TRT ekranlarında büyük bir iddia ve başarı ile başlayan yeni dizi Destan’ın başrol oyuncusu Ebru Şahin’i sizler için araştırdık. Ebru Şahin hakkında bilinmeyenler neler? Ebru Şahin hakkında unutulan neler?

Bozdağ Film imzalı Destan dizisi daha ekranlara gelmeden zaten büyük bir ilgi toplamış ve gündem olmayı başarmıştı. Ekranlarda yayınlanan ilk bölümü ile gördüğü ilgi sonrası da ayrıca oyuncuları ile gündem oldu dizi.

Emir Khalilzadeh’in yönetmen koltuğunda oturduğu dizi Destan yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın iddialı açıklamaları ile ilk olarak adını duyurmuş ve sonrasında yurtdışında gördüğü ilgi ile Mehmet Bozdağ’ı haklı çıkartmıştı.

8.yüzyıl döneminde geçen ve eski Türk toplumunu konu alan dizi başta Akkız rolü ile Ebru Şahin olmak üzere oyuncuları ile de gündem oldu. Birçok mecrada özellikle Ebru Şahin konuşulmakta ve araştırılmakta. Öyle ki Destan Akkız karakteri ile Ebru Şahin’i kariyerinde bir adım öne taşıyıp efsane yaratmış durumda.

1-16

Peki Ebru Şahin kimdir? Alışılagelmiş biyografi haricinde bir eskilere gidip bakalım dedik.

Resmi olarak her yerde görebileceğimiz üzere 18 Mayıs 1994, İstanbul doğumlu ve aslında İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun bir sporcu olan Ebru Şahin ekranlardan ve medyadan gördüğümüz kadarı ile kimdir?

Aldığı oyunculuk eğitimi ardından ilk olarak 2016 yılında Kan Parası adlı film ile setlere adım atan oyuncunun yıldızı aslında 2019 sonrası parlamış.

Peki bu yıldız 2019 yılında başladığı Hercai adlı dizideki Reyyan rolü ile mi oldu? Yoksa gazete arşivlerine baktığımızda gördüğümüz milli ve ünlü basketbolcumuz Cedi Osman beraberliği ile mi oldu? Zira döneme bakıldığında aslında Ebru Şahin adını medyada yoğun bir şekilde bu beraberlik sonrası ve bu beraberlik ile görüyoruz. Öyle ki Ebru Şahin haberlerinin 10 tanesinden 10 tanesinde de Cedi Osman ile anılıyor ve 10 haberden 9’u beraberlikleri ile çıkan haberler.

Kanal 7'den yeni günlük dizisi! Gelin dizisi geliyor Kanal 7'den yeni günlük dizisi! Gelin dizisi geliyor

3-7

Beraber gittikleri Afrika seyahatlerinden Cedi Osman’ın aldığı milyonluk takıya kadar haber olmuş oyuncu güzel magazinde sevgilisi ile. Hatta bir dönem sadece sosyal medyada değil bazı gazeteler tarafından da bu beraberlik proje olarak yorumlanmış.

Tabi ki Eylül ayı itibari ile gelen evlilik kararının ardından bu proje aşk iddiaları da yok olmuş.

Beraberlikleri ve evlilik haberleri sonrasında ise ünlü güzel Ebru Şahin medya da yaptığı yardımlar ile gündeme gelmeyi başarmış. Mesela Eylül 2021’de dizi çekimleri sırasında Mardin köy okulları için yardım kampanyası başlatmış. Geleceğin Güçlü Kadınları projesi için İTÜ’lü kadın mühendis öğrencilerine burs vermiş ve hatta 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü Projesi için gönüllü elçi olmuş.

Proje aşk yaptı mı? Yapmadı mı? Bilinmez ama oyunculukta Destan ile geldiği noktada Ebru Şahin’in bundan sonrası için herhangi bir projeye ihtiyaç duymayacağı kesin. Ve sosyal sorumluluk konusunda özellikle kadın konusuna olan desteğine bakarsak ne yaptıysa iyi yaptı demekten de geri kalamıyoruz.