Son dönemin popüler dizilerinden olan Aziz dizisinin yeni bölümü yayınlanmadı. Hayranlarını endişelendiren bu durum akıllara dizi final mi yapıyor sorusunu getirdi.Yeni sezona iddialı bir giriş yaparak adından söz ettiren Aziz dizisi geçtiğimiz günlerde ekranda yerini almadı.

Herhangi  bir açıklamanın yapılmamış olması sebebiyle dizinin final yapılacağı gündeme geldi. Başrollerinde Murat Yıldırım, Simay Barlas’ın yer aldığı dizi için final kararını alınmadığı ortaya çıktı. Dizi bu sezon için sezon finali yaparak çekimlere paydos verdi. Fakat yeni sezonda yayın akışında yerini almaya devam edecek.

Aziz Dizisi Sezon Finalinde Neler Yaşandı?

Dramayı, tarihi, aşkı harmanlayan dizi de sezon finalinde heyecanlandıran anlar yaşandı. Kemal Paşa’da haberleri alan Aziz bunları milletvekilleriyle gizli bir şekilde organize edilen toplantıda paylaştı. Her şey iyi giderken bir anda Pierre, toplantıyı basarak Aziz için tutuklama ve idam cezasına karar verdi. Aziz’i asmak isteyen Pierre, elini  çabuk tutmak istiyordu. Çünkü Pierre’in Milan’ı öldürdüğüne ilişkin haberler her yerde yayılmaya başlamıştı. Ortaya birde fotoğraflar ve diğer belgeler çıkınca Pierre’nin görevleri ve yetkilerine kısıtlama getirildi. Yine de Pierre darağacına Aziz’i çıkarttı. 

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Aziz’in boynuna halat geçirildikten sonra “Bir Aziz ölür bin Aziz doğar” sözleri ekran karşısındakilerin tüylerini diken diken etti. Bu sahnede Aziz sözleri ve tavırları ile göğüsleri kabartırken Efnan ise çaresizce Aziz’i izledi. Tam idam gerçekleştirilecekken Anadolu’dan gelen birlikler Hatay’ın artık bağımsız olduğunu ilan etti.  Bu sayede Aziz kurtuldu. Pierre ise askerler tarafından götürüldü. İlam tahtasından ilan Aziz, Efnan’ın yanına giderek birlikte Fransız bayrağını indirip, Türk bayrağını gökyüzüne çekti. Ardından ise halk ile İstiklal Marşı okundu.

Aziz Dizisinin Sezon Finali Bölümünün Reyting Oranı Kaçtı?

Sezon finali ile hayranlarını ekrana kitleyen Aziz dizisi beklenin altında bir reyting ile sezonu kapattı. Dizi yayın akışı reyting araştırmalarından Aziz dizisinin sezon finali TOTAL’de 7. Sırada yerini alırken ABC1 20+’da 2,1 izlenme oranı ve 8,63 izlenme payı aldı.  AB’de ise 2,16 izlenme oranı alırken 7,74 izlenme payı aldı. Bu reyting oranlarına rağmen dizi sosyal medyada da çokça konuşuldu. 

Yayınlandığı ilk günlerde çok yüksek izlenme oranlarına sahip dizinin son dönemlerde düşüş yaşamasının sebebinin aynı gün yayınlanan İyilik, Arka Sokaklar ve Survivor All olduğu düşünüyor. Reyting listesinin ilk 3 sırasında yer alan bu diziler pek rakip tanımıyor.

 Şu anda 2. Sezonunu yazılan Aziz dizisinin yeni sezonda reytingleri eski başarısına ulaşılır mı bilinmez. Fakat senaryoda yapılan değişiklikler reytinglerin yükselmesine sebep olacağın düşünülüyor. Eylül ayında yayınlanacak dizi de reytingler istenildiği gibi devam etmezse Aziz dizisi yeni sezona 36. Bölümde veda edecek.

Aziz’in Sezon Finalinin Kamera Arkasında Neler Yaşandı?

Sezon finalinin ardından sosyal medya da konuşul maya başlandı. Bir de bunlara sezon finalinin kamera arkası görüntüleri yansıyınca daha büyük beğeni toplandı. Dizinin başrollerinde yer alan Murat Yıldırım, Simay Barlas ve Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Füsun Demirel, Damla Sönmez bir araya gelerek ortaya çok renkli görüntüler çıkardı. Projede yer alan diğer oyunculardan da özel görüntüler geldi. Murat Yıldırım’ın sosyal medya hesabında fragman paylaşımına ise çok güzel yorumlar geldi. Aziz dizisinin sosyal medya hesabına ise “Azizler Ölmez” yorumları geldi. Ayrıca Aziz’in sözlerinin yanı sıra dizi de Zehra karakterinin öldürülmesi ve genç kızın son sözlerinin “Vatan Sağ olsun” olması yürekleri burktu. Sosyal medya üzerinden bu konuda da pek çok yorum geldi.