Genç oyuncu Korhan Herduran, 1988 yılında Antalya'da doğdu. Aktris, başlangıçta komedi rolleriyle tanınan 2011'den beri projelerde yer alıyor. Ancak oyuncu Mucize Doktor dizisinde canlandırdığı Güneş karakteri sayesinde ünlü olmuştur.

Karakterin kendisi sadece bir sitcom olmasına rağmen, gerçekten dramatik bir rol ve oyuncu bu tür filmlerde de çok başarılı olabileceğini gösterdi. Korhan Erduran daha sonra Birimiz isimli dizide Hulusi karakteri ile güzel vakit geçirdi. Yeni sezonda Star TV'de yayınlanan Ah Nerede dizisinin kadrosunda yer alan Korhan Herduran da Şaşırt Beni tiyatro oyunuyla izleyici karşısına çıktı.

Tiyatro Oyununda Yer Alacak

MV5BMTg4Y2ZhMjQtZTk3NS00MDEwLWFmMTYtZjFjM2RiM2FjM2M3XkEyXkFqcGdeQXVyOTYyMzc5MzE@._V1_

Oyunla birlikte komediye dönen oyuncunun performansı de seyircinin ilgisini çekti. Korhan Herduran, oyunu şu sözlerle anlattı; “Hayatın içeriğini biraz abartarak anlatıyoruz ki bu herkese saçma geliyor. Belki de bu samimiyet ve kendimizi orada görmemiz ve gördüklerimizin tuhaflığı halkı sevindirmiştir. İlk kez oyun yazıp yöneten Selçuk Aydemir'in bu başarılı projesinde başrolde Pelin Karahan'ı göreceğiz. İlk kez bir oyun ve komedide yer alan güzel oyuncu Pelin Karahan, ilk başta cesaret edemese de oyuna katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu arada Korhan Herduran, oyunun samimiyeti ve absürtlüğünün izleyenleri eğlendirdiğini söyledi

Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor! Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor!

Ah Nerede İle Yeni Sezona Merhaba

Ah Nerede 10. Ev, yönetmenliğini Bülent İşbilen'in yaptığı, senaryosunu Kübra Sülün ve Meryem Demirli'nin, başrollerini Nil Keser ve Oktay Çubuk'un paylaştığı, çok yakında Star TV'de yayınlanacak olan Türk yapımı romantik komedi dizisidir. Dizi, Orhan Aksoy'un 1975 yapımı Ah Nerede filminden uyarlamadır.  Korhan Herduran yeni dizide Murat karakterine hayat verecek.

Korhan Herduran Kimdir?

6013255d5542821f0c81b02b

Korhan Herduran, 6 Ağustos 1988 Antalya doğumludur. Korhan Herduran, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.  Kameraya alışmak uzun sürmüyor. 2010 yılında 'Saklı Hayatlar' filminde 'Merter' karakterini canlandırarak beyaz perdede başarılı oldu. İlk kez 2011 yılında Üsküdar'a Gidiyor dizisi ile televizyonda yer aldı.
Ardından 2012 yılında Yalan Dünya kadrosuna dahil olan Korhan Herduran, büyük çıkışını 2013 yılında İşler Güçler dizisi ile yapmıştır. Ayrıca 2013 yılında Düğün Dernek filminde rol almıştır. Daha sonra bu karakteri canlandırmıştır. Kardeş Pay zincirinin fenomeni muhasebeci Oğuzhan olarak yer aldı.

2015 yılında aynı zamanda komedi şov grubu Eğlendirme Dairesi üyesi olan Korhan Herduran, 2018 yılında Güldür Güldür Show grubunda yer almıştır. Korhan Herduran, Fox'un 2019-2020 yayınında ekrana gelen olan Mucize Doktor dizisinde erkek hemşire Güneş rolüyle seyirci karşısına çıktı.

Hemşire Güneş, hastanenin en komik ve en sevimli hemşiresidir. Kilolarıyla mücadele eden Güneş hemşire, oyuncu olmak istediğinde aslında hemşire oldu. Sezgileri güçlü bir insan olan Hemşire Güneş, hastanede sadece nöbetçi memur olan Gülin'in kendisine karşı olan duygularını hissedemez. Aşk ilişkilerine girmese de bölüm sekreteri olan Gülin’ gönlünü kaptırır. Hemşire Güneş hastane de olup biten he şeyi duyan kulağı kesiklerden birdir. Korhan Herduran'ın rol aldığı dizi ve filmler;

•    2019- Mucize Doktor (Güneş) (TV Dizisi)
•    2018- Güldür Güldür (Samet) (TV Dizisi)
•    2017- Salur Kazan: Zoraki Kahraman (film)
•    2017- Kardeşim Benim 2 (Basri) (Sinema Filmi)
•    2016- Çalgı Çengi ikimiz (Hulusi) (Sinema Filmi)
•    2015- Eğlendirme Dairesi (TV Dizisi)
•    2015- Kardeş Payı (muhasebeci Oğuzhan) (TV Dizisi)
•    2014- Deliha (Tayyar) (Sinema Filmi)
•    2013- Düğün Dernek (kuyumcu) (film)
•    2013- Güldür Güldür (Samet) (TV Dizisi)
•    2013- Yalan Dünya (TV Dizisi)
•    2012- İşler Güler (Vedat) (TV Dizisi)
•    2011- Üsküdar’ Giderken (Korhan) (TV Dizisi)
•    2010- Saklı Hayat (Merter) (Sinema Filmi)
Oyuncu genç yaşına rağmen pek çok dizi ve filmde rol alarak kariyerinde hızla ilerlemektedir.