Son zamanlarda bir “pin kodu” mevzusudur gidiyor. Çok fazla duymaya başladık bu pin kodu kelimesini. Eskiden sadece telefonlar için duymaya alıştığımız bir tabir olmaktan çıktı çünkü güncel yaygın kullanımı “İnsanın Pin Kodu”, “Kaderin Pin Kodu” ya da “Yaşamın Pin Kodu” artık hangisini kullanıyorsanız yada kullanacaksanız.

Türkiye gündemine bu konuyu ve tabiri ilk olarak magazin gündeminin gücünü kullanarak getiren ismin Yılmaz Erdoğan olduğunu hatırlarsınız. Hani şu meşhur “Kelebeğin Rüyası” filmi başarısı ile henüz gündemlerdeyken. Sevgili Yılmaz Erdoğan verdiği bir röportajda, oyuncularından Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve Mert Fırat’ın oyunculuk başarılarını onaylayıp aynı zamanda deneme çekimleri sonrası birbirlerine uyumlarını da görmüş ve son olarak “kişilik pin kodlarına” bakarak onayladığını belirtmişti.

Yılmaz Erdoğan-1

Dilinden düşürmediği ve özel röportajlara da konu ettiği “Pin Kodu” olgusundan dolayı sonraları Yılmaz Erdoğan Pin Kodu’na bakarak oyuncu seçiyor denilmeye başladı hatta. Çok fazla ilgi topladı bu Pin Kodu mevzusu. Meğerse bu konuyu ülkemizde ilk dillendirenin Yılmaz Erdoğan olması sıradan bir tesadüf değilmiş aslında.


“İnsanın Pin Kodu”, “Kaderin Pin Kodu” yada “Yaşamın Pin Kodu”…. Kullanılan bu sistemin mucidi, Pin Kod sisteminin yaratıcısı olarak bilinen Güney Afrikalı Fizikçi Douglas Forbes’in kaleme aldığı Kaderin Pin Kodu adlı kitabın öz sözünü de Yılmaz Erdoğan yazmış. Pin Kodu Analizi konusunda Türkiye’den sertifika alabilen sayılı kişiler arasında Yılmaz Erdoğan da var.

Adsız-11

Bu konuda sertifika almak kolay bir iş değil bu arada. Birkaç defa eğitim alıp, ciddi ve zor bir tez konusu hazırlıyorsunuz sonrası ise Douglas’ın tezinizi beğenip sizi sözlüye çağırması. Özetle parasını verdim hadi sertifikamı ver diyemiyorsunuz.


Pin Kodu sistemine ülkemizde ilgi duyan artık sadece Yılmaz Erdoğan değil tabi. Mesela bu konuda Yrd. Doç. Dr. Sibel Arda da çok fazla çalışma yapıp ismi geçen ve danışılan kişilerden. Aynı zamanda Pin Kodu Analizi sertifikası sahibi sayılı kişilerden. Ayşe Arman bile Pin Kodu olayına ciddi değer verip Sayın Arda ile bu konuda özel bir röportaj yapmıştı.
Sistemin dünyadaki yaratıcısı ünlü Fizikçi Douglas Forbes’ten ismini alarak dünyada bu hesaplama “Forbes Testi” olarak anılmakta.

sibel-arda-video-15-1


İnsanoğlunun yıllarca, insanın doğum tarihine, ismindeki harflere, kan gruplarına bakarak mutlak bir sistem olmalı diyerek bu bilgilere göre insanları olması gerektiğini düşündükleri sistemde kategorize etmeye çalıştığını biliyoruz. Douglas da aslında bu çalışmaları yapan insanlardan bir tanesi. Dougles Forbes uzun süre doğayı inceliyor ve doğada hep bir döngü olduğunu fark ederek bunun üzerine gidiyor. Çünkü her şey rakamların üzerinde dönüyor. Douglas’a göre evren matematiksel bir denklem.


Her şeyin rakamlar üzerinden döndüğünü, bu sebeple de bu matematiksel denklem de 9 temel rakam üzerine kurulu. Bütün rakamların ayrı özellikleri var ve rakamların dilini çözersek insanın dönemini, doğasını da çözeriz diyor özetle. Oluşturduğu sistemdeki formülü analiz ederken her hanede yer alan sayıların özellikleri ve her hanenin birbiri ile ilişki ve etkileşimlerini dikkate alıyor.

ncmgvbmb-1

Pin Kodu Analizi’nin Numerolojiden farkı ise Pin Kodu Analizi içerisinde bir parça numerolojinin yanında farklı olarak, parça parça astroloji, matematik ve çekim enerjisinin de olması. Mesela ikizlerin aynı potansiyele sahip olduğu fakat sinerjinin devreye girmesi ile farklı özellikler sergilemesi gibi.Başımıza geleceklerin %95’ini açıkladığı Yrd. Doç. Dr. Sibel Arda tarafından da iddia edilen Pin Kodu Analizi, aslına bakarsanız kaderciliğin ta kendisi. Olayları hafifletebiliyoruz ama değiştiremiyoruz aslında.

Dougles-1
Dougles Forbes Lady Di’nin öleceğini bilip analiz yaptırmak isteyen asistanına söyleyememiş mesela. Dougles’in tüm meşhur insanları kafasında ne zaman ne yapacak ne olacak diye formüle etmiş durumda olduğu söyleniyor.


Yrd. Doç. Dr. Sibel Arda’ya göre Pin Kodu analizi bir iskambil oyununa benziyor. Yani siz elinizdeki kartları bildiğiniz gibi karşının elindeki kartları da bilirseniz avantaj sağlayabilirsiniz. Bu yönü ile kadercilikten bir nebze ayrılabilirsiniz.


Politikacıların iş insanlarının, akademisyenlerin ve ünlü simaların Pin Kodu Analizi için uzmanların kapılarını çaldığı biliniyor. Sadece Yılmaz Erdoğan’ın değil son dönemde kurumsal firmalarda İnsan Kaynakları Departmanlarının da iş görüşmelerinde bir aşama olarak ele aldığı Pin Kodu Analizi peki nasıl hesaplanıyor?
Hadi basit bir şekilde inceleyelim.

Sayfa 1-1

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

Sayfa 2-1

Sayfa 3-1

Sayfa 4-1

Sayfa 5-1