Ay yapım tarafından Netflix için hazırlanan yeni dizi Kuş Uçuşu'nun başrollerinde daha önce Siyah Beyaz Aşk dizisinde birlikte oynayan Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol yer alıyor.

Ayrıca dizinin diğer bir başrolü de Miray Daner 3 Haziran'da gösterime giren dizi çok merak edilmişti. 

İlk sezonu oldukça başarılı giden dizinin devamının gelip gelmeyeceği de çok merak edildi. İki farklı kuşaktan kadının çekişmesinin işlendiği bu dizi oldukça dikkat çekici bir konuya ve kadroya sahip. Hal böyle olunca da dizi geniş bir kitle tarafından çok beğenildi.

Medya Dünyasındaki Çatışma

Dizinin konusu iki kadının medya dünyasındaki çatışmasına odaklanıyor. Dizi henüz yeni yayınlandı. Daha bir hafta geçmeden dizinin ülkemizde ilk sıraya yerleştiğini söyleyebiliriz. Ayrıca 40 ülkede de ilk ona girmeyen başlayan Kuş Uçuşu dünya sıralamasına da girdi ve altıncı sıraya yükseldi. 

Sosyal medyada en çok beğenilen ve tartışılan dizilerden birisi olan Kuş Uçuşu hakkında Milliyet gazetesi dizi yorumcusu olan Sina Koloğlu da bir şeyler yazdı. Koloğlu'nun yorumu da bu alanda deneyimli birisi olduğu için dikkat çekiyor. Sina Koloğlu dizi hakkında şunları söyledi. 

Sina Koloğlu'nun Kuş Uçuşu Yorumları

Sina Koloğlu'nun beğenilen diziyle ilgili yorumları aslında çok da olumlu değil. Çünkü kendi evlerinde de dizinin dikkat çektiğini belirten Koloğlu dizinin sanki "her şey çok kolay ve basitmiş" gibi bir hava yarattığını iddia etti. 

Birce Akalay karakteri ile de çok detaylı bir çalışma yapılmadığını ve kartvizitinin bile basit bir şekilde yapıldığını belirten ünlü yorumcu Türk dizilerinde genel olarak bulunan özentisizliğinin bu dizide de bulunduğunu söyledi. Koloğlu'nun yorumları aynı zamanda dizinin senaristi Meriç Acemi ile de ilgili. Ancak Acemi ile ilgili yorumları bu kadar da özensiz değil.

Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi

Meriç Acemi ile İlgili Yorumlar

Sina Koloğlu, Meriç Acemi'nin üst sınıftan insanları ve onların hayatındaki gerilimleri yansıtmada başarılı bulduğunu söyledi. Ayrıca gençlerin dünyasını yansıtmada da başarılı bulduğu senaristi bu dizide de beğeniyor. 

Kuşaklar arası çatışma konusunda da Acemi'nin heyecan verici bir şekilde yazdığını belirten Koloğlu Kuş Uçuşu dizisinin senaryosunun da merak uyandırdığını ve oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Ancal Koloğlu'nun olumlu yorumları sadece bunlarla sınırlı. Başrol oyuncularını da biraz abartılı bulduğunu söylemekten çekinmiyor.

Oyunu Yorumları

Sina Koloğlu dizinin biraz daha geri planında yer alan İbrahim Çelikkol, Defne Kayalar, Burak Yamantürk ve İrem Sak gibi oyuncularının oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Bu da yorumcunun dizi hakkındaki diğer bir olumlu yorumu. Ama Miray Daner ve Birce Akalay'ın iki hırslı kadını canlandırdığı dizide onların performansını biraz yetersiz buluyor. 

İki kadın oyuncunun özellikle bakışlar konusunda biraz abartılı oynadığını düşünüyor. Koloğlu'nun dizi hakkındaki son olumsuz yorumu da seslendirmeye dair. Ayrıca Koloğlu yaptığı bu yorumların kendi ev ahalisinde de onaylandığını belirtiyor.

Dijital Platformlar ve Türk Dizileri

Hem Türk dizileri hem de yabancı diziler açısından başta Netflix olmak üzere dijital platformlar yeni bir kanal açıt. Daha özgün senaryoların ve başarılı performansların sergilendiği bu dizilerde özellikle Türk dizilerinin bir kısmını özensiz bulan yorumcular var. Ama genel olarak bakıldığında Türk dizileri de son dönemde oldukça ses getiriyor. 

Ayrıca bazen Türk filmlerinde de dizilerde de seslendirme sorunları yaşanıyor. Ne yazık ki özellikle filmlerdeki bu sorunu bir türlü çözemedik. Konusu itibariyle dikkat çeken Kuş Uçuşu gibi dizilerde ise oyuncuların performansları çok belirleyici. Ancak genel olarak Türk oyuncuların da son dönem performanslarının beğenilmekte olduğunu söyleyebiliriz.