Geçtiğimiz sene çekimleri başlayan Kaçış dizisi izleyicinin dikkatini çeken bir yapım olmuştu.

Disney Plus’ın Türkiye’ de yayınlanması ile birlikte ilk anlaşma sağlanan oyuncular Engin Akyürek yer aldı. Engin Akyürek, kendine ait bir hikâye olan Kaçış dizisinin çekilmesi içinde anlaşma sağladı. Oyuncunun partnerinin İrem Helvacıoğlu olmasının ardından, çekimleri önemli bir gizlilikle devam eden diziden gelecek haberler de seyircileri heyecanlandırdı.

Dilan Çicek Deniz ve Kubilay Aka tatilde! Dilan Çicek Deniz ve Kubilay Aka tatilde!

Kaçış dizisi ile alakalı olarak hiç bir bilginin sızmadığı dizi, bunun haricinde Türkiye’deki yayınına ilk kez 14 Haziran’da başlayan yeni bir dijital platform olan Disney Plus’ın ilk çekilen yerli dizisi oldu.  Bu açıdan da önemli bir yere sahip olan kaçış dizisi, seyirciler tarafından çok merak ediliyor. Dizinin ilk bölümü, 14 Haziran’da yayın hayatına başladı.

Disney Plus’ın izleyicinin heyecanının hep yüksek olması için Kaçış’ın bütün bölümlerini bir anda yayınlamak yerine ara ara yayınlama yöntemini tercih etti. Bu da sonradan öğrenildi. Bölümler şeklinde yayınlanacak olan Kaçış’ın ilk bölümünü geçtiğimiz günlerde izleyen seyirciler, heyecanı çok yüksek ve farklı bit hikâye ile karşılaşmış oldu. 

Disney Plus’ un İlk Yerli Dizisi 

engin-akyurek-ve-irem-helvacioglunu-bulusturan-kacis-tanitildi

Kaçış dizisi aynı zamanda Disney Plus platformunun Türkiye’de yayınlanan ilk dizisi olmasının yanı sıra Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu içinde kariyerleri açısından önemli bir adım olarak görülüyor.  Şimdilerde, 42 ülkede aynı anda yayın hayatına geçiş yapan Disney Plus’ın marka yüzleri arasında bulunan başarılı iki oyuncu, ilk orjinal yerli dizinin başrolü olarak gündem de yer almaya devam ediyor. 
Engin Akyürek’in bir savaş muhabirine hayat verdiği dizide İrem Helvacıoğlu da Zeynep isimli bir gazeteciyi oynuyor. Oynadığı karekteri şu sözlerle anlatan İrem Helvacıoğlu: “Zeynep bildiği ve yaşadığı yerler de güçlü bit karekter ve burada da aynı şekilde. Akıllı bir kız, çoğu şeyin üstesinden geldiği için de kimseye ihtiyacı yok “ dedi.

Hikâyesi 2017’ de Yazıldı 

biyrFSGJh0S0gbdoqXpaIg

2017 senesinden yazmış olduğu hikâyenin 2021 senesinde çekilmesinin ardından Engin Akyürek, hem başrolü oynaması hem de hikâyeyi yazan kişi olması ile bu dizi de ön plana çıkmıştır. İrem Helvacıoğlu, başrol olan ve aynı zamanda partneri olan,  hikâyenin de sahibi Engin Akyürek’ le daha rahat çalıştıklarını ifade etti. 
Ünlü Oyuncu, dizi çekimlerinin bu sayede daha kolay bir hâle geldiğini belirtti ve şunları söyledi;

“Konuya en hakim olan kişi ile birlikte olduğu için soracağın sorular olduğunda hemen bir cevap bulabiliyorsun. Bunun dışında da çok iyi oyuncuların birlikte olduğu bir proje araya. Hikâye ile doğru kişiler birbirini bulmuş “ diye yorum yaptı. Kaçış dizisi yayınlanmadan önce uzun bir zaman tanıtımları yapılmıştı ve izleyicilerin oldukça dikkatini çekmişti.  İlk bölümü 14 Haziran’da yayınlanan yapım izleyiciden tam not aldı. 

ekranlara-veda-dijital-platforma-merhaba-guzel-oyuncu-irem-helvacioglunun-kacis-dizisi-icin-geri-sayim-basladi

Bu arada dizi setinde yaşamış oldukları bir olayı anlatan İrem Helvacıoğlu, aynen dizideki gibi çekim yapmış oldukları Gaziantep’teki köyde telefonların çoğu zaman çekmediğini ve bundan dolayı,  tepelere tırmanarak konuşmak zorunda kaldıklarını anlattı. Güzel oyuncu , “Tıpkı bir keçi gibi dağa tırmanıp belirli bir telefon çeken yer bulup çömelip orada telefonla konuştuk. Kalktığın zaman bağlantı yine yok” dedi ve dizide yaşanan birçok anın aslında gerçekte de yaşandığını belirtti. Disney Plus ülkemizde iyi bir giriş yaparak dikkat çekti. İlk yerli dizi olan Kaçış dizisi de çoğu kişi tarafından çok beğenildi ve heyecan yarattı.