Netflix'te yayınlanan ve en çok beğenilen Türk yapımları arasında yer alan Kulüp, yayınlandığı dönemde büyük ses getirdi.

Bir dönem dizisi olmasının yanı sıra başarılı oyunculuklarıyla da dikkat çekti. Dizinin ilk sezonu, final sayılabilecek bir bölüm olsa da yeni sezonunun gelip gelmeyeceği izleyicileri tarafından merakla beklendi. Geçtiğimiz günlerde de dizinin ikinci sezonunun geleceği öğrenildi. Bu sevindirici haberin ardından ise dizinin yeni sezonunun ne zaman geleceği soruları sorulmaya başlandı. 

Dizinin başrol oyuncularının yer aldığı diğer yapımların final ve sezon finalleri vermesiyle Kulüp dizisinin çekimlerine Temmuz ayında başlanacağı bilgisi paylaşıldı. Dizinin yeni sezonunda kimlerin yer alacağı ise kesinleşmiş değil. Ancak yeni karakterlerin bilgisi yavaş yavaş geliyor. Son Yaz dizisinin başarılı oyuncularından biri olan Halil Babür, Kulüp 2. sezonuna katılan isimlerden biri.

Kulüp Dizisi Hikâyesi

Kulüp, dijital dizi platformu Netflix'te 2021 yılında yayınlanan Türk yapımı dram dizisidir. Dizinin yönetmenliğini Seren Yüce ve Zeynep Günay Tan üstlenmektedir. Dizi, 1950'li yıllarda geçiyor. İstanbul'da Seferad Yahudisi olan Matilda'nın hapishaneden çıktıktan sonraki mücadelesini anlatır. Matilda, hapishaneden çıktıktan sonra kızı Raşel'i yanına alır. Ancak kızı, onu yıllardır yetimhanede bıraktığı için kabullenemez. Matilda, hem kızıyla arasını düzeltmek hem de yaşamlarını sürdürebilecekleri miktarda para kazanmayı ister. 

Raşel'in başını belaya sokmasının ardından onu kurtarmak isteyen annesi, bir gece kulübünde çalışmak zorunda kalır. Gece kulübünün yöneticisinin aslında Matilda ile bir geçmişi vardır fakat Matilda bunu hatırlamaz. Gece kulübünde şarkıcı olarak çalışmaya başlayan Selim Songür'ün yardımcısı konumuna yükselen Matilda, rahatladığını umduğu anda kızı Raşel'in aşk hayatındaki sorunlarla karşılaşır. Raşel, bir taksici olan Fıstık İsmet ile sevgili olur. 

Ancak ilişkileri umdukları gibi gitmez. Dizi yalnızca insan ilişkilerine değil tarihi olaylara da odaklanmaktadır. Kulüp dizisi aslında 6 7 Eylül olaylarının öncesine değinir. Yayınlanan son bölümünde ise 6 7 Eylül'ü seyircilere gösterir. Dizi, Türkiye'deki Yahudilerin yaşamlarına değinmesi nedeniyle pek çok eleştirinin hedefi olmuştur. Bazıları, dizinin tamamen gerçekleri yansıttığını ve yapılmış en gerçekçi dizi olduğunu belirtmiş. Bazıları da dizinin tarihimizle yüzleşme adı altında zararlı fikirleri ortaya attığını ileri sürdü.

Kulüp Dizisinin Karakterleri

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Dizinin ana karakteri olan Raşel, Gökçe Bahadır tarafından oynanmaktadır. Matilda, ailesi için her şeyi yapmaya göze almış, çok acılar çekmiş biridir. Hapishaneden çıkmasının ardından Türkiye'yi terk etmeyi amaçlasa da kızını bırakamamış ve aileye verdiği değeri bir kez daha göstermiştir. Kızı ile birlikte yaşayabilmek için birçok mücadele vermiştir. Raşel, Matilda'nin asi, başına buyruk kızıdır. Annesinin ortaya çıkmasıyla, onu yıllarca yalnız bırakmasının sinirini Matilda'dan çıkarır. Bazen de çok yanlış kararlar alır. Raşel, Asude Kelebek tarafından oynanır. 

Raşel'in yanlış kararlarının çoğu sevdiği Fıstık İsmet ile ilgilidir. Babası ile gördüğü her yerde kavga eden İsmet, taksicidir. İsmet, Raşel'in yalanlarını duyduğu her an deliye döner. Matilda'nın kızını kurtarmak için girdiği gece kulübünün yöneticisi Çelebi, çok gizemli bir karakterdir. Matilda ile ortak geçmişinin olduğu ilk bölümlerden itibaren belli olsa da bu geçmiş sonradan ortaya çıkacaktır. Çelebi, çalışkan ve hırsıyla bazı yerlere gelebilmiştir. 

Uğradığı haksızlıklar sonucunda acımasız birine dönüşmüştür. Çelebi karakterini Fırat Tanış canlandırır. Gece kulübünün yıldızı ve Matilda'nın yakın dostu Selim Songür ise çok zorlu yollardan geçer. Salih Bademci'nin övgü toplayan oyunculuğuyla Selim Songür, çok başarılı sahne gösterileri sergiler. Selim, ailesinin istekleri yerine hayalleri peşinde koşan şarkıcı ve söz yazarıdır.