Kadın küfretmez diye bir yanılgı var ama bir de ekranlarda prenses duruşları ile tanıdığımız ünlüler var ki gayet sevimli olarak bunun tam tersini gösteriyorlar. Hatta “onlar benim bebeklerim” diyeni bile var. Küfreden ünlüler kim? Ekranların prensesleri aslında gerçek hayatta nasıl?

Kadınlara yönelik çok baskıcı ve şekillendirici bir yanılgı var ülkemizde ve bu durum aslında üzücü. Zaman zaman ekranlardan hayranlıkla takip ettiğimiz prenseslik halleri ile bilinen ünlüleri küfrederken ya da daha doğrusu gerçekte daha maskülen olduklarını öğrenirken bu şekillendirmenin ne kadar saçma bir şey olduğunu da kendimize olan güvenimizi bu sayede tekrar kazanırken görüyoruz.

Gerçekte prensesler bize anlatılan masallardaki kadar naif, güçsüz, kırılgan değiller yani. Bize hep aynı masallar anlatılınca kırılgan, hassas, hayatta kalmak için bir prens bekleyen tiplere dönüştük ama bu bir dayatmadan ibaret sadece. Yani bize yanlış masallar anlatıldı aslında ve bizler de inandık sonra da beyaz atlı prensler olmadığını gördükçe yıkıldık, naif olamadıkça kahrolduk.

Gerçekte Maskülen Olan, Masallarla Yaşamayan Ünlü Kadınlarımız Kimler?

80

Ama gerçekler tamamen farklı. Mesela güncel olarak ekranlarda bir prensesimiz var ki dillere destan kırılganlıkta. Camdaki Kız’ın Nalan’ına hayat veren Burcu Biricikten bahsediyoruz tabi ki.

Ekranlardaki projelerde kibarlığı ve naifliği ile tanıdığımız bir isim Burcu Biricik. Ama aslında “hiçbir zaman prenses olmadım ve istemedim” diyen bir en azılı maskülenlerden kendisi. Çocukluktan beri çalışıp kendi parasını kazanan, çocuk yaşta babası ile ilişkileri kopan, okulda etek yerine pantolon giyen mahallenin cadı kızı, özel hayatında agresif ve maskülen birisi olduğunu kendisi dile getiriyor.

76

Bir diğer prenses edalı oyuncumuz Ferah Zeynep Abdullah var mesela, Unutursam Fısılda, Kelebeğin Rüyası, Bizim İçin Şampiyon gibi harika filmlerden tanıdığımız Ferah Zeynep Abdullah sosyal medyada kendisine gelen küfürlü mesaja hiç tereddüt etmeden küfür ile cevap verebilen başka bir güçlü kadınlardan.

Mesela bir başka gözde güzel başarılı oyuncu kadınımız Hazal Kaya var. Verdiği son röportajda özellikle cinsiyetçi küfürlerin aslında tam tersine kadınlar tarafından yapılması gerektiğini savunan. Ve bu savunma sırasında en çok sevdiği küfür sorulduğunda ise “hepsi benim bebeklerim” diyerek efsane bir cevap verip gönüllere tekrardan taht kuran.

71

Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor! Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor!

Yani özetle ekranlardaki rolleri ile tanıdığımız birçok bilinen naif, hassas, prenses güzeller aslında gerçekte tam bir maskülen kişiler. Onlar bize dinlediğimiz ve izlediğimiz masalların gerçek olmadığını hatırlatan özel ve güzel kadınlar. Hep var olun.