Sekiz yıldır MS hastalığı ile mücadele eden Serdar Ortaç, son konserinde talihsiz bir olay yaşadı.

Hastalığının yanı sıra sahip olduğu borçlarla da gündeme gelen sanatçı, geçtiğimiz yıl şarkı yapamama nedeni olarak da borçlarını işaret etmişti. Bu kötü olayların yanında da geçtiğimiz gece düzenlenen konserinde yere düştü.

Serdar Ortaç’ın sahneye çıkarken de zorluk çektiği sevenleri tarafından gözlemlenmişti. Konser anında yaşanan bu korkunç olayın ardından güvenlik görevlileri ve sahneden yer alan dansçısı yardımına koştu. Görevlilerin yardımının ardında da konserine kaldığı yerden devam etti. Dengesini kaybetmesiyle düşen sanatçı, kısa sürede ayağa kalkmayı başardı.

Sevenlerini endişelendiren bu olayla birlikte Serdar Ortaç’ın düşme anında sahnede yer alan davulcunun davulunu bırakmadan çalmaya devam etmesi şaşkınlığa neden oldu. Sahnede düşmesinin ardından Serdar Ortaç “Düştüm abla, ne olacak ya? Düştük iki dakika ne olur yani. Ama nasıl güzel düştüm. Bırak ben Gülben miyim?” cümlelerini kullandı. Şarkıcı Gülben Ergen de geçtiğimiz haftalarda Düzce’de verdiği konser sırasında elbisesine takılarak düşmüştü.  

Serdar Ortaç Kimdir?

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970 İstanbul doğumludur. Çocukluğunda, torna tezgâhı olan babasının yanında çalışır, hafta sonları da kendi çabasıyla su satardı. Bu nedenle babasının sayesinde hayatı erken yaşta öğrendiğini ve babasına çok şey borçlu olduğunu anlatmaktadır. Üniversite eğitimine ise Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde başlasa da tamamlayamadan üniversiteyi bırakmıştır.

Bu olayın ardından İstanbul’daki radyolardan birinde sunucu olarak çalışmaya başlamıştır. Ancak bu mesleği ona çok önemli kapıları açmıştır. Sunuculuğunu yaptığı bir programın albüm yapımcısı tarafından dinlenmesi üzerine RAKS plak şirketinden ilk teklifini almıştır. Böylece şarkıcı kariyeri başlamıştır. 17 Ağustos 1994’te ilk albümü “Aşk İçin” ile müzik dünyasına giriş yapmıştır. Albümünde yer alan “Karabiberim” şarkısı da sanatçıya Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödülünü kazandırmıştır.

İkinci albümünü ise 1 Mart 1996’da “Yaz Yağmuru” adıyla yayınlamış ve bu albümünde de pek çok önemli şarkısıyla gündemde yer almıştır. Kariyerinde 20 adet albüm çıkarmış ve her şarkısıyla müzik dünyasında adından söz ettirmiştir. Son olarak 2020 yılında da “Biz İstemezsek” isimli single çalışması yapmıştır. Kariyerine onlarca şarkı, albüm ve ödül sığdıran Serdar Ortaç, Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biri olmayı başarmıştır.

Serdar Ortaç'ın Özel Hayatı 

52 yaşında olan sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla da sık sık adından söz ettirmiştir. Askerlik ile alakalı sorunlar nedeni ile bir süre yargılandı. Askere gitmemek adına hile yaptığı gerekçesi ile açılan dava sonucunda da 54 gün Mamak Askeri Cezaevinde hapis yattı. 6 Haziran 2014 yılında İrlandalı sevgilisi Chloe Loughnan ile evlenmiştir.

Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor! Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor!

Bu evlilik magazin sayfalarında çok ses getirdi. 2019 yılında aldıkları boşanma kararı da aynı etkiyi yaratmıştır. Çünkü Serdar Ortaç'ın eski eşine ödeyemediği nafaka nedeniyle sanatçıya gelen haciz çok konuşuldu. Kendisi de nafaka verdiği için çok pişman olduğunu ama ödeyeceğini belirtti. Evlendikten kısa bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Serdar Ortaç, Multipl Skleroz (MS) hastalığı olduğunu açıkladı Katıldığı bir programda ise “Daha inançlı daha temkinli yaşamalıymışım. Bu kadar hovarda olmamalıymışım. Yanlış yapmışım. Beni MS yapan da bu hayat.” açıklamalarında bulundu. Üzerinde gençlik yıllarından itibaren aşırı stres olduğunu ve başına gelen bütün talihsiz olayların onu kötü etkilediğini belirtti. Serdar Ortaç, gördüğü tedavilerin ardından da sağlık durumu giderek düzelmeye başladı.