Yapay robotların kurbağa hücreleri kullanılarak kendi başlarına üremeleri sağlandı komplo teorisyenleri insanlığın sonu dedi.

Amerika’da Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsü'nde ve Tufts'taki Allen Keşif Merkezi'nde yapılan bir deney herkesten saklanıyordu. Dünyadan saklanan deneyin bilgileri ortaya çıktı.

Söz konusu deneyde, yapay robotların kurbağa hücreleri kullanılarak kendi başlarına üremeleri başarılı bir şekilde sağlandı.

Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsü'nde ve Tufts'taki Allen Keşif Merkezi'nde yapılan deney dünya tarihine bir ilk olarak geçerken teorisyenler bu gelişmelerin birleşerek insan ve robot arasındaki savaşı tetikleyeceğini belirtti.

AMERİKA'DA YAPILAN GİZLİ DENEYİN DETAYLARI NELER? UZMANLARIN YORUMU NE OLDU? İNSAN ROBOT SAVAŞI YAKIN MI?

irobot-3

Teorisyenlerin bu kadar iddialı ve net olmalarının sebebi ise Amerika'da gerçekleştirilen başka bir çalışma da robotlara silah kullanılması yönünde idi ve robotlara silah kullanılması da öğretildi sonuçta.  Bir diğer çalışmada ise robotların matematik sorusu çözmesi sağlandı.

Tüm bu gelişmeler zaten insanlığı yeterince tedirgin etmişken, bugün robotların kendi kendilerine üremelerini sağlamaları haklı olarak insanlara karşı yönlendirilmiş bir tehdit olarak yorumlandı.

Komplo teorisyenleri tüm bu gelişmelerin insanlığın sonunu getireceğini belirtirken, senelerdir dillendirilen insanlarla robotların karşı kaşıya geleceği savaşa da beklediğimizden daha yakın olduğumuzun da altını çizdiler.

AMERİKA'DA YAPILAN GİZLİ DENEYİN DETAYLARI NELER? UZMANLARIN YORUMU NE OLDU? İNSAN ROBOT SAVAŞI YAKIN MI?

destiny-11-620x350

Dünyanın, robotlarla ilgili gelişmelere yetişemediği, şaşıp kaldığı bir dönemde bu şekilde gizli çalışma ve deneylerin yapılması bir yanda iken diğer yanda da Elon Musk’ın da gündeme taşıdığı bir simülasyonda olma ihtimalimiz arasında sıkışıp kalmış durumda gibiyiz. Her geçen gün edindiğimiz daha doğrusu edinmeyi başarabildiğimiz gelişmelerle biraz daha sona yaklaştığımızı hissedenlerden misini sizler de?

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsü'nde veya Tufts'taki Allen Keşif Merkezi'nde yapılan çalışmalar veya deneylerden daha neler çıkar? Elon Musk ne kadar haklı? Bu sorular daha ne kadar korkutur? Bilemiyoruz ama “sahnelerde çıkan silah sonunda mutlaka patlar” ezberinden yola çıkarak evet robotların insanlara karşı olacağı bir savaşa hazırlanmış senaryolara bakarak bizler de inanıyoruz ama umarız teorisyenler zamanı konusunda yanılırlar bari.

ben-robot_170724-9432_640x360