Fransız moda evi Louis Vuitton’dan kötü haber geldi. Haber dünya basınında “Dünya bir moda süperstarını kaybetti” olarak duyuruldu. Versace İmparatorluğunun son temsilcisi Donatella Versace’den kötü haber geldi.

Bir dünya markası olan Fransız moda evi Louis Vuitton’ dan acı bir haber geldi. Dünya çapında bilinen ünlü marka Louis Vuitton yıldızını kaybetti.

Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi

Ünlü moda evi Louis Vuitton erkek giyim tasarımın sorumlusu olan ve aynı zamanda dünyanın en etkili tasarımcılarından biri olarak gösterilen Virgil Abloh’u kaybetti.

Ünlü moda evi Louis Vuitton’un erkek giyim tasarımından sorumlu ilk siyah tasarımcısı olarak tarihe geçen, firmanın “yıldız tasarımcısı” Virgil Abloh hayatını kaybetti. Ünlü tasarımcı aynı zamanda Louis Vuitton’a bağlı Off-White markasının da kurucusuydu.

unnamed-12

Dünya modasında önemli bir yeri olan ve başarıları ile moda tarihine geçen yıldız tasarımcı Virgil Abloh, 2 yıldır ‘angiosarkoma’ adı verilen, kan ve lenf damarlarının iç yüzünü oluşturan dokuda oluşan nadir görülen bir kanser türüyle mücadele ediyordu. Bu mücadeleyi kazanamayan Louis Vuitton’un moda yıldızı hayatını kaybetti.

1051260913_0 0 3072 1728_1920x0_80_0_0_3ca0b47a86bf948544c469bf44ae158e

Dünya basınında bu acı kayıp, Amerikalı şarkıcı Lady Gaga’nın "Donatella" adlı şarkıyı yazdığı isim olarak da bilinen ünlü modacı ve Versace İmparatorluğunun son temsilcisi Donatella Versace’nin “Dünya bir moda süper starını kaybetti” cümlesi ile duyuruldu.

Virgil Abloh Kimdir?

30 Elül 1980 doğumlu modacı Illinois'te doğdu. Boylan Katolik Yüksekokulu'nun ardından gittiği Madison-Wisconsin Üniversitesi ve Illinois Teknoloji Enstitüsü'ndeki eğitimi sonrası  2011 ile 2021 yılları arasında moda sektöründe oldu. Louis Vuitton' bağlı Off-White'ın kurucu ve CEO'su oldu. Louis Vuitton markasında erkek giyim bölümünde sanat yönetmeniydi.  Shannon Sundberg ile evli iki çocuk sahibi Abloh 28 Kasım 2021'de henüz 41 yaşında hayatını kaybetti.