Masumlar Apartmanı dizisinin ilk sezonunda herkesi şaşırtan karar Farah Zeynep Abdullah’tan geldi…

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

İnci karakterini canlandıran oyuncunun ansızın Masumlar Apartmanı dizisinden ayrılmak istemesi ve sezon finalinde ise karakterin ölümü herkesi derinden sarstı. Farah Zeynep Abdullah’ın ruhsal yoğunluğu yüksek olan sahnelerde  oynamaktan duyduğu hassasiyetten dolayı diziden ayrılma kararı aldı.

Aslında bu ayrılık ondan sonra senaristlerin eline büyük bir koz olarak avantaj sağladı.  Diziyi daha da kasvetli bir ortama sokmak ve dizinin dramanı daha da güçlendirmeyi amaçladılar.

Bu dram, eşini kaybeden Han karakteri üzerinden şekillenecek. İkinci sezonun geneline  yayılacak olan bu senaryo, duygusal olarak daha yoğun sahnelere tanık olmamızı sağlayacak.  Dram sahneleri iki sezonun tamamına yayılabilecek kadar kuvvetli bir öykü derinliği getirebilir. Senaristler bu fırsatı iyi kullandı.

Hem Han karakterinin yüksek ruhsal  sıkıntıları ile  izleyicilerin dikkatini çekmesini planlayalan teröristler aynı zamanda  Melisa Şenolsun’un canlandırdığı Rüya karakterinin hikayenin merkezine yerleşmesini kolaylaştıracak.

Belki zaman içinde İnci karakteri yavaş yavaş unutulacak fakat karakterin ani ölümünün verdiği romantik ve ruhsal etki bir süre izleyiciyide etkisi altına alacak. Farah Zeynep Abdullah'ın diziden aynı bir şekilde ayrılması izleyiciye hayal kırıklığına uğratsa da,  yeni sezon yeni heyecanları da birlikte getirecek.

Eşinin ölümünden sonra psikolojik sıkıntılar yaşayan Han, psikolojik tedaviyi kabul edecek.  Han karakterinin durumunun bütün aileyi etkilemesi, Safiye ile Gülben karakterlerinin de önüne birtakım problemleride peşinden getirecek.

Safiye’nin daha  sosyal bir karakter olarak yeni sezonda izleyicilerin karşısına çıkacakken Han karakteri ise,  yeni sezonda içine kapanık asosyal bir tip olarak  izleyicinin karşısına çıkacak.

Han’ın yaşayacak olduğu psikolojik zorluklar bütün ailenin de yaşamını etkileyecektir. Evdeki sorunların altından kalkamayan Safiye ile Gülben’in alacakları yeni kararlar ve atacakları adımlar da dizinin ikinci sezonuna adeta damgasını vuracak.

Sonuç olarak, Farah Zeynep Abdullah’ın  mazlumlar Apartmanı dizisinden ayrılmak istemesi aslında senaristlerin eline oldukça güzel bir koz verdi. Bu durumu iyi kullanırlar ise dizi yeniden salı akşamları oldukça iyi reytingler alarak yoluna güvenilir adımlarla devam eder.