Konusu ve oyunculukları ile aslında çok derin bir başarı ve cesaret yatan yapımın değeri reytinglerle ölçüldü. Reytinglerle ölçenler mi yoksa reyting sonucuna konu olan seyirci mi konuşulup değerlendirilmeli? Hadi gelin çok konuşulacak bir vedadaki boşlukları okuyalım.

Show TV ekranlarına Süreç Film tarafından ilk bölümü 17 Eylül 2021 tarihinde gelen İngiliz dizi Liar’ın Türkiye uyarlamasıydı Yalancı.

 Dizinin başrollerinde başarılı isim Burçin Terzioğlu ve oyunculuğu efsaneleşen Salih Bademci yer alıyordu. Dizi ülkemizde reytinglerde bir karşılık görmediği için 23 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan 10. bölümüyle final yaparak sona erdi. Oysa ülkemizdeki reytinglerde karşılık görmeyen dizinin hikayesinin aslında ülkemizde karşılığı fazlası ile vardı.

56-1

Özellikle son yıllarda artan kadın cinayetleri, tecavüz, şiddet ülkemiz kadınlarının hayatının bir parçası haline gelmişken. Yapanın cezalandırılmasından önce yapılana ceza verilen hale gelmişken üstelik Yalancı dizisi reytinglerden anlaşıldığı üzere bir karşılık göremedi.

Yalancı dizisinin hikayesinde güçlü bir kadın vardı, hesap soran bir kadın vardı, sessiz kalmayan bir kadın vardı, korkusuz cesur bir kadın vardı. Acaba hangisinin ülkemizde karşılığı yoktu. Bu açıdan bakarsak ve kelimeler ile oynarsak evet aslında doğrusu ülkemizde karşılığı yoktu çünkü ülkemizin ihtiyacı vardı böylesi kadınlara.

54

Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu! Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu!

Hülya Gezer yönetmenliği ile ekranlara gelen Yalancı dizisinin oyuncu kadrosunda Burçin Terzioğlu ve Salih Bademci ile birlikte Hazal Türesan, Cemal Toktaş ve Şahin Irmak yer alıyordu.

Dizide uğradığı tecavüzü ispatlayamayan fakat gördüğü her türlü psikolojik ve fiziki şiddete rağmen sessiz kalmayan, cesur, hesap soran güçlü bir kadın olan Deniz’i canlandıran Burçin Terzioğlu instagram hesabından öyle bir veda paylaştı ki, her satır arasında onlarca cümle vardı aslında.

58-1

Buyurun o paylaşımı okuyalım önce;

“Bu ekibi bir araya toplayan yapımcımız @surecfilm ,zor bir hikayeyi deneme cesaretini gösteren yürekli kadınlar @itirozoflu @atukman öncelikle sizlere teşekkürler. Korkusuz, yetenekli, farkındalıklı,şahane insan,canım hocam @hulyathegezer , karakteri ayrı ,zekası ayrı özel adam @ugurkul ,calışmaya doyamadığım 2. yönetmenim @cerenkoc_ hepinize binlerce kez teşekkür ederim. Tüm set arkadaşlarım, sizler işinizi ilk günden son güne kadar sevgiyle ve inançla yaptınız. Minnettarım ve oyuncu dostlarım, saygıyla önünüzde eğiliyorum. Süperdiniz!

Yolculuğumuz kısa sürmüş olsa da, gurur duyduğum bir projede, kadına şiddetin hiçbir şekline sessiz kalmayan savaşcı bir karakteri canlandırdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Hoşcakal Deniz, hoşcakal YALANCI.”

Değerli Burçin Terzioğlu’nun yazdığı bu satırlar o kadar derin ve gerçek, bir sanatçıya o kadar çok yakışan bir vedaydı ki, uzun süre akıllardan silinmeyeceğine eminiz. Biz de tüm ekibi başta Burçin Terzioğlu olmak üzere ayakta alkışlıyoruz.