ATV ekranlarının şimdiden en çok konuşulan dizisi olan Destan Temur Tegin kimdir? Destan Temur Tegin’i hangi oyuncu oynuyor? Burak Tozkoparan kimdir? Burak Tozkoparan kaç yaşında? Burak Tozkoparan biyografisi? Burak Tozkoparan oynadığı diziler? Burak Tozkoparan sevgilisi kim? Burak Tozkoparan ne mezunu?

ATV’nin başarısı şimdiden yurtdışına ulaşan iddialı dizisi “Destan” bu akşam ekranlarda.  Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz tarafından senaryosunun kaleme alındığı dizi daha Türkiye’de yayına başlamadan dünya çapında da konuşulmaya başlanmış durumda.

0x0-destan-dizisi-23-kasimda-seyirciyle-bulusacak-1637241116916-1

Yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden çekimlerini duyurup hikâye ve prodüksiyonu ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada konuşulacaklarını belirterek meydan okuduğu yeni dizi Destan, Mehmet Bozdağ’ı şimdiden haklı çıkartmış durumda zira 15 ülkeden teklif alan yapım yurtdışında da gündem olmaya ve beklenmeye başlanmış.

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya gibi isimlerin yer aldığı Destan karakterleri merak uyandırdı.

Destan dizisi Temur Tegin karakteri ismi ve oyuncusu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Destan Temur Tegin kimdir? Destan Temur Tegin’i hangi oyuncu canlandırmaktadır? Destan Temur Tegin gerçek adı ne?

Destan Temur Tegin’i yakışıklı isim Burak Tozkoparan canlandırmaktadır. Burak Tozkoparan kimdir? Burak Tozkoparan nereli? Burak Tozkoparan kaç yaşında? Burak Tozkoparan hangi dizilerde rol aldı?

temur tegin3

BURAK TOZKOPARAN KİMDİR?

14 Kasım 1992, İstanbul doğumlu olan ve aslen Rizeli olan genç yetenek Okan Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon Bölümünde eğitim hayatına devam etmektedir.

Not olarak müziğe ilgili genç oyuncu 2011'de 14. Liselerarası Müzik Yarışması'nda Enstrüman dalında Bateri ile 1. olmuştur.

Oyunculuk alanında ilk deneyimi 2014'te Star TV'de yayınlanan Paramparça dizisindeki Ozan Gürpınar karakteriyle olmuştur.

Yakışıklı oyuncu Burak Tozkoparan bilindiği gibi kendisi gibi oyuncu olan Yasak Elma’nın Kumrusu Biran Damla Yılmaz ile birliktedir.

ROL ALDIĞI FİLMLER

2016    Hesapta Aşk   

2018    Sesinde Aşk Var         

2021    Mesti Aşk       

ROL ALDIĞI DİZİLER

Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi

2015    Kırgın Çiçekler           

2019    Tek Yürek

2020    Gençliğim Eyvah        

2021    Menajerimi Ara         

DESTAN TEMUR TEGİN KİMDİR?

Batuga’nın diğer ağabeyi, Alpagu Han’dan olma Ulu Ece’den doğma ortanca tegin. Göğün Kılıcı