Son günlerde reklam harcamaları ve ekran yüzleri ile çok konuşulan iki marka gündemden de ekranlardan da düşmüyor. Trendyol ve Hepsi Burada adeta birbirlerine savaş açmış durumda. Kazanan Kim? En başarılı hangi marka?

Bilndiği üzere ekranlarda, sokakta, sosyal medyada nereye dönsek iki marka görüyoruz. Sadece iki markayı konuşuyoruz. Hepsi Burada ve Trendyol.

Teknolojinin gelişmesi, Dijiital dünyaya geçiş, Pandemi, yoğun iş temposu derken alışverişlerimizi son yıllarda tamamen internet sitelerine farkında yada farkında olmadan taşımış durumdayız. Hal böyle olunca hem onlarca alışveriş sitesi açılmış hem de mesela Çiçeksepeti gibi tek ürünlü siteler bile tamamen bol ürün yelpazesi ile A'dan Z'ye tüm ürün kategorileri ile satışa geçerek tüketiciye online bir AVM kurmuş durumdalar. İhtiyacımız olan her türlü ürünü 7/24 satın alabiliyor, hatta ihtiyacımız olmayanları da sipariş sepetimize ekleyebiliyoruz alışverişe kaptırıp. Böylece ciddi bir ticari potansiyel oluşturmuş durumda bu online alışveriş siteleri.

Kabul edilsin yada edilmesin Pandemi koşulları bir çok sektörü olumsuz olarak vururken bu e-ticaret sitelerine ciddi bir şans yaratmış olup krizi fırsata dönüştüren sektör olmalarını sağlamıştır.  Yani özetle pandemi e-ticaret sektörüne yaradı diyebiliriz.

Artan müşteri potansiyeli ve ticaret hacmi ile birlikte de hem reklam bütçeleri hem de iştahları kabaran bu siteler ciddi reklam kampanyalarında bulunmaya başladılar.

Bu sitelerden iki tanesi var ki adeta reklam konusunda biirbirleri ile hem bütçe hem de kampanya olarak yarışa girmiş durumdalar. Trendyol ve Hepsi Burada'nın reklam kampanyaları malumunuz. Gerek marka yüzleri gerek reklam kampanyaları son günlerin en çok konuşulan konusu.

yaratici-reklamcilik

İpek Yazıcı, Kubilay Aka, Hadise, Furkan Korkmaz, Cemal Can Canseven, Burcu Esmersoy, Cedi Osman, Danla Biliç, Kenan Doğulu, Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan, Taro Emir Tekin ve Şevval Sam derken son olarak en büyük vuruşu Tarkan ile boy gösteren Trendyol bir tarafta geçti.

Ecem Uzun, Fatih Terim, Beren Gökyııldız, Gülben Ergen, Eda Ece, Harun Kolçak, Çağlla Şikel, Gupse Özay ve Gülse Birsel derken bir anda bir Cem Yılmaz yeter diyen Hepsi Burada tam karşıda yerine geçti.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Şimdi bizler de tüketici olarak knoşmaya tartışmaya başladık. Gerçekte başarılı hangisi? Bir tek Cem Yılmaz yeter mi? Yoksa renkli simaların arasından yeni bir Tarkan efsanesi doğar mı?

Tarafımızı seçip izlemeye devam ediyoruz tabi bu kadar ünlü ismi her yerde gördükçe. Asıl merak konusu ise tabiki nasıl bir e-ticaret sektörü oluştu ki bu bütçeler göz kırpmadan harcanıyor?