Fox TV ekranlarında 2020 yaz ayında yayın hayatına başlayan Sen çal kapımı dizisi, beklentinin çok üzerinde bir ilgi ile karşılanarak yaza damgasını vuran yaz dizileri arasında yerini almıştı.

Sadece bir yaz dizisi olarak yayınlanmaya başlayan projenin bu kadar sevilebileceğini kimse tahmin etmemişti. Sen çal kapımı dizisi artık tüm dünya çapında izlenen popüler bir dizi haline geldi.

Dünyanın pek çok ülkesinde keyifle seyredilen ve hatta üzerine tez yazılan sen çal kapımı dizisi yaz aylarının vazgeçilmezi olan romantik bir yaz dizisiydi. Dizinin başrol oyuncuları olan Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in ekranlardaki uyumu öyle çok beğenildi ki, projede yer alan hikâyenin de tutması ile dizi adeta bir patlama yaşadı.

Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde

Yaz Dizisinden Sezon Dizisine Dönüştü

2700486_1200x627

Yaz dizisi olarak hayatlarımıza giren Sen Çal Kapımı dizisi izlenme oranlarındaki yükselişe istinaden yaz dizisi olmaktan çıkıp sezon dizisi olarak değiştirildi. Hız kesmeden 2021 yazında da devam eden Sen Çal Kapımı dizisi 2021 yılının eylül ayında final yaptı ama bu kez de dizinin şanı diğer ülkelere yayılmaya başladı. Dizinin her geçen gün büyüyen yabancı hayran kitlesi, sosyal medya üzerinde dizi ile ilgili yoğun bir paylaşım trafiği oluşturdu. 
 Sen Çal Kapımı dizisi Türkiye’de final yapmasının ardından dünya üzerinde 85 farklı ülkede gösterime girdi ve neredeyse tüm dünya üzerinde yayınlanmaya başlayan Sen Çal Kapımı dizisinin milyonlarca hayranı oldu.

Dizi Üzerine Tez Yazıldı!

2885739_810x458

Dünya çapında büyük ilgi gören Sen Çal Kapımı, en çok İtalya tarafından beğeni ile karşılandı. Kerem Bürsin ve Hande Erçel’e gösterilen büyük ilgi artık dizideki Eda ve Serkan karakterlerine de gösterilmeye başladı. Bunun üzerine Eda ve Serkan karakterlerinden esinlenilerek bir roman yazıldı. Bu roman hem e-kitap hem de DVD olarak piyasaya çıktı ve büyük bir ilgi ile karşılandı. Bunun yanı sıra Brezilya’da Türk dizilerinin oldukça ünlü olduğu gerçeğinden yola çıkarak bir üniversite öğrencisinin Türk dizilerinin Brezilya’daki başarı oranı üzerine yazdığı tezde Sen Çal Kapımı dizisine de yer vermesi dikkatleri yeniden dizi üzerine çekti.

Sen Çal Kapımı Game Of Thrones’u Geçti

t25_sen-cal-kapimi-yeni-sezon-566

Kısa zaman önce İspanya’ya seyahat eden Kerem Bürsin’in festival ziyareti esnasında İspanyol hayranları tarafından büyük bir coşku ile karşılanması büyük ses getirdi. İspanya’da yeni bir projede yer alacağı bilinen Kerem Bürsin İspanyol hayranları tarafından çok seviliyor. Sen Çal Kapımı dizisi ile ilgili yaşanan gelişmeler bitmiyor. 
Proje, yayınlandığı ülkelerin neredeyse tamamında izlenme rekorları kırıyor. Dizi ile ilgili bilgilerden bir diğeri de final bölümünün dünya çapında ün kazanmış Game Of Thrones dizisinin izlenme oranını aşması! Aynı zamanda Youtube izlenme sayısı da her geçen gün artış göstermeye devam eden dizinin izlenme oranları da yine rekor bir başarıya imza atmış görünüyor.  Sen Çal Kapımı dizisi 2020 yılında youtube üzerinden en çok seyredilen dizi olarak da başarısını kanıtlamış durumda.

Latin Amerika’da Birinci

Sen-Cal-Kapimi-75851-large-image-3971dc3c-fc31-447b-a004-75ebb6995389-1

Sen Çal Kapımı dizisi kısa zaman önce Latin Amerika kanallarında da yayınlanmaya başlamış ve Latin Amerika ülkelerinin de en sevilen dizisi olmayı başarmıştır.  Latin Amerika da ilk 10’a ilk sıradan giriş yapan dizinin hayranları oldukça fazla.  Dizinin başrol oyuncuları da dizi sayesinde sosyal medyanın en fenomen isimleri haline geldiler. 28 milyon takipçi ile Hande Erçel Hollywood ünlülerini bile geride bırakmış görünüyor. Kerem Bürsin’in takipçi sayısı ise 10 milyonu geçmiş durumda