ATV ekranlarının çok konuşulan yeni dizisi Destan Sırma kimdir? Destan Sırma’yı hangi oyuncu oynuyor? Buse Meral kimdir? Buse Meral kaç yaşında? Buse Meral biyografisi? Buse Meral oynadığı diziler? Buse Meral kim? Buse Meral ne mezunu?

ATV’nin en yüksek bütçeli ve en iddialı dizilerinde “Destan” bu akşam ilk bölümü ile ekranlarda.  Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi daha Türkiye’de yayına başlamadan hem yurtdışına satılmış hem de şimdiye kadar daha 15 ülkeden talep görmüş durumda.

sırma1

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya gibi isimlerin yer aldığı Destan karakterleri merak uyandırdı.

8.Yüzyıl Orta Asya’sında geçen hikâyenin gerçek olup olmadığı merak edilmiş durumda. Öyle ki dizide yer alan her bir karakter ayrı ayrı araştırılmaktadır.

Destan dizisinde anlatılan hikâyenin de Akkız’ın da gerçekte var olup olmadığı aslında bilinmiyor. Dilden dile yayılan Dede Korkut Hikayelerinden uyarlama olduğu düşünülen Destan dizisinin kahramanı “Akkız” zaten Türk Mitolojisinin kadın kahramanlarından almaktadır adını. Türk Mitolojisinde kadın tanrı ve yarı tanrı olarak geçen “Gün Ana”, “Kubey Hatun”, “Od Ana” gibi kahramanlardan biridir.

3261973_810x458-1

Aslı Türkler için kutsal olan kadının hem mitolojide hem de tarihte yeri çok özel olduğu için birçok kadın kahraman destanları türetilmiştir. İyi ata binen, iyi savaşan, iyi kılıç kullanan kadınlar sadece Türk Mitolojisinde değil Türk tarihinde de önemli yer tutar.

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

Destan dizisi Sırma karakteri ismi ve oyuncusu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Destan Sırma kimdir? Destan Sırma’yı hangi oyuncu canlandırmaktadır? Destan Sırma gerçek adı ne?

Destan Sırma’yı Buse Meral canlandırmaktadır. Buse Meral kimdir? Buse Meral nereli? Buse Meral kaç yaşında? Buse Meral hangi dizilerde rol aldı?

sırma2

BUSE MERAL KİMDİR?

25 Temmuz 1999, İstanbul doğumlu oyuncu Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi almıştır.

Oyunculuktaki ilk deneyimi 2018 yılında yayınlanan Ege’nin Hamsisi dizisindeki Derya Çınar karakteri ile olmuştur. 

Buse Meral daha sonra Gülperi, Tek Yürek, Elimi Bırakma, Bizim Hikâye ve son olarak Uyanış Büyük Selçuklu adlı dizilerde rol almıştır.

DESTAN SIRMA KİMDİR?

Akkız’ın can dostu. Sadık, sevecen ama aklından çok yüreği olan, o yüreği de nişanlısı Yaman’a vermiş bir dağlı.