Metin Akpınar’ın Cem Yılmaz hakkında söylediği “Aktör kumaşı zayıf” ve Cem Yılmaz’ın cevabı gündemde yerini bulurken bu polemik tartışma konusu oldu.

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Türk sinemasına, tiyatrosuna ve televizyonuna yıllarını vermiş usta bir büyük isim Metin Akpınar. Ne başarıları, ne de yaptıklarını anlatmaya sözümüz yetmez.

Cem Yılmaz ise 1999 yılı itibari ile hayatımızda büyük bir yer kaplamış, gönülleri mütevazılığı ve zekası ile fethetmiş bir usta komedyen. Fakat elbette ki bu komedyen tanımının altında oyunculuk, karikatüristlik, seslendirme, senaristlik, yapımcılık ve yönetmenlik yer alıyor esasında.

55eaf61df018fbb8f8a1e91a

Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum' programında 80 yıllık çınar Metin Akpınar, Cem Yılmaz’ı değerlendirirken Cem Yılmaz’ın mükemmel işler yaptığının ve çok beğendiğinin altını çizerek “anca aktör kumaşı zayıf” yorumunda bulunmuştu.  

Cem Yılmaz’dan ise bu yorum karşısında cevap geldi. Cem Yılmaz mütevazılığına yakışır bir biçimde “Kıymetli büyüğümüz Metin Akpınar beni bir söyleşisinde değerlendirmiş. Sağolsun, teşekkür ederim. 6 yaşındayken ilk izlediğim performans Devekuşu Kabare'nin 'İnsanlığın Lüzumu Yok' oyunuydu. Her işini pür dikkat izledim. Bir gün o da beni sahnede izlerse çok mutlu olurum"

5ff9c82c55428105f0e56feb

Bundan daha güzel bir cevap ve tutum zaten olamazdı. Bu olgunluğu ve cevabı ile Cem Yılmaz ayrıca takdiri hakkediyor demeliyiz.

Gerek Metin Akpınar’ın yorumu gerekse Cem Yılmaz’ın cevabı sosyal medya gündeminde tartışma yarattı.

Metin Akpınar’ı Cem Yılmaz’ı izlemediği ve yorumu için eleştiren de oldu, “kelimeler cımbızlanmasın harika bir komedyen ve harika işler yaptığını söylemiş ve aktör kumaşını zorunlu tutmamış zaten” diyerek Metin Akpınar’ın söylediklerini anlatmaya açıklamaya çalışan da oldu.

Cem Yılmaz tarafında ise cevabına ve olgun tutumuna bizler gibi hayran olan da var, Metin Akpınar’ın yorumlarının cımbızlanarak algılanmasına benzer şekilde “sen ne diyorsun büyüğüne, git elini öp sor daha iyi nasıl olurum” diyenler de var.

Bu konu evet bir polemik olmuş durumda ama taraflar ile ilgili olmayıp onlardan bağımsız bir şekilde sosyal medyada çok konuşulacağa benziyor, zira Metin Akpınar da Cem Yılmaz da cümleleri, yorumları doğru okuyup anlayan, hiçbir şeyin altında art niyet aramayacak egosuz ve doğru karakterli usta isimler. İkisi de çizgi ve kalite olarak birbiri ile paralel olan isimler.

s-85dcc38179f6b87bcc980c0167cbf123413848c8

Biz de şahsen Metin Akpınar’ın anlatmaya çalıştıklarının iki kelimeye sığdırılamayacağını anlayan, 80 yıllık bir çınarın bakış açısının derinliğini görebilen insanlardanız. Cem Yılmaz’ın cevabına ise başta da söylediğimiz gibi aşık olanlardanız zira aynı derinlik ile sadece kendisini izlememiş olmasına gönül koyduğunu anlıyoruz.

Ne Metin Akpınar’ın “aktör kumaşı zayıf” bölümü cımbızlanıp anlatılmak yorum bu kısır alana indirgenmeli ne de Cem Yılmaz’ın gönül koymasında verdiği referans olan “'İnsanlığın Lüzumu Yok' oyunuydu” bölümü cımbızlanıp söylenmek istenen saptırılmalı.