Disney Plus filmleri arasında yer alan filmlerin aslında pek çoğunu çocukken izlemişsinizdir. Disney Plus, Walt Disney Company tarafından oluşturulan Netflix benzeri bir platformdur. Bu platformun ülkemize gelmesi ile birlikte de Disney Plus filmleri gündem olmuştur. 

Disney Plus bünyesinde ise Pixar, Marvel, Star Wars ve Disney’e ait hemen hemen her türlü yapım yer almaktadır. Biz de son dönemin en popüler platformlarından olan Disney Plus’taki filmleri sizler için derlemek istedik.

Tüm Zamanların En İyi Disney Plus Filmleri Listesi

Disney Plus filmleri öneri listelerini derleyerek sizlere yönelik kapsamlı bir liste hazırlamak istedik. Listemizde Disney Plus en iyi filmler listelerinin başlıca örnekleri de yer almaktadır. Netflix filmleri harici platformları da değerlendirmek istiyorsanız bu kapsamlı listemiz sizin için iyi bir rehber olabilir. 

İşte, tüm zamanların en çok sevilen yüksek puanlı Disney filmleri:

1- Disney Plus Filmleri: Star Wars Serisi

Tüm zamanların en sevilen bilim kurgu ve fantastik yapımlarından olan Star Wars, hem tüm filmleri hem de dizileriyle Disney Plus’ta. Öyle ki evrenin hala devam eden spin off dizilerinin tüm sezonlarına da platform aracılığı ile ulaşmanız mümkün. 

Serinin klasik üçlemesi kabul edilen A New Hope, The Empire Strikes Back ve Return of Jedi platformda öne çıkıyor. Ayrıca orta üçlemede yer alan The Phantom Menace, Attack of Clones ve Revenge of the Sith de platformun gözdelerinden. Tüm bunlara ek olarak serinin son üçlemesinde yer alan The Force Awakens, The Last Jedi ve Rise of Skywalker da listelerde başı çekiyor diyebiliriz. 

Bir Peri Masalı 3. bölümünde neler oldu? Zeynep, Alp’i ikna edebilecek mi? Bir Peri Masalı 3. bölümünde neler oldu? Zeynep, Alp’i ikna edebilecek mi?

Yani kısacası Star Wars evrenine ait olan tüm yapımları Disney Plus ile bulmanız söz konusudur. 

2- Toy Story Serisi
Gelelim bir diğer popüler seri olan ve toplamda dört filmden oluşan Toy Story serisine… Disney Plus filmleri animasyon kategorisinde yer alan Toy Story, 1995 yılında ilk filmiyle ile kendisine hayran bırakmıştır. Pixar yapımı ilk uzun metrajlı animasyon film olan Toy Story’nin tüm bölümlerine platform aracılığı ile ulaşmanız mümkündür. 

Woody, Buzz Lightyear, Rex, Mr. Potato Head, Andy ve Bo Peep gibi sevilen karakterlerin çıkış noktası olan seri, hem yetişkinlere hem de çocuklara yöneliktir.

3- Disney Plus Filmleri: The Lion King
 

Yine tüm zamanların en popüler animasyon filmlerinden olan The Lion King, eski ve yeni versiyonuyla platformda yer alıyor. Disney filmleri animasyon kategorilerinde öne çıkan filmin, kült bir yapım olduğunu söylemeye gerek yok. The Lion King, 1994 yılında yayınlandığından beri hala en sevilen animasyon filmlerden biri olarak kabul ediliyor. 

Disney Plus’ta bulunan filmin yapımını da zaten Walt Disney Stüdyosu üstlenmiş bulunuyor. 

4- Fantastic Mr. Fox
 

Animasyon türü filmlerin büyük bir kısmının hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik olduğu bilinen bir gerçektir. Gündelik hayatın stresine bir nebze olsun ara vermek isteyen yetişkinler de farklı evrenleri bu sayede ziyaret edebilir. İşte, usta yönetmen Wes Anderson imzalı Fantastic Mr. Fox filmi de bu keyifli evrenlerden biri olarak kabul ediliyor. 

2009 yılında vizyona giren film, izleyenlere oldukça keyifli bir macera sunuyor. Mr. Fox ve ailesinin maceraları, zengin insanlardan bir şeyler çalmaları ile başlıyor. 

5- Marvel Cinematic Universe Filmleri ve Dizileri
 

Söz konusu Disney Plus filmleri ve dizileri olduğunda Marvel evrenine dair yapımları es geçmek mümkün değil. Öyle ki Marvel Sinematik Evreni için ayrı bir yazı yazmamız da gerekebilir. Evrenin hem çizgi roman ve dizi hem de film açısından bir hayli zengin olduğunu söyleyebiliriz.

Süper kahraman hikayelerine ilgi duyan pek çok kişi bu ilgiyi DC ve Marvel evreni ile oluşturmuştur. Marvel Cinematic Universe (MCU) de 2008 yılından beridir Iron Man, Captain America, Hulk ve Spiderman gibi karakterlerin yer aldığı evrenleri yaratmaya devam ediyor. The Avengers ile başlayan serüven, kahramanlarımızın bireysel film ve dizileri ile devam ediyor. 

6- Disney Plus Filmleri: Wall-E
 

Disney Plus filmleri arasında 2008 yapımı animasyon olan Wall-E de önemli bir yere sahiptir diyebiliriz. Pixar’ın en sevilen yapımlarından olan Wall-E, dünyanın bir sebepten dolayı terk edildiği post apokaliptik bir senaryoya odaklanıyor. İnsan davranışları sebebiyle son bulan yaşamda yalnızca hurdacı bir robot olan Wall-E varlık gösteriyor. Günün birinde yalnız hayatını renklendirecek yeni bir arkadaş olan tanışan bu sevimli robot, aşkı da ilk kez bu sayede keşfetmiş oluyor.

7- Frozen Serisi
 

Türkçe’ye “Karlar Ülkesi” adıyla çevrilen ve özellikle de çocukların gözdesi olan Frozen serisi de Disney Plus’ta bulunuyor. Seriye ait olan dört uzun metrajlı fil ve spin off yapımlarının tamamı platformdan izlenebiliyor. Frozen serisi, Walt Disney tarafından üretilen özgün yapımlardan biri olarak vizyona girdiği ilk seneden beridir ilgi görmeye devam ediyor. 

Fantastik animasyon filmlerden biri olan Frozen, aynı zamanda müzikal bir yapım olarak da tanımlanabiliyor. Aslında Andersen masallarından Karlar Kraliçesi’nin Disney versiyonu olan Frozen, gelecek olan yeni uzun metraj yapımlarıyla da Disney Plus’ta olacak.

8- Disney Plus Filmleri: Fire of Love
 

2023 yılının Oscar belgesel adayı olan Fire of Love, bilim insanı olan Katia ve Maurice Krafft’ın hayatını konu ediniyor. İki bilim insanı da hayatları boyunca dünyanın her bölgesindeki yanardağları keşfe çıkmış. Bu keşiflerini kayda alan Kaita ve Maurice, yanardağların sırlarını çözmeye hayatlarını adamış. Film de iki bilim insanının kayıtlarından yola çıkarak hazırlanmış.

Disney Plus’ta hem öğretici hem de ilham veren içerikler izlemek istiyorsanız Fire of Love tam da aradığınız yapım olabilir.

9- Nightmare Alley
 

Disney Plus filmleri arasında öne çıkan korku türü filmler arasında Nightmare Alley başı çekiyor. Normalde korku sineması denildiğinde akla Netflix filmleri gelse de Disney Plus da bu türde güzel içerikler sunabiliyor. Nightmare Alley, aslında bir kitap uyarlaması olup sinemada da büyük sükse yapmış filmlerden biri. 

Manipüle etme yeteneği oldukça fazla olan bir genç, kendisini bir anda hayal bile edemeyeceği zengin bir dünyada buluyor. Para kazanma hırsı bu gencimizin gözünü kör ederken kaçınılmaz son da kapıda bekliyor. Sirk hayatından zenginlerin dünyasına bir yolculuk olan film, sürükleyici senaryosuyla sizleri Disney Plus’ta bekliyor.

10- Disney Plus Filmleri: Free Guy
 

Disney Plus filmleri komedi kategorisinde yer alan Free Guy, platformun en sevilen yapımlarından biridir. Guy, aslında rutin bir yaşama sahip olan basit bir banka memurudur. Aslında hayatının bir bilgisayar oyununda geçtiğini fark eden kahramanımız, bu farkındalık ile yeni maceralara yelken açacaktır. Bir nevi daha modern Truman Show olan Free Guy, keyifle izleyeceğiniz Disney Plus yapımlarından biridir.

11- Cruella
 

Disney Plus filmleri 2022 listelerinde yer alan Cruella, komedi ve suç türlerini temsil eden keyifli bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Tek hayali kendi moda markasını yaratmak olan Estella, kendi içerisindeki karablık tarafı er ya da geç fark edecektir. Hayatını moda üzerinden kazanmak için yola koyulan genç kadın, intikam ateşi ile artık Estella değil Cruella’dır. 

12- Disney Plus Filmleri: Alice Müzikali
 

Disney Plus Türk filmleri için bir örnek teşkil eden Alice Müzikali, aslında bir süredir sahnelenen popüler müzikalin aynısı. Serenay Sarıkaya, Şükrü Özyıldız, Merve Dizdar, İbrahim Selim, Ezgi Mola ve Enis Arıkan’dan oluşan dev kadroya sahip müzikal, Disney Plus’ın en güzel içeriklerinden biri. Siz de sahnede izleyemediğiniz bu müzikali Disney Plus seçkisinden bulabilirsiniz.

13- Bursa Bülbülü
 

Bir süredir sinemada kendisini gösteren ünlü komedyen Ata Demirer de yeni filmi ile Disney Plus’ta bulunuyor. Bursa Bülbülü, Disney Plus filmleri arasında bir süredir ön planda bulunuyor. Başrollerinde Özge Özacar, Ata Demirer, Seda Türkmen, Toygan Avanoğlu ve Celil Nalçakan’ın yer aldığı filmi siz de platformdan izleyebilirsiniz. 

14- Disney Plus Filmleri: Titanic
 

Titanic hakkında ne söylesek yeterli olmaz. Tüm zamanların en iyi romantik filmlerinden olan Titanic de Disney Plus’ın film kütüphanesinde yer alıyor. İlk vizyona girdiği sene büyük yankı uyandıran film, günümüzde efsane olmaya devam ediyor. 1997 yılında vizyona giren yapım, James Cameron’ın da adının duyulduğu ilk film olarak biliniyor. Kate Winslet ile Leonardo Di Caprio’yu buluşturan Titanic’i yeniden izlemek isterseniz Disney Plus’ı ziyaret edebilirsiniz.

15- Nomadland
 

Disney Plus filmleri arasında yer alan dikkat çeken filmlerden biri de Nomadland’dir. 2007 yılında geçen filmde ekonomik nedenlerden dolayı karavanda yaşamaya başlayan 60 yaşındaki bir kadının hikayesi anlatılıyor. 2021 Oscar’larına damga vuran film, Frances McDormand’ın mühteşem oyunculuğunu da içeriyor. 

En sevilen Disney Plus filmleri arasında yer alan Nomadland’ı sinemada farklı bakışları görebilmek için siz de izleyebilirsiniz.