ATV ekranlarının oldukça iddialı yeni dizisi Destan Batuga kimdir? Destan Batuga’yı hangi oyuncu oynuyor? Edip Tepeli kimdir? Edip Tepeli kaç yaşında? Edip Tepeli biyografisi? Edip Tepeli oynadığı diziler? Edip Tepeli sevgilisi kim? Edip Tepeli ne mezunu?

Yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden çekimlerini duyurup hikâye ve prodüksiyonu ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada konuşulacaklarını belirterek meydan okuduğu yeni dizi Destan bu akşam ekranlarda.  Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi daha Türkiye’de yayına başlamadan dünya çapında aldığı taleplerle başarı sağlamış durumda.

6194cb5f86b24a148cce3cb2

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya gibi isimlerin yer aldığı Destan karakterleri merak uyandırdı.

Destan dizisinin geçtiği dönemle ilgili senaryo ekibine Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan ve Prof. Dr. Erkan Göksu danışmanlık yapmışlar.

Son dönemin en yüksek bütçeli projelerinden biri olan Destan dizisi için Bozdağ Film Platosunda 20 bin metrekare alanda döneme ait mimariye uygun şekilde bir yaşam alanı oluşturulan ve 287 kişilik sanat ekibinin yer aldığı dekor inşası altı ay sürmüş.

batuga4

Destan dizisi Batuga karakteri dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Destan Batuga kimdir? Destan Batuga’yı hangi oyuncu canlandırmaktadır? Destan Batuga gerçek adı ne?

Destan Batuga’yı Edip Tepeli canlandırmaktadır. Edip Tepeli kimdir? Edip Tepeli nereli? Edip Tepeli kaç yaşında? Edip Tepeli hangi dizilerde rol aldı?

batuga3

EDİP TEPELİ KİMDİR?

18 Nisan 1989 İzmir doğumlu oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezunudur.

Televizyon kanallarındaki ilk rolü 2014 yılında ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinde oldu. Fakat dikkatleri ‘Sefirin Kızı’ dizisinde canlandırdığı ‘Kavruk Ömer’ karakteri ile üzerine çekti.

2017 yılında kendisi gibi oyuncu olan Ayşecan Tatari ile New York´ta evlenen Edip Tepeli 2020 yılında baba oldu.

TELEVİZYON DİZİLERİ

Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde! Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde!

2019 /2021– Sefirin Kızı

2018 – Yaşamayanlar

2017 /2018 – Hayati ve Diğerleri

2017- Seni Kimler Aldı

2017 – Yıldızlar Şahidim

2014 – Kurt Seyit ve Şura

SİNEMA FİLMLERİ

2017 – Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

2010- Eyvah Eyvah

TİYATRO OYUNLARI

2019- Red Light Kışı

2018- Yakaranlar

2017- Çirkin

2014- Sırça Hayvan Koleksiyonu

2013- Küskün Müzikal

2012- Annemin Cinayet Listesi

2011- Ölümüne

2008- İstanbul Efendisi

DESTAN BATUGA KİMDİR?

Gök Hanlığı'nın ulu kağanı Alpagu Han’ın eli ve kolu tutmayan oğludur.