İyilik dizisi ekranlara biraz tanıdık bir konuyla gelmişti. Aldatma ve entrika konuları aslında hem sinema hem de tiyatro tarihinin en vazgeçilmez konuları. Ancak dizideki haliyle işlendiğinde biraz tanıdık ve benzer konular olarak hissediliyor. Dizi yine de ilk çıkışıyla birlikte geniş bir izleyici kitlesini yakalamayı başarmıştı.

Ancak devam edip etmeyeceği de çok merak ediliyordu. Hatice Şendil bu konuyla ilgili daha önce açıklama yapmış olsa da dizinin sezon finali mi yoksa gerçek bir final mi yapacağı sorusu gündemdeydi. Şimdi bu sorunun yanıtı büyük oranda yanıtlanmış gözüküyor. 

İyilik Dizisi Konusu

Başrollerinde İsmail Demirci ve Hatice Şendil'in yer aldığı dizinin entrikalı ve aldatana kadın rolündeki oyuncusu ise Sera Kutlubey. Ayrıca dizinin ağır toplarından bir diğeri de Perihan Savaş. Dizide Şendil ve Demirci uzun süredir evli bir çifti canlandırıyor. Şendil de kocasının kendisini en yakın arkadaşı ile aldattığından habersiz bir kadını canlandırıyor. Şendil'in arkadaşı ve kocasının sevgilisi rolünde ise Kutlubey yer alıyor. Kadrosu ve konusu her zaman izleyici çeken bir tema olmasına rağmen dizi bu sezon ekranda zorlandı.

iyilik-dizisi-damla-kimdir-1651417069

Geç Başladı

Dizinin ekranda zorlanmasının en önemli nedenlerinden birsinin sezona geç başlaması olduğu söylendi. Diğer diziler çoktan başlamışken ve seyirciler de bu sezon izleyeceği yapımları seçmişken yayına giren İyilik dizisi bu açıdan bir dezavantaja sahipti. Aynı sorun Fox TV’nin bir başka dizisi olan Gülümse Kaderine için de geçerliydi. Bu dizi de geç başladığı için ekran yolculuğuna bir sıfır yenik başlamış gibi oldu. Ancak konusu itibariyle iyilik yine d belli bir izleyici ve hayran kitlesi kazandı. 

Şendil Ne Söylemişti?

t25_iyilik-dizisi-ne-zaman-ba-323

Belli bir izleyici kitlesi yakalamış olmasına rağmen ekranda tutunmakta zorlanan dizinin reytingleri hep çalkantılı devam etti. Seyirciler de dizinin devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Daha önce Şendil bu konudaki sorulara yanıt vermiş ve çekimlerin devam ettiğini söylemişti. Yani dizinin ikinci sezonunun da devam edeceği büyük oranda belliydi. Ancak yapımcı ve kanal tarafından bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi Fox TV dizinin yayınlanan son bölümünde "sezon finali" ibaresini kullanınca dizinin izleyicileri rahatladı. 

Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler? Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler?

Yasak Elma'ya Benzetilmişti

Dizinin sezon finali yapmasıyla birlikte yeni sezonda da ekranlarda yer alacağı kesinleşti. Yani hem yapımcı hem de Fox TV diziye bir şans daha vermiş oldu. Ama tabi bu şansın iyi kullanılması dizinin başarısını çok etkileyecek. Dizinin hikâyesinin canlanması ve hareketlenmesi gerekiyor. Yoksa yeni sezonda başarılı bir çıkış yapamayabilir. Yasak Elma dizisine konu açısından benzetilmesi ve reytingleri hiç düşmeyen bu diziyle kıyaslanması İyilik dizisine iyi gelmedi. Şimdi dizinin bu açığı kapatması ve karakterlere ve hikâyeye biraz daha farklı bir yön vermesi gerekiyor.

Şendil'in Karakteri İmaj Değişikliği Yapacak

Aslında dizi hakkında daha önce açıklama yapan başrol oyuncusu Hatice Şendil saç rengini değiştirerek kendi karakterinde bazı değişikliklere gidileceğini haber vermişti. Şendil'in karakterinin durgun ve umutsuz görüntüsünden çıkması ve şaşırtıcı gelişmeler yaşanması senaryoya katkı sunabilir. Eğer yeni sezonda dizide bu tür değişiklikler yapılmazsa yine reyting savaşında zorlanacağı kesin. Kısa bir tatilin ardından dizinin çekimleri Ağustos ayında yeniden başlayacak. Bakalım senaristler ve hikayeyi yazanlar bu arayı iyi değerlendirebilecek mi? Dizinin yeni sezonda tutunması ve başarılı olması senaryoda yapılacak olan değişikliklerle bağlantılı. Gerekli dinamizm ve hareket kazandırılmazsa ve aynı şekilde devam ederse dizi yeniden başarı kazanamaz ve ekranlarda zorlanabilir.