Kuruluş Osman Kosses diğer adıyla Köse Mihal Abdullah kimdir? Gerçek adı ne? Serhat Kılıç kimdir? Serhat Kılıç nereli? Serhat Kılıç kaç yaşında? Serhat Kılıç dizileri?

ATV'nin Çarşamba akşamları ekrana gelen dizisi Kuruluş Osman yeni sezonu ile bu akşam ekranlara geliyor. 

16 yeni oyuncunu dahil olduğu Kuruluş Osman dizisinin 65. bölümünde Mikhael Kosses kimdir merak edildi. Mikhael Kosses tarihteki yeri ve önemi araştırılmaya başlandı. Kuruluş Osman Kosses bir diğer adıyla Köse Mihal yada Abdullah Mihal Gazi kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Mikhael Kosses'in Serhat Kılıç canlandırmaktadır. Mikhael Kosses tarihteki yeri ve önemi şu şekildedir..

Mikhael Kosses-Köse Mihal ya da Abdullah Mihal Gazi Kimdir?

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş döneminde Osman Gazi'nin silah arkadaşıdır. İslamiyeti seçerek Köse Mihal ya da Abdullah Mihal Gazi adını almış ve Osmanlı saflarına geçen ilk önemli Bizanslı komutanı olmuştur.

Abdullah Mihalgazi olarak bilinen Kosses aslen Bizans İmparatorluğu'nun vali düzeyinde olan yöneticisiydi. Eskişehir Beyi ile yaptığı savaşta esir düşmüşken, Osman Bey, Köse Mihal'in yiğitliğine ve kahramanlığına bakarak etkilenmiş ve onu affetmiştir.. Bundan sonra Köse Mihal Osman Gazi'yle çok iyi dost ve silah arkadaşı olmuştur.

Köse, Hıristiyan derebeylerinin bir düğün vesilesiyle Osman Bey'e suikast hazırlığı yaptığını öğrenmiş ve Osman Bey'i uyararak hayatını kurtarmıştır.

1313 yılında Müslüman oldu ve Abdullah adını almıştır. Pek çok kaleleri fethederek büyük kahramanlıklar gösterdi. Osmanlı Devleti'nin ilk yıllardaki ilerleme ve gelişiminde büyük katkıları olmuştur.

1327 yılında, Yenişehir'de vefat etti ve Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı Harmanköy'deki türbesine defnedildi. 

SERHAT KILIÇ KİMDİR?

8 Temmuz 1975 Ankara doğumludur. Aslen Malatyalıdır.

1994 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünde okumuştur. 1998 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur.

İlk profesyonel oyunu Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Rutkay Aziz rejisiyle 1998 Ariel Doffman'ın Kayıplar (Dullar) adlı oyunu olmuştur. 

99 - 00 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı ve Diyarbakır Şehir Tiyatroları'nda sahne ve oyunculuk dersleri verdi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders verdi.

2008 yılında Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden istifa etti. 

İstanbul'da Dot, BKM gibi tiyatrolarda çalıştı.

İntiharın Genel Provası adlı oyunda dört farklı karakteri canlandırdı. 

2012 yılında Cats&Dogs (Soho İstanbul) adlı bir prodüksiyon şirketi kurdu.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı Kış Uykusu filminde İmam Hamdi karakterini canlandırdı.

2014 yılında oyunculuk, yazarlık, dans ve şan eğitimi veren Okul Serhat Kılıç'ı kurdu.

Seksenler dizisinde Ergun Plak, Öğretmen dizisinde Taner Aslan ve Maraşlı dizisinde Necati karaktleri ile akıllara kazınmıştır.

YER ALDIĞI DİZİLER

Kuruluş Osman

Maraşlı

Şeref Bey

Öğretmen

Tek Yürek

Söz 

Çember

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler televizyona dönüyor! Cevap Ver Türkiye! Berfu Yenenler ve Eser Yenenler televizyona dönüyor! Cevap Ver Türkiye!

Seksenler

Ezel

Benim Annem Bir Melek

Yol Arkadaşım

Hatırla Sevgili

Bizim Evin Halleri