Engin Akyürek de canlandırdığı Mehmet karakteri için önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet karakteri aslında Akyürek için birçok açıdan geçmiş rollerine kıyasla fark yaratıyordu.

Disney Plus'ın ilk Türk yapımı dizisi olan Kaçış dizisinin başrollerinde Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu yer almaktadır. Dizinin senaryosunu Engin Akyürek, 2017 yılında kaleme aldı. Oyuncu için oldukça önemli olan hikâyenin, bir platformun açılış projesi olması oldukça önemli bir gelişmedir.

Kendi yazdığı hikâyenin bir dizi senaryosu haline getirilmesi de Akyürek'in kariyerinde bir ilktir. Dizinin bir diğer ilki ise Engin Akyürek'in içerisinde yer aldığı ilk aksiyon projesi olmasıdır. 
Çekimleri Gaziantep'te yapılmıştır. Kaçış, oldukça aksiyon dolu bir projedir. Patlamaların yaşandığı, silahların ateşlendiği bir dizidir.

Pelin Akil’in Dizisi Sona Erdi Sıra Eşi Anıl Altan’a Geldi! Pelin Akil’in Dizisi Sona Erdi Sıra Eşi Anıl Altan’a Geldi!

Oyuncu, ilk defa bir aksiyon işinde oynadığını belirtti. Yeni bir şeyler deneyimlerken oyunculuğundan da ödün vermemenin zor olduğunu söyledi. Ama kendi adına çok güzel bir tecrübe olarak adlandırdı. Diziyi izlediği ilk anda da çok heyecanlandığını açıkladı. Dizinin patlama sahnelerinin uzun bir hazırlık süreci olduğunu ve soğuk havalarda büyük emekler sonucunda o sahnelerin ortaya çıktığını anlattı. Sonuçta da belli bir standardın üzerine çıktıklarını belirtti. 

Kaçış Dizisi Gümbür Gümbür

kacis-enginakyurek-disneyplus-1

Kaçış,  ilk bölümü 14 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan, öyküsünün Engin Akyürek'e ait olduğu ilk Türk Disney+ internet dizisidir. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın üstlenmiş ve senaryosunu Ali Doğançay’ın kaleme almıştır. Başrollerini Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu paylaşmaktadır. Kaçış dizisinin konusu oldukça ilgi çekmektedir. Ezidi köyüne araştırma yapmak için giden savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin hikâyesini anlatır. 
Gazeteciler, gittikleri köyde bir saldırıya uğrayarak terör örgütünün eline esir düşerler. Araştırma ekibi de terör örgütünden kurtulabilmek için mücadele verir. Dizinin ilk bölümü platformda yayınlandı. Her hafta yeni bölümü yayınlanacak olan dizinin ilk bölümü şimdiden ikinci kez izlenmeye başlandı. Çarpıcı hikâyesiyle büyük ilgi ve övgü topladı.

Engin Akyürek Kimdir?

Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 tarihi Ankara doğumludur. Lisans eğitimini. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünde tamamlamıştır. Ardından katıldığı Türkiye'nin Yıldızları isimli programda birinci olarak oyunculuğa adım atmıştır. Yer aldığı ilk dizide de başarılı oyunculuğuyla dikkat çekmiştir. Engin Akyürek Türk televizyonlarında ilk kez Yabancı Damat dizisi ile yer almıştır. 

Kadir Sadıkoğlu karakteri, oyuncunun izleyiciler tarafından sevilmesine neden olmuştur. 2007-2008 yılları arasında da ATV'de yayınlanan Karayılan dizisinde Nizipli karakterini canlandırmıştır. 2009 yılına geldiğimizde de Bir Bulut Olsam dizisinde Mustafa Bulut rolüyle ekranlarda yer almıştır. 

sGR8O_1655283135_3179

Ardından 2010 ve 2012 yılları arasında Beren Saat ile birlikte Fatmagül'ün Suçu Ne? İsimli dizide başrolü paylaşmıştır. Başarılı oyunculuğuna 2014-2015 yıllarında Kara Para Aşk dizisiyle devam etmiştir. Bu dizide Tuba Büyüküstün ile birlikte başrol oynamıştır. Oyuncu, Kara Para Aşk dizisindeki Ömer Demir rolüyle, Uluslararası Seul Drama Ödülleri "En İyi Aktör" seçilmiş ve Emmy için "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday olmuştur. Engin Akyürek, aynı zamanda birçok filmde de rol almıştır. Kader, Bir Küçük Eylül Meselesi, Çocuklar Sana Emanet ve Bir Aşk İki Hayat bu filmler arasında yer alır. Akyürek, 2022 yılında ise televizyon dizilerinden ziyade dijital platformları tercih etmiştir. Netflix'te Yolun Açık Olsun isimli filmde Salih karakterini canlandırmıştır. Disney Plus platformunda ise ilk Türk dizisi olan Kaçış'ın hikâyesini kaleme almış ve başrolünü canlandırmıştır.