24 Kasım 2021 tarihinde vizyonda gösterime girmesi büyük bir heyecan ile beklenen ve ojinal adı ile “House of Gucci” filmi bilindiği üzere ülkemizde “Gucci Ailesi” olarak gösterime girecek. Gösterime sayılı günler kala Gucci Ailesinin tepkileri yine gündem oldu.

Başarıları ile gündemden düşmeyen ve Sir ünvanlı Ridley Scott’ın yöneteceği film aslında biyografik polisiye olmasının yanında aynı zamanda bir kitap uyarlaması. Sara Gay Forden tarafından 2001’de yayımlanan aynı adlı romanın uyarlaması. Fakat buna rağmen ünlü İtalyan modaevi Gucci’nin yoğun tepkilerine maruz kalıp gündem oldu.

Gucci 2

İtalya Basınında “Karadul” olarak bilinen Patrizia Reggiani’nin boşandıktan 3 yıl sonra 1995’te eski kocası Maurizio Gucci’yi öldürtmek için bir tetikçi kiralamakla suçlanmış ve 1998’de 29 yıl ceza almıştı.

House of Gucci filminde Patrizia Reggiani’nin entrika planlarının yanı sıra  moda devi Gucci’nin kurucusu Guccio Gucci’nin varislerinin aralarındaki olay ve sürtüşmeler de anlatılıyor.

Patrizia Reggiani ile ve bu aile çekişmelerinin Gucci hanedanlığını karalayacağını ve gerçeklerle bağdaşmayan birçok sahnenin yer aldığını belirten Gucci ailesi filme sert tepkilerde bulunmaya devam etti. Hollywood sisteminde para kazanmak için Gucci ailesinin lekelendiğini savunan Gucci Ailesi’nin tepkisine İtalya basını oldukça yer verdi.

Ekin Koçun Başrolünü Üstlendiği Ödüllü Olan Film Okul Tıraşı Vizyonda Ekin Koçun Başrolünü Üstlendiği Ödüllü Olan Film Okul Tıraşı Vizyonda

Gucci Ailesi adına açıklama yapan Maurizio  Gucci’nin kuzeni Patrizia Gucci Al Pacino’nun oyuncu ekipte olmasına tepki göstererek Maurizio Gucci’nin amcası Aldo Gucci’yi canlandırmasını eleştirdi. Aldo Gucci’nin yakışıklı, uzun boylu ve mavi gözlü olduğunu belirtip ekranlarda daha çok mafya ve kötü adam imajı rolleri üstlenen kısa boylu birisinin bu role hiç yakışmadığını dile getirdi.

al pacino 2

Al Pacino gibi büyük bir oyuncunun bu şekilde tepkilere maruz kalmasının yanında Patrizia Reggani ise kendisini Lady Gaga’nın canlandırıyor olmasını önce olumlu bulmuş sonrasında ise rahatsız olduğunu dile getirmişti. Sonradan öğrenildiği üzere aslında Lady Gaga’nın kendisi ile tanışmadığı için bu durumdan rahatsızlık duyup isme tepki göstermiş.

LadyGaga-PokerFace

House of Gucci filmi ve kadrosu gündeme geldiğinden beri süren ve bitmeyen bu eleştiri ve polemikler daha da devam edecek gibi fakat filmi gerek yönetmeni gerek tepki çeken ve böylelikle haksızlığa uğrayan başarılı oyuncuları gerekse de bu şekildeki abartılı tepkiler ile daha da merak edilir kılmakta olduğu kesin.