Ünlü oyuncu Murat Yıldırım, son 3 sezondur ekranlarda boy göstererek hayranlarının beklentilerini karşılamaya devam ediyor.  

4 yıllık bir aradan sonra önce 2 sezon Ramo dizisinde rol alan oyuncu, ardından bu sezon Aziz dizisi ile başarılı bir çıkış yaptı.

Damla Sönmez ve Simay Barlas'la bu dizinin ortağı olan Murat Yıldırım, Show TV'nin Aziz dizisini son dakika kararıyla uzatmasından da memnun.  İlk sezonu biten Aziz, önümüzdeki sezonda yenilenmiş haliyle ekranlarda olacak.  Aziz dizisinin yeni sezonunda köklü hikaye değişiklikleri ve önemli oyuncu eklemeleri olması bekleniyor.

Yeni Projesine Odaklandı!

3 ay yaz tatiline giren projede, oyuncular yaz döneminde dinlenirken ya da yeni projelere katılırken yapım ekibi yoğun bir şekilde ikinci sezona hazırlanıyor.  Murat Yıldırım ise 3 sezonun yorgunluğuna aldırmadan hayranlarıyla buluşturacağı yeni projesine odaklandı.
Aziz dizisinin özellikle Balkanlar, Ortadoğu ve Latin Amerika'da çok iyi yurtdışı satışları olması Murat Yıldırım'ın popülaritesinde de olumlu etki yaptı.  Geniş bir izleyici kitlesine ulaşan oyuncunun yeni film projesi yeni bir heyecana neden oldu.

Tayfun Yüzbaşı karakterini canlandıracak olan oyuncu, Hakan Evrensel'in aynı isimli kitabından uyarlanan film projesinde izleyiciye bambaşka bir hikaye sunacak.

Yer Minus İki adlı kitap, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 3 farklı insanın hayat hikayelerini anlatıyor.  Bir gazeteci, bir genç ve bir karakol komutanının hayat hikayelerinin terör olaylarıyla nasıl kesiştiğini göreceksiniz.

15 yıldır bu ortamda yaşayan yazar Hakan Evrensel'in gözünden, bu karakterlerin ve çevrelerindekilerin PKK terörü içindeki dramını izleyeceksiniz.

Büyük bir trajedinin ortasında kalan ve dört günü anlatan üç karakterin hikayesinde Karakol Komutanı Tayfun Kaptan'ı Murat Yıldırım canlandırıyor.

Filmin senaryosunu da Hakan Evrensel'in yazdığını ve kitaptan uyarlanan bir yapım göreceğinizi söyleyebiliriz.  Haziran ayında yapılması planlanan projede, isimleri netleşen oyuncuların isimleri olarak Şahin Kendirci ve Bestemsu Özdemir isimleri ön plana çıktı.
Geçen haftaki Aziz dizisi veda toplantısında arkadaşlarıyla keyifli dakikalar geçiren ve 3 aydır takımla vedalaşan Murat Yıldırım, önümüzdeki hafta pek dinlenme fırsatı bulamadan sete gidecek ve hayranları dört gözle bekleyecek. 

Murat Yıldırım Kimdir?

Anne ve babası aslen Mardinli olan Yıldırım, babasının öğretmenlik mesleği nedeniyle 1979 yılında Konya'da doğdu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nden sekizinci yılda mezun oldu.

YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına adım atan Yıldırım, televizyonla ilk kez 2003 yılında Ölümsüz Aşk dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alarak tanıştı.  Ancak dizi sadece 11 bölüm sürdü.

2004 yılında "Tüm Çocuklarım" dizisinde "Mesut" rolünü oynayan Yıldırım, oyunculuk kariyerine "Büyük Yalan" dizisi ile devam etmiş ve 2006 yılında ilk dizisi "Fırtına"da rol alarak ün kazanmıştır. Uzun vadeli Çalışma.  Aynı yıl ilk kez Altın Portakal'a aday gösterilen Araf filminde başrol oynadı.

Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde 'Demir' karakteri ile ününü pekiştirdi.  Demir, 25 yıl sonra Antakya'ya dönen ve orada arazi satın alan varlıklı bir gençtir.  Dizinin teması Demir ve Asi arasındaki gururlu aşktır.2009 yılında Asi dizisinin bitmesinin ardından Yıldırım, Aşk ve Ceza dizisi için TMC yapım şirketi ile sözleşme imzalamış ve dizide başrol oynamıştır.

2012 yılında yapımcılığını Tims Productions'ın üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar dizisinde Ecevit karakterini canlandırmıştır.  Dizide, küçük yaşta çocuk cezaevinde geçirdikleri bir kaza sonucu yaşadıkları korkunç olaylardan sonra sessiz kalmaya karar veren dört çocuğun, büyüdükten bir gün sonra bir araya gelip intikam almak için yola çıktıkları anlatılıyor. Onların ayrı yolları Yolları.

Özel Hayatı

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

İlk evliliğini Burçin Terzioğlu ile yaptı.  30 Haziran 2014'te boşandılar.  13 Kasım 2016'da Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu Imane Elbani ile Adana'da sade bir aile içi törenle evlendi.  Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı kız istemeleri için harekete geçirdi.  Cumhurbaşkanı da düğün hediyesi olarak bir Kuran gönderdi.

 Yıldırım, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "uyuşturucu kullanmak"tan aldığı kararla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve "örgüt kurmak, yönetmek ve örgüt üyeliği"nden beraat etti.

 Şubat 2017'den beri "Kim Milyoner Olmak İster?"  Rekabeti tanıtır.

Oynadığı Filmler

 2005 Organize İşler
 2006 araf
 2009 sonbahar ağrısı
 2014 Kırım
 2015 Kocanız kadar konuşun
 2016 Kocanız kadar konuşun: Diriliş
 2017 Sonsuz Aşk
 2017 Eylül

 1999 Ayrı olsak da beraberiz
 2003 Yaşam Bilimleri
 2004 Bütün Çocuklarım
 2009 Ey aşk neredesin
 2012 sessizlik
 2016 Gecenin Kraliçesi
 2017 – Kim Milyoner Olmak İster?