Dünyada izlenme rekorları kırıp zirveye oturan Güney Kore yapımı dizi Squid Game’i ülkeye getirene ölüm cezası verilirken, izleyenler de ayrıca cezalar aldı. Squid Game cezası nedir? Squid Game konusu ne?

17 Eylül 2021 tarihinde Netflix üzerinde dünyada izlenime giren Güney Kore yapımı drama dizi Squid Game tüm dünyada ilk günden itibaren izlenme rekorları kırmıştı.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Duymayanın kalmadığı Squid Game’in konusu ise, boşanmış borçlu bir şoförün nakit ödül sebebi ile bir dizi çocuk oyunu oynamasını kabul etmesi ve burada aynı sorunda olan 455 oyuncuya karşı mücadele vermesinden oluşuyor. Oyuncuların korumalar tarafından izlendiği oyunda ilginç olan ise kaybetmenin ölümle sonuçlanması fakat her ölüm potansiyelinin de alınacak olan ödülü arttırması. Kahramanımız bunu öğrenince olaylar gelişmeye başlıyor.

Konusu ve görselliği ile büyük bir ilgi toplayan Squid Game Kuzeey Kore’de olay yaratmış durumda. Bilndiği üzere Kuzey Kore’ye tüm dünyadan olduğu gibi özellikle Güney Kore’den herhangi bir materyal getirilmesi çok katı kurallarla yasaklanmış durumda.

Netflix’in gözde dizisi Squid Game’in kopyaları kaçak yolla ülkeye sokulmuş durumda. Kopyaları satan bir kaçakçının kurşuna dizileceği belirtilirken izleyenlere de ayrıca cezalar veriliyor.

3261151_810x458

Bir öğrenci tarafından satın alınıp arkadaşları ile izlediği tespit edilen Squid Game, satın alan öğrencinin ömür boyu hapsine, izleyen arkadaşlarının da beş yıl boyunca ağır şartlarda çalışmasına sebep olmuş durumda.

Okuldaki öğretmen ve idarecilerinde işlerinden uzaklaştırılıp yine ağır cezalara çarptırılacakları da verilen bilgiler arasında yer alıyor.