Omicron için dünya uyarıldı. Son mutasyon Covid-19 sonrası ikinci pandemi vakasını yaşatacak. Dünya Sağlık Örgütü yazılı olarak onayladı. Yine ilk haber Bill Gates’ten gelmiş oldu.

1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan virüs Covid-19 bugüne kadar 262 milyon vakaya ulaşıp dünya genelinde 5,21 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuşken yeni mutasyon türünün ikinci bir pandemi vakasına neden olacağı Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edildi.

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

Son dönemde varyantlar ile gündemde gelen Covid-19’un bu defaki mutasyonu korku salıyor. Yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika'dan yayılan ve B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adı, 'Omicron' olarak açıklandı ve Bu mutasyonun diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunu belirtilirken bu mutasyonun ön bulgularının yeni mutasyonun daha yüksek bulaşma riskinde olduğu açıklandı.

AYNI PANİK DALGASI HAKİM. ÜLKELER SINIRLARINI KAPATMAYA BAŞLADI!

resized_b84e2-b571c778omicron

Bu açıklamalar sonrası Omicron'un 'pandemi 2.0'a yani yeni bir pandemiye  neden olacağı, zira yeni varyant nedeniyle pandeminin başında duymaya  başladığımız haberleri tekrar almaya başladığımız gündeme gelerek pek çok ülke varyantın görüldüğü bölgelere seyahat yasağını getirdi. İsrail ise sınırlarını kapatan ilk ülke oldu

2015 yılında yaptığı açıklama ile olası bir pandemiye işaret ederek bulaşıcı bir hastalığa hazır olmadığımızı belirten Bill Gates ikinci pandemi uyarısını geçtiğimi Eylül ayında yani Dünya Sağlık Örgütü’nden önce yapmıştı yine.

kapak_170507

Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı , geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda , ulusların aşı üretme kapasitesi de dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Bill Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz fakat henüz gereken ilgiyi gösteriyor değiliz. Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin halen beklentisinin altında olmasından endişe duyduğunu dile getiren Bill Gates, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yazılı olarak Omicron hakkında verdiği bilgiler tüm dünyanın gündemine ikinci pandemi vakası oturmuş durumda ve yine aynı panik ve aynı aşı üretim süreci başlamış durumda.

Türkiye’de bugüne kadar 8 Milyon 794 Bin vaka sayısı ile 76.824 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Seyahat kısıtlamaları teker teker gündeme alınmaya başlandı ama henüz sınır kapama gibi bir gündemimiz bulunmuyor.