TRT'nin büyük umutlarla çektiği dizi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda ayrılık rüzgarı! Engin Altan Düzyatan Barbaroslar'dan neden ayrılıyor?

Aksiyon sahnelerinde görmeye alıştığımız ünlü isim Engin Altan Düzyatan, son olarak Barbaroslar dizisinde boy gösterdi. Tek sezon olarak devam ettiği projeden ayrılarak yeni senaryolara göz kırptı. Dizinin ise devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Barbaroslar Devam Edecek mi?

TRT1 kanalında seyircisiyle buluşan Engin Altan Düzyatan, başarılı ve iddialı bir şekilde ilerleyen dizi sonrası aniden çekilme kararı aldı. Oyuncunun diziden ayrılması pek çok soru akıllara getirse de, sözleşmenin süresinin dolduğunu ve zaten bu kadar dizide kalacağını belirterek soru işaretlerini sildi. Açıklama sonrası yepyeni projelerle karşınızda olacağım diyerek de oyunculuğa tam hız devam ettiğinin sinyallerini verdi. 

barbaroslar-akdenizin-kilicinda-sarsinti-tesiri-yaratan-ayrilik-iki-oyuncu-birden-veda-ediyor-gE2hN9Dm

Barbaros dizisi yayınlandığı ilk bölümde seyirciye kendini hayran bıraktı. Ancak son zamanlardaki reyting düşüşü dizi devam edecek mi sorusunu akıllara getirdi. Yapımcılar tarafından yapılan açıklamaya göre dizi ikinci sezonda da devam edecek ve çok daha akılda kalıcı bir senaryoyla karşılaşılacak. Birinci sezonda diziden ayrılması sonrası kendisine uzatılan mikrofonları yanıtlayan Engin Altan Düzyatan, reytinglerle ilgili bir durum olmadığını ve zaten kendi karakterinin gerçekte de ölüyor olduğunu vurguladı. Her dizinin her karakter için belirli bir süresinin olduğunu ve bu süreyi doldurduktan sonra devam etmenin inisiyatif dahilinde olduğunu belirten Düzyatan, şimdilik böyle bir yolu seçmiyor. 

Dizi setlerinin emeğini gözler önüne koyan ünlü aktör, setlerde yaralandığı görüntüleriyle konuşuldu. Bir süre koltuk değneği ile yürüyen Düzyatan, projelerde bu gibi durumların yaşanabileceğini belirtti. Can verdiği karakterin öldükten sonra hikâyenin devam edeceğini belirtmesi üzerine de Barbaroslar dizisinin ikinci sezonda ekranlarda olacağı anlaşıldı. Hikâyesine yeni eklemelerin yapılmasıyla şahlanması beklenen dizi için senaristlerin çalışması yoğunlaştığı öğrenildi. 

Engin Altan Düzyatan'dan Sevindirici Haber 

engin-altan-duzyatan-barbaroslar-dizisinden-ayrildi-mi-haberler-2ceab00e8a94eea06b1c3189992fd758

Çok fazla projede görmeye alıştığımız Engin Altan Düzyatan, sette sakatlanması sonrası sarıldığı koltuk değneklerinden kurtuldu ve artık kendini daha iyi hissettiğini söyledi. Ara vermeye niyeti olmayan ünlü oyuncu şimdiden projeleri değerlendirmek üzere senaryo okumaya başladığını belirtti. Çok yakın bir zamanda tekrar dizilerde boy göstereceği anlaşılan Düzyatan için nasıl bir projede yer alacağı ise merak konusu.

Kış mevsiminin tadını çıkartacak nitelikte bir diziye imza atmaya hazırlanan başarılı oyuncu, yine çarpıcı bir senaryoyla geleceğe benziyor. Disney Plus’ta yayınlanan programların hayli ilgi görmesi sanatçıyı belki de bu yönde bir projede yer alma fırsatını elde etmesine sağlayabilir. Bu yöndeki tekliflere de yeşil ışık yakan oyuncu daha çok senaryonun içeriğiyle ilgilendiğini belirtiyor. Dinlenme ve ara verme sürecinin sadece uygun bir projeyi beklerken olacağını ifade ederek hayranlarına aynı zamanda sevindirici bir haber de vermiş oluyor. 

Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler? Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler?

Barbaroslar ve geçmişteki diğer diziler gibi yine aksiyonlu sahnelerin içinde yer almaktan keyif aldığını belirten Engin Altan Düzyatan, hareketli karakterleri sevdiğini belirtiyor. TRT1 ekranlarındaki Barbaroslar dizisinin ikinci sezonunda yer almayacağını ifade eden Düzyatan, gelecekteki projelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Genellikle projelerinde uzun soluklu bir serüvenle devam etmesi, sanatçıyı yine aynı şekilde bir yarışın içine sokuyor. 
Oyuncunun yaz dönemi boyunca ince eleyip sık dokuyarak karar vereceği yeni projesi Eylül ayında görücüye çıkacak. Hangi dizide yer alacağı, sosyal platformda mı yoksa TV ekranlarında mı olacağı henüz netleşmese de içine sinen bir senaryo için kesinlikle kolları sıvayacağını dile getiriyor. Her ne kadar diziler için en başta yapılan sözleşmelerde olan süre uzatılabilir olsa da Barbaroslar için bu ihtimali kullanmayan oyuncu, anlaşılan daha büyük bir projenin anahtarını arıyor.