Son dönemde pek çok dizi izleyicisi dijital kanalları tercih ediyor. Walt Disney'in dizi kanalı Disney Plus da yakın zamanda bir Türk dizisine yer verecek. Başrollerinde İrem Helvacıoğlu ve Engin Akyürek'in yer alacağı dizinin yayın tarihi 14 Haziran olarak açıklandı.

Disney Plus'ın önem verdiği bu dizi ilk duyulduğu andan itibaren dikkat çekti. Şimdi de tanıtımları ve fragmanları yayınlanmaya başladı.

Dizinin hikâyesini aynı zamanda başrol oyuncusu Engin Akyürek yazdı. Senaristi ise Ali Doğançay oldu. Yapımcılığını Same Film ve 03 Medya'nın üstlendiği dizi ilk duyulduğundan beri iddialı bir proje olarak adından söz ettirdi.

Etkileyici Hikâye

Kaçış dizisinin yönetmenliğini Alp Akaydın üstlendi. Ünlü oyuncu Engin Akyürek daha önce bir öykü kitabı da yayınlamış ve bu kitap çok beğenilmişti. Şimdi de bir hikâyesinden dizi çekilen Akyürek'in projesi etkileyici. Fragmanlarda bir sınır ve karşı tarafta bir terör örgütünün yer aldığı görülüyor. Aynı zamanda terör örgütünün elinde bazı esirler var ve endişeli bir şekilde beklemekteler. 
Bir grup gazeteci haber peşinde koşarken sınırın diğer tarafında düşüyor ve hemen terör örgütünün eline esir düşüyor. Engin Akyürek dizide Mehmet adlı bir karakteri canlandırıyor. İzleyicilerin en merak ettiği karakterlerden birsi de dolayısıyla Mehmet olacak. 

Posterler Dikkat Çekti

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

Kaçış dizisinin fragmanları ile birlikte dizide yer alan karakterlerin posterleri de yayınlandı. Dizinin etkileyici ve otantik bir atmosferi var. Posterler de bu atmosfere uyumlu bir şekilde hazırlanmış. Kadroda Leyla tanlar gibi genç oyuncuların yanı sıra Levent Ülgen gibi usta oyuncular da bulunuyor. Onur Bay, Aziz Çapkurt ve Aras Aydın da dizinin dikkat çeken diğer oyuncuları olarak kadroda yer alan isimler arasında. Dizinin karakterlerinden İrem Helvacıoğlu'nun posteri de oldukça dikkat çekici. Endişeli ve kaygılı bakışlarıyla karakterlerin verdiği pozlar ve posterler sonrası dizi daha da merak edilmeye başlandı.

Savaş Fotoğrafçısı Mehmet

Dizide Engin Akyürek bir savaş fotoğrafçısını canlandırıyor. Afişler ve tanıtımlarda bir terör örgütü üyesi gibi giyinen Akyürek'in hem rolü hem de hikâyesi çok merak edildi. Bir grup gazetecinin terör örgütü tarafından esir alınması hikâyesi ve hikayenin bir Ezidi köyünde geçmesi akıllara İşid'in Ezidilere yaptığı baskını ve zulmü hatırlatıyor. Bu yüzden dizinin hikâyesi şimdiden oldukça çarpıcı görünmeye başladı.

Ortadoğu Dramı

Uzun yıllardır devam eden Suriye Savaşı Orta Doğu coğrafyasının maruz kaldığı tek savaş değil. Bölge çok uzun bir süredir savaş halinde ve bu durumun ne zaman sona ereceği ise çok merak ediliyor. Özellikle Ezidiler gibi savunmasız etnik kökenler açısından Ortadoğu yaşanması çok zor bir yer oldu. Burada yaşanan dram son dönemki gelişmelerle birlikte yeniden dikkat çekti. Kaçış dizisi de bu dramı vurgulayacak. Akyürek'in böyle cesur bir hikâye seçmesi de Kaçış dizisinin hemen dikkat çekmesine neden oldu.

Disney Plus Dizinin Peşinde

Kaçış dizisinde gazeteci ve savaş fotoğrafçılarından oluşan ekip radikal terör örgütünün elinden kurtulmak için mücadele verecek. Bu dizi Disney Plus'ta yayınlanacak olan ilk televizyon dizisi. Kanal da bu yapıma özel bir önem atfediyor. Tanıtım çalışmalarına hız verilen dizi 14 Haziran'da izleyici karşısına çıkacak. Reytingleri garanti gibi görülen dizi hem konusu hem de oyuncularıyla fazlasıyla dikkat çekti. Aynı anda hem Türk hem de yabancı seyircilerin karşısına çıkacak olan dizi nasıl tepkilere yol açacak merak ediliyor. Dizi piyasasına yeni bir soluk getirecek olan dizi özellikle Akyürek ve Helvacıoğlu hayranları tarafından bekleniyor.