Önemli Türk kadın oyuncularından biri olan Birce Akalay, son zamanların çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Birce Akalay, Babil adlı diziden beri ekranlarda yoktu. Ama birkaç zamandır iki ayrı dizi ile gündemden düşmemekte. Birce Akalay, başrolünde yer aldığı ve geçen sene çekilen iki dizisi de üst üste Netflix’te yayınlandı.

İlk başta, çok uzun zamandır beklenen Kuş Uçuşu dizisi yayınlandı. 3 Haziran’da Netflix’te gösterilmeye başlanan bu polisiye dizisinde İbrahim Çelikkol, Miray Daner, İrem Sak ve Defne Kayalar ile rol alan Birce Akalay, dizide öne çıkan isimlerindendi.  Birce Akalay, Z kuşağı deneyimli bir televizyoncu-gazeteci, Lale Kıran rolü ile de çok konuşuldu ve şimdi bile her yerde adını duyuyoruz.

sevdiyseniz-kus-ucusu-tadinda-12-dizi-9e95c9b9edf352449f101eb44dd144b6

Fakat çok kısa bir süre evvel Birce Akalay’ın bu kez çok farklı bir karaktere hayat verdiği Mezarlık dizisi de Netflix’te 17 Haziran’da yayınlanmaya başlandı. ANS Productions ve Evrensel Film imzalı ve yapımcılığını Evren Oğuz’un, yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı diziyi izleyenlerin birçoğu, kadın cinayetlerini çözmeye çalışan bir takımın başından geçen olayları anlatan diziyi çok beğendi.

Birce Akalay’ı bu kez ise vahşi cinayetlere kurban giden kadınları öldüren katilleri bulmak için takımı ile verdiği bu zorlu mücadelenin kahramanlarından “Baş komiser Önem Özülkü” olarak görüyoruz.

Hikâyesini Özden Uçar, Onur Böber ve Evren Oğuz’un birlikte yazdığı aksiyon, polisiye türündeki yapım, aslında dört bölümden oluşan orijinal bir film serisi.  Ürkütücü sahneleri de olan dizi oyuncuları her açıdan etkilemektedir. Bütün ülkeyi ilgilendiren kadın cinayetlerine de oldukça yer veriliyor.

Kuş Uçuşu Dizisinde Neler Oldu?

Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu! Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu!

Kaptan bir babanın, ev hanımı olan bir anneden çocuğu “Olgun Toker’in” hayatı “Adana – Mersin” hattında, gemilerde geçmiştir. Ailesine aşırı düşkün Olgun Toker, dizide Birce Akalay ’a eşlik ediyor. Olgun Toker, dizide çok önemli başrollerden biri olan Serdar rolünde ekranlarda karşımıza çıkıyor. Birce Akalay ile gayet uyumlu bir beraberlik sergilemekte. Olgun Toker, her ne kadar oynadığı her rolde bizi kendine hayran bıraksa da asıl hayali çizgi roman çizeri olmakmış.
Bir dergide çizim masalarını görmenin bile onu çok heyecanlandırması. Fakat çizimlerin bambaşka bir dünyalar olduğunu, ayrı mesailer istediğini fark etmiş... Onun dışında futbolcu da olmak istemiş. Binlerce insan önünde olmayı çok heyecanlı buluyormuş. Mezarlık dizisinde de yine Serdar karakteriyle ekranlara çıkan, çok başarılı bir oyunculuk sergileyen Olgun Toker, Birce Akalay ile de iyi bir uyum yakalamış.

Çok Konuşulacak Dizi

kus-ucusu

Oyunculuğuna ilk adımı da “Alevi, Sünni” çatışmasının anlatıldığı “SAKLI HAYATLAR” sinema filmiyle attı… Mezarlık dizisinde cinayetleri çözmeye çalışan takımın bir üyesi ancak aynı şekilde özel hayatında da babası nedeniyle bazı travmatik olaylar yaşayan sıkıntılı bir karaktere sahip. Serdar’ın vakaları çözmek için çabalarken içsel savrulmalarını çoğunlukla gösterdiği Mezarlık dizisindeki performansını herkes izlemeli.

Dizide ayrıca Şehsuvar Aktaş, Hakan Meriçliler, Cem Sürgit, Sezgin Uzunbekiroğlu, Berna Öztürk, Elif Sevinç de oyunculuklarıyla ön plana çıkan isimlerden.
 
Mezarlık dizisinde ise, bu aralar gündemde olan Kuş Uçuşu dizisi belki daha da çok konuşulması gereken bir dizi olduğunu düşünenlerde var tabi. Amma velakin içeriğinde ki kadın cinayetlerine her açıdan bakmak için çaba sarf eden Mezarlık dizisidir. Bazı gerçekleri de seyircinin tam da gözünün önüne sert bir biçimde koyarak olayın her boyutunun nasıl bir vahşet ve çözülmesi için ciddi çaba gerektiren bir durum olduğunu ortaya çıkarmakta… Mezarlık dizisinde kadın cinayetlerindeki kadınların sesi olunuyor…