuruyormuş gibi yaptıklarını anlattığı bir mektup yazdı.

Daha önce de Belçika'da bir okul, bahçede öğrencilerin Squid Game dizisindeki oyunları canlandırdığını fark edip öğrenciler hakkında disiplin cezası uygulanacağını açıkladı. 

Son olarak İngiltere'de bir okul mektubunda şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili Ebeveynler ve Bakıcılar, bazı çocuklarımızın Netflix’te Squid Game izlediğini, oyun alanında bu oyunun kendi versiyonlarını oynamaya başladığını, taklit ettiklerini fark ettik. Bu diziyi izleyen çocuklar, grafik gerçekçi şiddet sahnelerine maruz kalıyorlar ve ne yazık ki tolere edilmeyecek şekilde bu davranışları sergiliyorlar. Bu programın yaş sınırının 15 olduğunu bilmenizi isterim.

Bu dizinin çocuklarınız için tehlikeli olduğunu fark edin ve lütfen birbirlerini vuruyormuş gibi davranmanın uygun olmadığını ve kabul edilebilir olmadığını açıkça paylaşın. Lütfen çocuklarınızı güvende tutmamız için bize destek olun. Bizler de şiddet ve çevrimiçi zararlar hakkında ekstra dersler koyduk."