Portekiz’de gayrimenkul alan Türklere Avrupa Vatandaşlığı  şansı

Portekiz’de gayrimenkul alan Türklere Avrupa Vatandaşlığı  şansı

Artık yurtdışına açılmak ve Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkeden vatandaşlık edinmek böylece tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşamak, serbestçe dolaşmak ve dilediğiniz işte çalışmak çok kolay. Bu olanağı edinmek isteyen tüm TC vatandaşları Portekiz hükümetinin Golden Visa (Altın Vize) programı sayesinde 280.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı yaparak sürece başlayabilir. Lizbon ve Porto’dan ise 350.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın alarak Portekiz’de yaşayabilir, eğitim alabilir ve çalışabilir, tüm Schengen ülkelerinde ailece sınırsız seyahat edebilir ve 5 yıllık süreç sonunda Portekiz vatandaşlığı edinebilir. Tüm bu olanaklardan başvuru sahibiyle beraber eş ve 25 yaşın altındaki çocuklar da yararlanabilir.

Portekiz Vatandaşlığı aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşlığı sağladığı için Hollanda, Almanya, İspanya ve Fransa gibi diğer tüm AB ülkelerinde özgürce dolaşım, yaşama, iş kurma, çalışma ve çocuklara tüm AB ülkelerinde diledikleri eğitimi alma olanağı sunuyor.

Yatırım yoluyla oturum ve AB Vatandaşlığı programı olan Portekiz Golden Visa, Kasım 2012'den günümüze devam etmektedir. O zamandan bu güne 530'dan fazla Türk yatırımcıya Portekiz’de oturum hakkı sunmuştur. Portekiz Göçmenlik ve Sınırlar Dairesi'ne (SEF) göre Türk yatırımcıların en popüler yatırım seçeneği Lizbon ve Porto’dan gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımı olmuştur.

Portekiz Golden Visa, başvuru sahiplerine ve aile fertlerine aşağıdaki başlıca avantajları sunar:

1.       280.000 Euro’dan başlayan gayrimenkul yatırım seçenekleri

2.       Portekiz vatandaşlığı alabilmek için yılda sadece 7 gün gibi kısa süreli konaklama avantajı

3.       27 Schengen ülkesine vizesiz giriş çıkış yapabilme özgürlüğü

4.       Dünyanın dördüncü güvenli ülkesi olan Portekiz’de kaliteli bir yaşam hakkı

5.       Beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurma fırsatı

6.       Gayrimenkulünüzden düzenli olarak Euro kira geliri elde etme hakkı

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

7.       Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise gayrimenkulünüzü satıp ülkeden çıkarma hakkı

Portekiz Golden Visa ile Türklere AB Vatandaşlığı Fırsatı

Portekiz Golden Visa programı, Avrupa’daki Golden Visa sunan diğer ülkeler arasında en popüler olanıdır. Tüm TC vatandaşları Portekiz Golden Visa ile beş yıl sonra AB vatandaşlığına başvurabilir.

TC yatırımcılar minimum 280.000 Euro’luk uygun bir yatırım yaptıktan yaklaşık 12 ay sonra Portekiz'de oturma izni alabilirler. Ana başvuru sahibiyle birlikte aile fertleri de programa dâhil olabilirler. Portekiz'in istediği şartlar ve sunduğu olanaklar TC yatırımcılara son derece caziptir. Portekiz’in en cazip yönleri ise Türkiye gibi ılıman bir iklime sahip olması, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olması, muhteşem mutfağı, Türklere karşı önyargısı olmayan halkı ve uygun fiyatlarla yüksek yaşam kalitesi sunmasıdır.

Portekiz Golden Visa ilk etapta Portekiz'de yaşayabilme, çalışabilme ve okuyabilme hakkı sunar. Beş yıl sonra gerekli koşulları yerine getirilmesi durumunda Portekiz yani AB vatandaşlık için başvuruda bulunulabilir.

AB Vatandaşı olmanın avantajları:

Golden Visa ile elde edilen Portekiz vatandaşlığı, Türkiye’de son yıllarda yoğun şekilde ilgi görmeye devam ediyor. Bunun birçok nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Öne çıkan nedenler arasında Türkiye’deki aile ve iş düzenini bozmadan yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak AB vatandaşlığına başvurabilme ve çocukların Avrupa’nın sunduğu yüksek eğitim standartlarından faydalanabilmeleridir. 

Program popüler olunca birçok soru akla geliyor. Şimdi gelelim Avrupa vatandaşlığı ve Avrupa vatandaşı olma süreci hakkında bilinmesi gerekenlere.

Avrupa Vatandaşı olmak size şu faydaları sunar;

·       Avrupa’nın tüm ülkelerinde özgürce yaşayabilirsiniz.

·       Tüm haklarınız AB vatandaşlık yasaları kapsamında korunur.

·       Seçme ve seçilme haklarını da elde edersiniz.

·       Kamu kuruluşlarında da çalışabilme hakkı vardır.

·       Portekiz pasaportu ile Amerika, İngiltere, Kanada dâhil 188 ülkeye vizesiz seyahat etme özgürlüğü tanınır.

Avrupa Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Bir Türk olarak Avrupa vatandaşı olmanın en hızlı ve kesin yolu; Portekiz’de minimum 280.000 Euro değerinde bir gayrimenkul alarak Portekiz Golden Visa programına başvurmaktır.  

Avrupa Vatandaşı Olma Şartları Nelerdir?

1.       Başvuru aşamasında Portekiz’de alınan mülkün satılmamış olması

2.       A2 seviyesinde Portekizce bilmek

3.       Adli sicil kaydının temiz olması

4.       Vergi borcunun olmaması

5.       Yılda minimum 7 gün Portekiz’de bulunma şartı

Avrupa Vatandaşlığı İçin Ne Kadar Para Gerekir?

Avrupa son düzenlemeler sonrası artık para karşılığında vatandaşlık vermiyor. Ancak Portekiz minimum 280.000 Euro karşılığında yapılacak gayrimenkul yatırımı sonrasında oturum ve ardından Avrupa Vatandaşlığı imkânı sunar.

Avrupa Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz yani Avrupa vatandaşlığı başvurunuz için www.euporto.com sitemizi detaylıca inceledikten sonra, EUPorto danışmanlarıyla iletişime geçip başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

AB Vatandaşlığı için başvuru şartları şunlardır: 

Bir AB üye ülkesi olan Portekiz’in vatandaşlığını alabilmek için, aşağıdaki koşullardan sadece bir tanesini yerine getirmeniz yeterlidir:

1.           Lizbon, Porto gibi dinamik şehirlerden 500.000 Euro değerinde anahtar teslim ticari/turistik lisanslı gayrimenkul

2.           Nüfus yoğunluğu düşük yerleşim yerlerinden 400.000 Euro değerinde anahtar teslim ev

3.           Lizbon, Porto gibi dinamizmi yüksek şehirlerde yenileme projelerinden ticari/turistik lisanslı 350.000 Euro değerinde gayrimenkul

4.           Nüfus yoğunluğu düşük kesimlerinden 280.000 Euro değerinde ev

5.           Net 500.000 Euro tutarında yatırım fonu

Portekiz Golden Visa kapsamında Portekiz’de hedeflerinize en uygun gayrimenkulü bulma, yatırım seçenekleri arasında detaylı değerlendirme yapma, alım işlemlerinin yürütülmesi, Avrupa Vatandaşlığı başvurusu için gerekli olan Golden Visa oturum izninin tüm aşamalarının başarıyla tamamlanması EUPorto’nun uzmanlığıdır.

EUPorto, Portekiz yani Avrupa Vatandaşlığı başvuru dosyanızın hazırlamasında, başvurunuzun tamamlanması ve takibi süresince tek muhatap olarak danışmanlık verir; süreç içerisinde gizlilik en çok önem verdiği konulardan birisidir. Başvurunuzun her adımı İstanbul’daki EUPorto yetkilileri tarafından özel olarak yürütülmektedir. Bir başka ifadeyle yatırımcılarının tüm başvuru süreci EUPorto yöneticileri tarafından gerçekleştirilir. Yatırımcıların başvuru dosyaları herhangi bir nedenden dolayı başka kurumlarla asla paylaşılmaz.

Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

www.euporto.com

www.instagram.com/euportocom

Tel: 0 212 302 90 40