Ünlü oyuncu Güven Kıraç adeta eridi bitti! Son hali ile şaşkınlık yaratan Güven Kıraç'ın uyguladığı Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır? Ketojenik diyet sağlıklı mı?

Ünlü oyuncu Güven Kıraç adeta eridi! Son halini görenler gözlerine inanamadı. Peki Güven Kıraç'ın uyguladığı Ketojenik diyet nedir?

Behzat Ç'nin Memduh Başgan'ı Hekimoğlu dizisinin Vahap'ı Tövbeler Olsun'un Namzet'i Güven Kıraç'ın sempatik görüntüsü gitti yerine bir deri bir kemik hali kaldı.

Hadise ve Hakim Ziyech sevgili mi? Hadise ve Hakim Ziyech sevgili mi?

Kilo veren ünlü isimler kervanına ünlü oyuncu Güven Kıraç'ta katıldı. Ancak bu defa kilolu hali tercih edildi. Yinede bu hızlı kilo verme diyeti merak edild.

Güven Kıraç bir yıldır uyguladığı Ketojenik diyet ile 99 kilodan 73 kiloya düştü. Güven Kıraç "Geçen yılın kasım ayında ketojenik diyete başladım. Diyetin tüm beslenme prensiplerini hayatıma uyguladım ve kilo verdim"  diye konuştu.

Peki Ketojenik diyet nedir?

Ketojenik diyet nedir ketojenik diyette ne yenilir ne içilir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır?

Ketojenik diyet temelinde karbonhidratları sınırlandırmak vardır. Ketojenik diyete göre ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidrat içeren gıdalar yerine balık, et, tereyağı, zeytinyağı vb. gıdalarla yağ ve protein temelli yiyecekler ekleniyor. Bu sayede de vücut, enerji sağlamak için yağ yakmak zorunda kalıyor.

Düşük karbonhidratla beslenerek kandaki glikoz seviyesini ve insülini düşürüyorsunuz. Vücut ta glikoz ve karbonhidrat alamayınca yağlara yöneliyor. Sonra da enerji için vücudunuz yağ yakmaya başlıyor.