Masterchef Türkiye’de sular durulmuyor. İfşaların, iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Jürilere zaman zaman sinir krizi geçirten eleme iddiaları ve skandal gündemler konuşulmaya devam ediyor. Fakat bu defaki gündem bambaşka yerlere varacak gibi.

TV 8 ekranları ile hayatımıza giren Masterchef yayınlandığı her dönem büyük bir beğeni ve ilgi ile takip edilmiş, her sezonda da farklı olayları ile ayrıca defalarca magazin gündemlerinde olay olmuştu.

Acun Ilıcalı’nın en başarılı yapımlarından olan ve Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüri ekibi olarak ekranlara gelen Masterchef Türkiye her yeni sezonunda ayrı olay yaşatıyor. Daha ön elemeleri ile reyting rekorları kıran başarılı yarışmada bilindiği üzere önceleri jürilerin yarışmacılara olan sert tutumları olay olup gündeme taşınıyordu ve birçok gündem haberleri buradan besleniyordu. Yarışmacı-jüri çekişmeleri ile daha önceki sezonlarda gündem olan, ara ara sürtüşmelere gerginliklere konu olan yarışmada bu sezon farklı bir yaklaşım olmuş ve jüriler yumuşamış, yarışmacılar ile olan sıcak diyalogları bizlere umut vermiş ve gergin olmayacak, gerçekten yemeklerle ve elemelerle gündeme gelecek bir sezon izleyeceğimiz sakin ama kaliteli bir sezon seyredeceğimiz umudunu vermişti ki bu defa da artarda yapılan ifşalar gündeme bomba gibi düşmeye başladı ve arkası kesilecek gibi de değil.

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

O kadar ki artık bu gerginlikte ipin ucunun kaçtığını Acun Ilıcalı’ya kadar uzana süreçten de görebiliyoruz.

master 2

Materchef son gerginliğini son dönemin en çok konuşulan yarışmacısı Pelin Zaman ile yaşıyor.

İlk önce jüri üyelerinden Danilo Zanna ile aralarında olan aşk iddiaları ile gündeme gelen ve ismini duyurmayı ve sivrilmeyi başaran Pelin Zaman sonraları ise agresif tutumları ile gündemdeki yerini koruyarak Masterchef’in gündemi olmaya devam etmişti.

Materchef’e yedeklerden çekilip dahil edilen, herhangi bir mutfak eğitimi olmadığı bilinen Pelin Zaman, yedeklerde olan birçok yetenekli ve eğitimli isim arasından neden öne çıktığı ayrıca zamanında merak konusu olmuştu fakat son zamanlara bakılınca sanıyoruz ki gündeme bu kadar gelecek, dikkatleri toplayacak daha iyi bir yarışmacı bulunmadığından bu tercih yapıldı gibi zira amaç programlarda magazin malzemesi desteği ile gündemde kalmayı garantilemek.

master danilo pelin

Masterchef Türkiye’nin son gündeminde ise yine Pelin Zaman var. Danilo Zanna ile yaşadığı iddia edilen aşk, Pelin Zana’nın ünlü bir şarkıcı ile olan birlikteliği ile gündemden kakmıştı. Haftanın son eleme adaylarının seçildiği son bölümde galip takım Mavi Takım olmuştu. Bunun ardından Dilara, Sergen, Burcu, Azize ve Araz ile eleme yarışına katılacak isim Pelin Zaman, eleme yayını öncesi ekranlardan ve Acun Medya’dan önce kendisinin elendiğini sosyal medyadan duyurması son ifşa krizi olarak gündeme geldi.

Tüm yarışmacıların telefonlarının toplanmasının ardından henüz ne Acun Medya’dan ne de Pelin Zaman’dan herhangi bir açıklama gelmiş durumda. Yaptığı paylaşımı birkaç dakika içerisinde kaldıran Pelin Zaman’ın jüriye teşekkür ederek yaptığı önlüksüz fotoğraf artık ulaşımda ve kullanımda değil fakat buna rağmen Pelin Zaman’ın sevgilisi Gökhan Akar’ın sosyal medyada yapmış olduğu veda şeklindeki paylaşım durmaya devam ediyor.

master pelin 2

Masterchef Türkiye yarışmasında bu kriz gündemdeyken ve henüz sosyal medyadan düşmemişken, Pelin Zaman bu defa da dikkat çeken güzelliğinin estetik olması iddiaları ile gündemdeki yeni yerine taşınmış durumda bile.