Disney'in dijital kanal projesi Disney Plus henüz yayına girmedi. Kanal açılışını 14 Haziran tarihinde yapacak. İlk açılış dizisi ise bir Türk yapımı. Başrollerinde İrem Helvacıoğlu ve Engin Akyürek'in yer aldığı Kaçış dizisi oyuncuların, yapımcıların ve sektörden pek çok ismin katıldığı bir ön gösterim yaptı. 

Gösterim sırasında başrol oyuncuları da göz dolduruyordu. Hem sevinçli hem de çok gururlu görülen sanatçılara dizinin diğer oyuncuları Levent Ülgen ve Leyla Tanlar da eşlik etti. Kaçış dizisi ilk duyulmaya başlandıktan sonra bile dikkat çekmişti. Daha çekimleri başlamadan hikayesi ve oyuncuları ile isminden söz ettiriyordu.

Bir Ortadoğu Hikayesi

Kaçış dizisinin genel hikayesi aynı zamanda dizide Mehmet'i yani baş rolü oynayacak olan Engin Akyürek tarafından yazıldı. Dizide bir savaş fotoğrafçısını canlandıran Akyürek yakın zamanda yaşadığımız bazı olaylardan etkilenmiş olmalı. Çünkü dizinin hikayesi Ortadoğu'da bir Ezidi köyünde geçiyor. 

Bu köy radikal dinci bir terör örgütü tarafından esir alınınca savaş fotoğrafçısı Mehmet ve gazeteci arkadaşları da esir düşüyor. Dizide bir savaş fotoğrafçısını canlandıran Akyürek'e, gazeteci rolündeki İrem Helvacıoğlu eşlik ediyor. 

Dizinin yönetmeni Yağız alp Akaydın ve senaristi Ali Doğançay ve iki yapımcı şirketin çalışanları da ön gösterime katılmıştı. Özgür Çevik, Melis Birkan ve Deniz Baysal da geceye katılan arasındaydı.

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

Kaçış Dizisi Konusu

Savaş fotoğrafçısı olarak çalışan Mehmet, birkaç farklı ülkeden gelen gazeteciyle birlikte bir Ezidi köyünde araştırma yapmak için Ortadoğu'ya gelir. Ancak Ezidi köyü bir süre sonra baskına uğrar. Radikal dinci terör örgütü gazeteciler, Mehmet ve köydeki pek çok kişiyi esir alır. Bu olayda sonra ekip artık bambaşka bir dünyanın içine girmiştir. 

Daha önce hiç tanımadıkları bu dünyada gördükleri her şeyden etkilenirler. Esaret boyunca her birinin kişiliği değişir. Kaçmaya ve bu köyde ayakta kalmaya çalışırken karakterlerinde dönüşümü gerçekleşir. Bu ilginç hikâyenin ve dizinin ilk gösterimi izleyenler tarafından çok beğenildi. Artık herkes yayınlanacağı tarihi bekliyor.

Fragmanlar ve Posterler İlgi Çekti

Hikayesi şimdiye kadarki dizilerden farklı görünen Kaçış aslında birkaç sene önce Suriye'den yaşanan dramı konu ediniyor. Bölge Ortadoğu hikaye de esaret üzerine olunca dizinin her şeyi çok dikkat çekti. Kadrosu, fragmanı, tanıtımları ve dizi için hazırlanan posterler çok ilgi çekti. 

Dizinin hikayesi Akyürek'in daha önce yazdığı bir hikâyeden çıkmış.  Akyürek'in galada yaptığı açıklamalara göre, vicdanı ve aklı arasında sıkışıp kalan bir karakterin de hikayesi aynı zamanda. Fragmanından anlaşıldığı kadarıyla Mehmet karakteri ilk önce yakalanmıyor. 

Ancak arkadaşları yakalanınca iki arada bir derede kalıyor. Ne yapacağına karar veremeyen Mehmet vicdani  bir sorgulama yaşıyor. Daha sonra ise kendisi de bir terör örgütü üyesi gibi farklı kıyafetlerle görünüyor.

İrem Helvacıoğlu'nun Açıklamaları

Galada karakteri ile ilgili açıklama yapan İrem Helvacıoğlu ise güçlü bir kadını ve en zor şartlarda bile bu halini koruyan bir kadın gazeteciyi canlandırdığını anlattı. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla Helvacıoğlu'nun oynadığı karakter kadın köle pazarı dahil ilginç sahnelerde görünüyor. 

Galada konuşan bir diğer kadın oyuncu Leyla Tanlar ise dijital platformların öneminden ve motivasyonlarını destekleyen Diney Plus'tan ötürü duyduğu memnuniyetten bahsetti. 

Dizinin çekimlerinin Antep'te yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirten usta oyuncu Levent Ülgen ise dizide bir terör örgütü liderini canlandırıyor. Dizinin çekimleri sırasında en çok Arapça konuşmakta zorlandığını belirten oyuncu ilk okuduğundan beri senaryosundan çok memnun kaldığını ve diziyi beğendiğini belirtti.