Bir Güney Kore yapımı olan Cunning Single Lady dizisinin uyarlaması Aşk Mantık İntikam, güzel başladı ama klişelere boğuldu. Çıkmaza giren dizinin finali zaten zorunlu olmuştu.

İlk bölümü ile 18 Haziran 2021 tarihinde ekranlara gelen Aşk Mantık İntikam konusu ve oyunculukları ile beğenilerek takip edilmiş, hatta bir yaz dizisi olarak başladığı halde kış sezonuna da devam kararı almıştı.

Yağmur Ünal’ın yapımcısı olduğu dizi, Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal tarafından kaleme alınıp, Murat Öztürk tarafından yönetilen dizinin son bölümlerindeki senaryo başarısızlığı önce eleştirilere hedef olmuş sonrasında ise reytinglere yansımıştı. Senaristlerin eleştirilere kulak tıkamasından mı yoksa artık üretemediklerinden midir bilinmez ısrarlı klişe tutumları sonrası reytingleri her hafta erimeye başlamıştı.

Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu! Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu!

Önce, ilk bölümlerde seyirciye farklı gelen ikinci kadın ve erkek olarak izlediğimiz Melisa Döngel’in canlandırdığı Çağla karakteri ile Burak Yörük’ün canlandırdığı Çınar karakterinin kötü karakterler olmayıp aslında dizilerde alışılagelmişin dışında daha gerçekçi olan iyi karakterler olması ve güçlü kişilikleri ani bir şekilde silinmiş, Çağla karakteri bir anda bir canavara dönüşmüştü. İlk başlarda ekranda çizilmiş olan ayağı yere basan sempatik, adil, naif, ve güçlü bir kadın olan karakter mümkün olamayacak bir değişim ile zayıf ve saplantılı bir karaktere dönüşmesi ve bu sürecin ani geçişi seyircinin de yaşadığı şokla hikâyeden bir anda kopmasını sağlamıştı.

Ask-Mantik-Intikam-80897-large-image-d9544d58-e56a-40cf-b08e-7527c46650fb

Sonrasında ise diziyi seyirci ile bütünleştiren ve beğeni toplayan karakterler olan Zümrüt Korfalı, Menekşe Erten ve Ekrem sahneleri azaltılıp, dizi yoğun ve klasik bir aşk hikayesine dönüşmüş sahneler ile doldurulmuştu.

Buda yetmedi, masum ve dürüstlüğü ile seyircinin sahiplendiği karakter Çınar’a başrol karakterlerinin sağlı sollu yaptığı haksızlık dizinin senaryosunu iyice itici bir hale getirip başrol kahramanlara olan bağlılığı ve inancı da kökünden sarsmıştı. Bir dizide başroldeki aşıkların samimiyetine ve masumiyetine inanmadan aşklarına inanılması nasıl beklendi zaten anlamadık.

İşte zaten tüm inandırıcılığını bu şekilde kaybetmiş bir dizi olayı toparlayacağı yerde bu defa da önce klişe Yeşilçam rüyasına bağladığı bölümü daha yayınlanmadan fragmanı ile bile resmen kopan kıyamet sonrası apar topar “yok yok rüya değil” telaşı ile apar topar gerçeğe dökme kararı aldı, sonrasında ise gelen yorumlar karşısında artık hiç şansının kalmadığını hatta çok şükür artık senaryoda yapılanların toparlamak değil iyice saçmalamak olduğunu anladılar sanırız ki final kararı aldı.

Dizinin önümüzdeki iki bölüm içerisinde final yapması bekleniyor.