Yönetmen koltuğunda Umur Turugay’ın oturduğu Şahmeran Dizisi, 2022 yılının ilk aylarında Netflix'te izleyici ile buluşacağı günü bekliyor. Dizisinin konusu, oyuncu kadrosunda kimin olduğu ve ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu.

2022 yılının ilk aylarında izleyici ile buluşacak olan Şahmeran dizisi, konusu açısından dikkat çekmeyi başardı. Şahmeran dizisinin konusu, oyuncu kadrosu ve ne zaman başlayacağı izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Bu soruların cevapları haberin detaylarında yer alıyor.

kako-TGGQTRPBMcvETM6r

Şahmeran Dizisi Konusu Ne?

Umur Turugay’ın yönetmenliğini yaptığı Şahmeran dizisi, hem oyuncu kadrosu hem de hikayesi ile oldukça ilgi çekti. Netflix’in Türk yapımı dizileri arasında yer alacak Şahmeran dizisi, izleyiciden tam not almışa benziyor. Dizisinin oyuncuları da Covid-19 dan sonra tekrar dizi çekimlerinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Setleri özleyen oyuncular Şahmeran dizisinin başlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

2022 yılının ilk aylarında Netflix'te ekranlara gelecek olan Şahmeran, 400 yaşındaki aslında yılan olan bir grup üniversite öğrencilerinin hikayesini konu alacak. Dizide yılan oldukları anlaşılmasın diye gözlerini lensle kapatan karakterlerin hikayelerini anlatacak. Şahmeran efsanesinde de anlamı, başı insan gövdesi yılan şeklinde olan bir yaratıktır.

kako-fUNPROgxbLgrYfxs

Peki, Şahmeran Dizisi Oyuncuları Kimler ve Ne Zaman Başlıyor?

Tims&B yapımın yapımcılığını üstleneceği Şahmeran dizisinin senaristi Pınar Bulut’ tur. Heyecanla beklenen Şahmeran dizisi, birbirinden başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çekti. Çekimleri başlayan Şahmeran dizisinin kadın başrolü Serenay Sarıkaya olurken erkek başrol oyuncusu ise Burak Deniz olacak.

Yapımcılığını Pınar Bulut’un yaptığı ve yönetmen koltuğunda Umur Turugay’ ın oturduğu Şahmeran dizisi, 2022 yılının ilk aylarında ekranlara gelecek. Şahmeran dizisi ile uzun bir aradan sonra sete dönen güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, “Nasıl özlemişim belli değil! Geliyor gelmekte olan… Sssssshhhh…” sözleri ile sosyal medya hesabından duyurmuştur.

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in rol aldığı Şahmeran dizisi, 8 bölümden oluşturulması planlanmaktadır. Şahmeran dizisinin diğer oyuncuları, Mert Ramazan Demir, Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mehmet Bilge Aslan, Ebru Özkan, Nil Sude Albayrak, Berfu Halisdemir, Ayşe Lebriz ve Nilay Erdönmez gibi birbirinden başarılı oyuncular yer aldı.

kako-Hyts0FBhCd5MIvsB

Şahmeran Dizisi Nerede Çekilecek?

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in rol aldığı Şahmeran dizisi, isminin anlamına baktığımız zaman “Yılanların Şahı” anlamına gelmektedir. Şahmeran’ ın bir efsane olduğu söylenir. Şahmeran efsanesinin Mersin Tarsus ve Mardin şehirlerinde geçtiğine inanılır. Bilhassa Tarsus’ta yaşayan yılanlara “meran” denildiği söylenir. Barış içinde yaşayan yılanlar akıllı ve merhametli, şefkatli olmaları ile tanınıyorlar. Kraliçelerine ise Şahmeran ismi veriliyor.

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

Yapımcılığını Pınar Bulut’un yaptığı ve yönetmen koltuğunda Umur Turugay’ ın Şahmeran dizisinin çekimleri de Şahmeran efsanesine uygun olarak Mersin’ in Tarsus ilçesinde gerçekleşecek.  Ayrıca Şahmeran dizisinin bazı sahneleri de Adana ve Muğla’nın Datça ilçesinde çekileceği belirtiliyor.

Uzun bir aradan sonra setlere dönen Seren Sarıkaya’nın partneri Burak Deniz ise en son ATV ekranlarında izleyicinin karşısına çıkan Maraşlı dizisinde başrolde yer aldı. ATV ekranlarında yayınlanan Maraşlı dizisinin final yapmasından sonra Burak Deniz, Temmuz ayında İtalya’da Ferzan Özpetek’ in Cahil Periler dizisinde yer almıştı.