Sosyal medyada fenomen haline gelen ve youtube’da izlenme rekorları kıran videoların sahibi Sedat Peker’den son günlerde ses çıkmıyordu. Twitter’da da paylaşımda bulunmadığı dikkat çeken Sedat Peker nerede?

1971, Sakarya doğumlu bir zamanların mafya olarak, bir zamanların saygıdeğer iş adamı olarak zon zamanlarında sosyal medya fenomeni olarak anıldığı Sedat Peker’den son günlerde haber alınamaması birçok soruyu gündeme getirdi.

Son dönemde yurt dışından sosyal medya yayınları yapan organize suç örgütü lideri olarak adlandırılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkiliyle beş gündür görüşemediğini açıklayarak daha önce görüştüğü telefondan yanıt alamadığını belirtmişti.

Dün akşam Tele1 kanalında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu programa katılarak uzun süredir kendisinden haber alınamayan Sedat Peker’in sadece dijital tecrit değil, fiziki tecritte olabileceği gündemine açıklık getirmeye çalışan Ersan Barkın, Türkiye dışında Sedat Peker ile ilgili yürüyen bir dava olmadığını, Türkiye’de yürüyen davalar ve ilgili iki tane kırmızı bülten talebi ile ilgili kendisine ben vekillik ettiğini anlatan Barkın, sadece dört ila beş gün önce Sedat Peker’in bir yakını tarafından whatsapp üzerinden bir dosyaya dair bir iddianame talep ediğini ve o günden itibaren de kendisi ile herhangi bir iletişim kurmadığını anlattı.

1631212816277-pek

Bu dört – beş günlük kesintinin Sedat Peker’in kendisine yönelik baskı kurulacağı ve iletişim kanallarının kapatılacağı yönünde kaygıyı haklı çıkardığını belirten avukat Ersan Barkın, Sedat Peker’in yakınlarından hiç kimsenin kendisinde iletişim numarasının olmadığını da söyledi.

FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ

SEDAT PEKER NEREDE? AVUKATI EN SON NE AÇIKLAMADA BULUNDU?

Sosyal medya üzerinden hükümete yönelik iddia ve eleştirileri sebebi ile ciddi bir takipçi kitlesi olan Sedat Peker merak konusu olmuş durumda. Sedat Peker’in daha önce de sosyal medyadaki iddiaları sebebi ile sosyal medya ve iletişim kanallarının kesildiği, kesilmeye çalışıldığı iddiaları sosyal medyada gündeme getirilmişti. Sonrasında yurtdışında yasak getirildiğini açıklayarak bir şekilde tekrar Sedat Peker sosyal medya yayınlarına başlamıştı. Şimdi kendisinden haber alınamamasının nedeni ve tekrar iletişime geçip geçmeyeceği tüm sosyal medyanın gündeminde.

Katıldığı programda sorulara yanıt vermeye çalışan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, söylem ve tutumlarına bakıldığında endişeli görünmekle yetinmeyip aynı zamanda Sedat Peker’e yönelik baskı kurulduğu ve iletişim kanallarının kapatıldığı yönündeki kaygılarının da altını birkaç defa çizdi.