Katıldığı güzellik yarışmasında derece aldıktan sonra ekranlarda yer almaya başlayan Gizem Karaca seyircilerin beğendiği bir isim. Şimdiye kadar pek çok dizide yer alan oyuncu aslında Selanik ve Arnavut göçmeni bir aileden geliyor.

Hadise ve Hakim Ziyech sevgili mi? Hadise ve Hakim Ziyech sevgili mi?

Çocukluğu ABD ve Kanada'da geçen Karaca, lisans eğitimi için sıvada kazandığı İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne başlamış. Ancak bu bölümde biraz zorlanmış ve 2011 yılında katıldığı güzellik yarışmasında ikincilik alınca dizilerde oynamaya başlamış.

Hangi Dizilerde Rol Aldı?

Gizem Karaca'nın ilk rol aldığı dizi bir edebiyat uyarlaması olan Eve Düşen Yıldırım dizisi oldu. Bu dizi çok fazla devam etmese de oyuncu dizi yayından kalktıktan sonra Amerika'ya giderek oyunculuk eğitimini tamamladı. Yurda dönünce de Benim Hala Umudum Var adlı dizide başrol oynadı. Aynı zamanda Seni Seviyorum Adamım filminde de rol aldı. Ardından Mehmet Ali Nuroğlu ile birlikte Güzel Köylü dizisinde başrol oynadı. Karaca'nın kısa süreliğine de olsa rol aldığı iki dizi ise Kara Sevda ve İçimdeki Fırtına idi. 2017 yılında ise halen evli olduğu Kemal Ekmekçi ile evlenerek İzmir'e yerleşti. 

Gizem Karaca halen evli ve eşi ile birlikte İzmir’e yerleşti. Ancak bu durum onu sinema ve dizi dünyasından koparmadı. Halen çekimler için İzmir'den bir süreliğine ayrılarak oyunculuğa devam ediyor. Evlendikten sonra Küçük Ortak ve Ay Lav Yu Tu adlı sinema filmlerinde başrol oynadı. Hürkuş, Sosyetik Gelin gibi filmlerde de başrol oynayan oyuncu Tut Elimi adlı kısa filmde de rol aldı. Mahsusa, Bizim Semtin Çocukları, Elli Kelimelik Mektuplar ve Dayı da rol aldığı diğer sinema filmleridir. Son olarak rol aldığı dizi ise baraj dizisiydi. Ancak şimdi oynamaya devam ettiği Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Evdokya rolünün kendisi için özel bir önemi olduğundan bahsediyor.

Gizem Karaca Fahriye Evcen ve Barış Arduç'la birlikte rol aldığı Alparslan Büyük Selçuklu dizisi sezon finali yapınca, MAG dergisine bir röportaj verdi. Aynı zamanda bu dergiye birbirinden güzel pozlar da veren oyuncu güzellik yarışmasından sonra dizi sektörüne atılmasının kendisi için bir şans olduğunu belirtiyor. Her yeni rolde bu konuda önemli bir ilerleme sağladığı için dizi ve sinema dünyasının kendisine büyük bir fırsat sunduğunu vurguluyor. Bu şekilde oyuncu olarak çalışmaya devam etmek istediğini de özellikle belirtiyor. Bunların yanında Alparslan dizisinin de kendisi için ayrıca önemli bir yapım olduğunu da söylüyor.

Evdokya Gerçek Bir Karakter

Gizem Karaca'nın oynadığı Evdokya rolü Büyük Selçuklu zamanından gerçek bir karakter. Güzel oyuncu, Evdokya'nın gerçek ve tarihi bir karakter olmasının kendisi için çok büyük bir önemi olduğunu anlatıyor. MAG dergisi röportajında özel hayatı ve kendisi için önemli olan şeylerden bahseden oyuncu Alparslan dizisindeki rolünü severek oynadığını vurguluyor. Karaca'nın şimdilik sezon finali yapan Alparslan dizisindeki rolü tamamlandı ve diziye veda etti. Gözü kara ve hırslı bir karakter olan Evdokya gerçekte de Bizans İmparatoru Konstantinos'un eşi. Dizide de en büyük hedefi yeniden Konstantiniye imparatoriçesi olmak olan Evdokya Alparslan ve Selçukluların baş düşmanlarından birisidir. 

Alparslan dizisinde Gizem Karaca amcası ile birlikte Türklere karşı mücadele eden ve kendinden emin bir kadını canlandırdı. Bu rolü ile diğer başrol oyuncuları kadar dikkat çeken Karaca bu dizide oynamanın da kendisi için önemli ve güzel olduğunu vurguluyor.