Ünlü sanatçı Sinan Akçıl, 17 yıl önce motor kurye İsmail Şen’e çarptığı için hapis ve tazminat cezası aldı. Bilirkişi raporuna göre 8’de 8 kusurlu olduğu tespit edilen Sinan Akçıl’ın cezası onaylandı. Peki, Sinan Akçıl hapishaneye girecek mi? İşte detaylar...

Ünlü sanatçı Sinan Akçıl, 17 yıl önce motor kurye İsmail Şen’e çarptığı için hapis ve tazminat cezası aldı. Bilirkişi raporuna göre 8’de 8 kusurlu olduğu tespit edilen Sinan Akçıl’ın cezası onaylandı. Peki, Sinan Akçıl hapishaneye girecek mi?

Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden! Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden!

Magazin basının renkli siması Sinan Akçıl yeni bir haberle gündeme geldi. 17 yıl önce Emel Müftüoğlu’na ait araçla kaza yapan ünlü sanatçının cezası kesildi. İstanbul’un Yenibosna ilçesinde motor kurye olarak çalışan İsmail Şen’i ağır yaralama suçundan hapis cezası aldı. İsmail Şen’in 17 yıl boyunca süren hukuk mücadelesi sona erdi. Sinan Akçıl ve Emel Müftüoğlu’na tazminat davası açan motor kurye İsmail Şen, tazminat alma hakkı kazandı. 

İstanbul Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sinan Akçıl’a taksirle adam yaralama suçundan ceza verildi. Bilirkişi raporunun talep edildiği davada Sinan Akçıl 8’de 8 kusurlu bulundu. Mahkeme, Sinan Akçıl’ın 1 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Ayrıca, Sinan Akçıl ve Emel Müftüoğlu’nun motor kurye İsmail Şen’e tazminat ödemesi kararı çıktı. Ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın hapis cezası aldığı dava uzun yıllardır devam ediyordu. Kaza sonrası maddi ve manevi kayıp yaşadığı gerekçesi ile tazminat talep eden İsmail Şen, 17 yıl sonra kazanan taraf oldu. Mahkeme Sinan Akçıl’ın hapis cezası için hükmün ertelenmesi kararını verdi. Ünlü sanatçının bugünden itibaren herhangi bir adli olaya karışması ve ceza alması halinde hüküm açıklanacak. Sinan Akçıl, mahkemenin kararına saygılı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirten sanatçı, 17 yıl önce yaşanan bir olayın gündeme taşınmasının doğru olmadığını ifade etti. İsmail Şen ise dava sonucuyla ilgili olarak adalete güveninin meyvesini aldığını belirtti. Emel Müftüoğlu ise sessizliğini korumaya devam ediyor.