Sinema salonlarına aşı olmayanlar girebiliyor mu? Sinemalar açıldı mı? Sinema izlemek için aşı zorunlu mu? Sinema salonlarına HES koduyla mı giriliyor?

Uzunca süren pandemi sonrası filmler vizyona girmeye hazırlanıyor, sinemalar yavaş yavaş doluyor! Peki ama son alınan kararlar doğrultusunda sinema salonlarına girmek için aşı olmak zorunlu mu olacak?

Koronavirüs önlemlerine dair alınan kararlar vaka sayılarının artış göstermesine göre değişkenlik gösteriyor. Son alınan kararlarda sinema salonlarına aşısızlar girecek mi? Aşı olmayanlar sinema salınlarına girebilecek mi soruları yanıt buldu.

Son alınan kararlarda Covid19 aşısı olmayan kişilere bazı yerlerde PCR testi zorunluluğu getirilmişti. O yerlerde sinema salonlarının son durumu ne oldu?

Panmdemi ile birlikte vatandaşlar en tehlikeli kapalı yerler olan sinema salonlarından uzunca bir süre uzak kalmıştı. Sinemalar son dönemde açılsa da kapalı alan korkusu nedeniyle pek güvenli görülmüyordu.

Yaşam Koçu filmi çekimleri tamamlandı! 12 Ocak'ta sinemalarda Yaşam Koçu filmi çekimleri tamamlandı! 12 Ocak'ta sinemalarda

Yeni filmler uzunca bir beklemenin ardından teker teker vizyona girmeye başladı ancak peki sinemaya aşısız girilebilecek mi?

Sinema salonlarında aşı zorunlu mu? Sinema salonlarına aşısız giriliyor mu?

Eylül ayında alınan kararla koronavirüs aşısı olmayan kişiler konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmak için "negatif sonuçlu PCR testi" belgesi gösterme zorunluluğu getirilmişti.

6 Eylül'den itibaren geçerli olacak şekilde 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema, tiyatro gibi toplu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.

Buna göre aşı olmayan aşısız kişiler sinemaya gitmek istediklerinde 48 saat önceden yapılmış negatif PCR testlerini göstermek zorunda..