Teşkilat dizisi başladığı günden beri başarılı bir reyting grafiği sergiledi. Kült bir seyirci kitlesine sahip olan dizi bu sezon da TRT'nin yüzünü güldürdü. Dizinin son bölümünde görünen Gürkan Uygun ise seyircilerin şaşkınlığa uğramasına neden oldu. 

Çünkü bu karakter daha önce diziden ayrılan Yıldırım’a hayat veriyordu. Yeniden diziye katılan Gürkan Uygun seyircilerin hem şaşırmasına hem de çok sevinmesine neden oldu. İlk çıktığı dizi olan Kurtlar Vadisi’ndeki Memati Baş karakterinden beri seyirciler Gürkan Uygun'u çok beğeniyor. Teşkilat'a yeniden katılacak olması da ayrıca bir heyecan yarattı.

Yıldırım Kimdir?

Memati Baş Kurtlar Vadisi'nin en sevilen isimlerinden birisiydi. Uğruna hala cenaze törenleri düzenlenen Çakır'ın sağ kolu olarak Gürkan Uygun gönüllerde taht kurmuştu. Bu sezon canlandırdığı Yıldırım ise hem seveni hem de sevmeyi bol olan bir karakter olmuştu. Hatta ölüp de diziden ayrılınca çoğu kişi sevindi. Ama Teşkilatı’n son bölümünde Gürkan Uygun yeniden Memati Baş'a benzeyen bir karakterle diziye dahil oldu. 

Kurtlar Vadisi sevenler aksiyon ve siyasi ağırlıklı dizileri seven seyirciler. Yani Kurtlar Vadisi ve Teşkilat dizisi izleyicileri oldukça benzer bir kitle. Bu kitle Teşkilat dizisinin yakından takip ediyordu. Memati Baş'ı da bu dizide görünce seyirciler çok heyecanlandı. Sosyal medyada çok konuşulan bu gelişmeyle birlikte herkes Gürkan Uygun'un diziye Memati olarak katılmasına çok sevinmiş görünüyor. 

Memati, Yıldırım'ın İkizi mi?

Teşkilat'ın en sevilen karakterlerinden birisi olan Halit Başkan dizinin son bölümünde Yıldırım'ın ikizini çağırdı. Onun çağrısıyla hemen gelen Gürkan Uygur'un canlandırdığı karakter ise tıpkı Memati Baş'ı andırıyordu. 

Bu durum Kurtlar Vadisi izleyicileri çok mutlu etti. Pek çok kişi yeni karakterin Memati Baş olduğuna inanıyor. Yeni sezon olan 3. sezonda da Gürkan Uygun'un Memati olarak dizide yer alacağı tahmin ediliyor. Bu durum da izleyicilerin çok heyecanlanmasına neden oldu.

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Memati ve Polat Alemdar

Kurtlar Vadisi'nde Gürkan Uygur Çakır'a çok bağlı olan Memati karakterine hayat verdi. Bu karakterin akıllardan çıkmamasının diğer bir nedeni de fazlasıyla Çakır'a düşkün olmasıydı. Çünkü Çakır tartışmasız Kurtlar Vadisi'nin gönüllerde taht kurmuş ve en sevilen karakteriydi. Memati rolüne hayat veren Gürkan Uygur ise hem oyunculuğu hem de karakterinin detayları ile çok seviliyordu. 

Çakır'ın ölümüyle birlikte o da dizide çok sarsılmıştı. Polat Alemdar'la birlikte olmuş ve mafyada sözü geçen tam altı babayı birlikte öldürmüşlerdi. Gürkan Uygur daha sonra Kurtlar Vadisi Pusuda da oynamıştı. Burada ise yalnız takılan ve çok başı boş bir karakterdi. İlk başta Yalçın Bulut'ta dalaşmış ama sonradan aralarında anlaşma sağlandığında onunla çok yakın arkadaş olmuştu. Kurtlar Vadisi'nin bir türlü unutulamamasının nedenlerinden birisi de şüphesiz Memati Baş'tı.

Teşkilat Nasıl Devam Edecek?

Bir aksiyon dizisi olarak her bölümü heyecanla beklenen Teşkilat'ın üçüncü sezonu hakkında bilinen fazla bir şey yok. Ama merak edilen çok konu var. Yıldırım'ın diziden ayrılıp yerine Memati ya da başka birisi olarak yeniden Gürkan Uygur'un gelmesi ile birlikte bütün taşlar yerinden oynayabilir. 

Teşkilat hem güçlü bir hikâye ve senaryo hem de güçlü oyuncu kadrosuyla ekranların en sevilen dizilerinden birisi. Artık dizide Memati de katılırsa seyircileri bu duruma kayıtsız kalmaz. Bu demektir ki Teşkilat yeni sezonda reyting kaybetmeyeceği gibi kayda değer bir reyting artışı da yaşayabilir. Memati'yi ekranda gören izleyiciler yen bölümleri daha da merak edecek. Çünkü şimdiden sosyal medya Memati'yle birlikte şöyle bir canlandı.