Kanal D’nin yeni sezon dizisi bilindiği üzere her bölümü ile sosyal medyaya taşınıyor. Dizi son bölümü sonrası 7 Milyon erişim ile olay olan dizide bir isim var ki o da gerçek avukatların gündeminde ayrı olay oldu. Avukatlar tarafından yakın markaja alınan isim kim? Avukatlar Savcı Pars için ne dedi? Avukatlar neden Mehmet Yılmaz Ak’ı özellikle takip ediyor?

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Gerçek gündem konularının işlendiği dizi son bölümünde Türkiye’de yaşanan Kadir Şeker olayına yer vererek hem gönüllere taht kurdu hem de 7 milyon etkileşim alarak reytinglerden yine birinci çıktı.

yargı 4

Başarılı isim Sema Ergenekon’un kaleminden çıkan dizide son bölümde 5 Şubat 2020’de Konya’da üniversiteye hazırlanan bir gencin parkta darp edilen bir kadını kurtarmak için yaptığı müdahale sonrası kasten öldürme suçu ile yargılanan Kadir Şeker “İyilik yaptığım için 10 yıl yattım ben. Parkta dövülen bir kadını kurtarmaya çalıştım. Yardım çığlıklarına koştum. Adam, kadını bildiğin öldürüyordu. Sırf kadını kurtarmak için iyilik için yerden taş alıp vurdum. Öldürmek için vurmadım, kurtarmak için vurdum. 10 yıl yattım kimse benim için bir şey yapmadı” repliği ile hatırlatıldı.

kadir yargı

Sosyal medyada bu hatırlatmadan ve konuyu işlemesinden dolayı ayrıca takdir toplayan başarılı dizi “Yargı” ya teşekkür paylaşımları yağdı.

Bu kadar başarılı bir dizinin şansı elbette ki sadece senaristi değil. Bu başarıya imza atan bir de harika bir oyuncu kadrosu var. Uğur Polat, Cezmi Baskın, Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Başak Gümilcineli, Hüseyin Avni Danyal, Ali Seçkiner Alıcı, Zeyno Eracar, Nilgün Türksever, Uğur Aslan, Onur Durmaz gibi çok değerli isimlerin yer aldığı kadroda bir isim daha var ki canlandırdığı rol ile ilgili olarak gerçek avukatların ve savcıların bile tam not alarak gündemine geldi. Mehmet Yılmaz Ak.

yargı mehmet ak 2

Aynı zamanda oyun yazarı olan usta oyuncu Mehmet Yılmaz Ak “Yargı” dizisinde savcı Pars Seçkin’i canlandırıyor ve bu karakterdeki başarısı ile çok fazla beğeni topluyor durumda. Twitter’da paylaşım yapan bir çok avukat Mehmet Yılmaz Ak’ın oyunculuğunu “gerçek bir savcı olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam” şeklindeki yorumlar ile takdir etti.

yargı mehmet ak