Şişmandan başrol olur mu? Oyuncu kilo alıp vermeli mi?

Zaman zaman yapılan ekran önündeki oyuncuların kilo tartışması yeniden alevlendi. 

Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi

Son zamanlarda yapılan "Kilolu olduğum için dergi kapağına çıkarılmadım. Şişmandan başrol neden olmuyor? Kilolu mankenler ikinci planlana atılıyor. Beden olumlama sadece lafta" tartışmalarında yeni boyut.

Kilolu hali ile tanınan ve daha sonra verdiği kilolarla bu seferde "fazla kilo vermişsin sağlıksız görünüyorsun" diye yorumlara maruz kalan Ümit Erdim Tarafını Seç programında konuyla ilgli olarak düşüncelerini söyledi. 

Ümit Erdim şişmanken daha sempatiktin yorumları için şu ifadeleri kullandı;

 "Eski şişman olarak konuşuyorum. Bir de konuşmaya hakkım var. Çünkü o tarafı da biliyorum. Şöyle bir problem var. Şişmanlar yalancıdır. Şişmanlar birilerine yalan söyler demiyorum, her şeyden önce kendine yalan söyler. şişman adam kendini ikna etmek zorundadır. Bu ameliyat olmadan önceki 15 yıl boyunca kendime yalan söyledim. Ya işte böyle çok mutluyum. Aslında bu da bir tarz faşan diye.

Şişman insan kendine hep yalan söyler. Dediniz ya az önce neden hep sempatik denir, çünkü başka çareniz yok. Kendinizi buna inandırırsınız başka çareniz yoktur. Ancak diğer tarafa geçince bu gerçeklerler yüzleşirsiniz"

DEMET AKBAĞ: KARAKTER KİLOLUYSA KİLO ALINIR

Usta oyuncu Demet Akbağ geçtiğimiz senelerde Hazal Kaya'nın "Kilolu kadın oyunculara başrol verilmiyor" sözleri için "Karakterin kilolu oyuncu olması gerekiyorsa yana yakıla belki de kilolu oyuncu aranıyordur. Söz konusu olan standart dizilerimizse güzel kızımız, yakışıklı erkeğimiz... Ekranında insanın bedenine, kilosuna birkaç kilo daha kattığını düşünürsek olabilir. Kendimden biliyorum beni normal hayatımda sokakta her gören 'Ekrandakinden daha zayıfsınız' diyor. Buradan anlıyorum ki ekran bizi biraz daha şişman gösteriyor.

Hazal'ın söylediği herhalde bu sebepten olsaki genç kız rolleri içindir. Genç kız rollerinde biraz daha zayıf olmak avantajlıdır, doğrudur. Biraz da oyunculukta kariyer yapmak isteyen birisi kilosuna dikkat edecek" demişti.

NASIL Kİ SPORCU DİKKAT EDİYORSA OYUNCU DA DİKKAT EDECEK!

Kilo tartışmalarında bir başka görüşte sporcular nasıl dikkat ediyorsa oyuncularda dikkat edecek. Karakterin gereği neyse kilo alınır yada verilir görüşü.

Bu tartışmalar genelde gençlen zamanında başrolleri oynayıp övgüleri alıp yaş geçince doğum yapınca yeni yüzler ortaya çıkınca yıldızı düşen oyuncualr tarafından ortaya atılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Güven Kıraç'ta verdiği kilolarla gündem olmuş adeta bambaşka biri olmuştu. Memduh Başgan, Vahap, Namzet Horanta karakterini nasıl ki kilosuz hali oynamazsa bu durumun gereksiz bir tartışma olduğu görüşüde mevcut. Aynı zamanda Uraz Kaygılaroğlu'nun verdiği kilolar sonrası jön olmaya nasıl yakışıyorsa tatamen karakterlere özgü bir şeyi kişiye özel bir durum değil. 

Hollywood'da sıklıkla gördüğümüz rolü için kilo alan yada veren oyuncular var. Bizde ise bu durum biraz bencillik üzerinden tartışılıyor gibi.

Eğer kilolu bir kadın yada adam üzerinden bir dizi yapılıyorsa kilolu bir oyuncu oynar eğer bu hikaye satılmıyorsa bu konu bambaşka.  Diğer taraftan oyunculuk konusub dışında gerçek hayatta özellikle bizim toplumumuzda zayıf insanlara karşı yapılan "Biraz kilo al sağlıksız görünüyorsun" mobingi daha fazla bile diyebiriz..