Uzun yıllar ekranlardan uzak kalan Fahriye Evcen, Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ile bir geri dönüş yapmıştı. Bu dönüş, hayranlarını çok mutlu etmişti. Ancak şaşırtan bir kararla dizinin yeni sezonunda, dizide yer almayacağını açıklayan oyuncu, bu kararın nedeni konusunda bir açıklama yapmamıştı.

Zorlu çekim şartlarının bu kararı etkileyeceği düşünülse de Evcen, dizi setinde oldukça konforlu bir çekim süreci geçirdi. Evcen, yaptığı açıklamalarda, oğlu Karan'ı da rahat bir şekilde yanına alabildiğini belirtti. 

Şartlar bu denli uygunken ve hatta dizinin yapımcısı Emre Konuk ısrar etse de Evcen bu kararından geri adım atmadı. Dizinin başında yapılan ve sezonluk olan anlaşmasını yenilemeyen oyuncunun çok yorulduğu için dizide yer almak istemediği iddiaları ortaya atıldı. Ancak yeni çıkan bir bilgi başka aslında nedenin ne olduğunu gösterdi.

Çünkü Fahriye Evcen hamile olduğunu açıkladı. Oğlu Karan'da yaşadığı tecrübeden yola çıkarak, Evcen'in hamileliği nedeni ile setlerde yer almak istemediği düşünüldü. Çünkü oğlu Karan'ı büyütürken 4 yıl setlere ara verdi. Şimdi ise oyuncunun hayranları hamilelik haberine seviniyor. Ancak oyuncunun yeniden bir dört yıl daha setlere ara vereceği ihtimali düşündürüyor.

Fahriye Evcen Özçivit Kimdir?

6295c5a3e4bfdd2374395dc7

Fahriye Evcen Özçivit 4 Haziran 1986 tarihi Solingen'de dünyaya gelen Türk oyuncudur. Annesi Çerkes kökenli babası da Kavala göçmenidir. Almanya'da geçirdiği çocukluğunun ırkçılık nedeniyle zorlu olduğunu belirten Evcen, bu zorlukların ödülünü Türkiye'de aldı. Türkiye'ye geldiği bir tatilde katıldığı bir program onun hayatını değiştirdi. Seyircisi olduğu programda Oya Aydoğan, Evcen'i keşfetti. Bu keşfin ardından da Fahriye Evcen'i Türkiye'de tanıtan Yaprak Dökümü dizisindeki Necla karakterini canlandırdı. 

Almanya'da üniversite eğitimini yarıda bırakan Evcen,  Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur. Ardından ise Türkiye'de çok ilgi gören başka bir yapım olan Çalıkuşu'nda Burak Özçivit ile birlikte başrol paylaşmıştır. Fahriye Evcen aynı zamanda pek çok sinema filminde de rol almıştır. 

Cennet, Aşk Tutulması, Evim Sensin, Aşk Sana Benzer ve Sonsuz Aşk bu filmlerden biridir. Çalıkuşu'nun ardından Kurt Seyit ve Şura, Ölene Kadar isimli televizyon dizilerinde de yer almıştır. Evcen, oyunculuğa ara verdiği 4 yılın ardından da son olarak Alparslan Büyük Selçuklu isimli dizide Akça Hatun karakteriyle sevenleriyle buluşmuştur.

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisi Konusu

Eda Ece anne oluyor! Bebeğin cinsiyeti belli oldu! Eda Ece anne oluyor! Bebeğin cinsiyeti belli oldu!

0x0-alparslan-buyuk-selcuklu-akca-hatunu-oldu-mu-alparslan-buyuk-selcuklunun-akca-hatunu-fahriye-evcen-diziden-ayr-1653977886110

Alparslan Büyük Selçuklu, ilk bölümü 8 Kasım 2021'de ATV'de yayınlanan tarih türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizinin yönetmenliğini Sedat İnci üstlenmiş, senaryosunu da Emre Konuk kaleme almıştır. Dizi TRT 1'de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin öncesini anlatsa da aslında birbiriyle bağlantılıdır. Dizinin başrollerinde Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Barış Bağcı ve Erdinç Gülener gibi isimler bulunmaktadır. Dizinin konusunu ise Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısı, siyasi olayları oluşturur.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, Sultan Alparslan'ın hayatını anlatır. Büyük Selçuklu Sultanı olan Tuğrul Bey, veliahdını açıklayacağı gün, Bizanslıların Türkmenler' e saldırdığını öğrenir. Anadolu’ya sefere giden Selçuklu meliklerine suikast düzenlenince Alparslan bu olayın peşine düşer. Ancak bu olayı araştırırken Türkmen kızı Akça'nın hayatını kurtarır ve bu şekilde aşkları başlar. Fakat Alparslan, Akça'nın sakladığı sırları bilmez. Sahada ise Bizans İmparatorluğu ile savaş vardır. Ani Tekfuru Kekavmenos'un oğlu Yannis bir hata yapar ve Sultan Tuğrul Pasinler Savaşı'nı başlatır. Bu savaşta Alparslan, ordu ile birlikte savaşır. Rüyalarında ona müjdeleneni ister. Sonuçta ise Anadolu'nun kapılarını Türklere açmak amacındaki ilk adımını atar.