Kanal D ekranlarının reyting rekortmeni dizi Camdaki Kız hakkında kitabın yazarından çok vahim bir itiraf geldi. Uyarlamada yer verilmeyen gerçek ne?

İlk bölümü 8 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan Camdaki Kız dizisi aslında bilindiği üzere psikiyatrist yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı isimli kitabından uyarlanmış bir hikâye. Yazar romanlarını yaşadığı gerçek vakaları isim değiştirerek kitaplarda toparlaması ile ünlü ve dolayısı ile kendisinin de dile getirdiği gibi Camdaki Kız’da aslında gerçek yaşanmış bir dram öyküsü.

Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler? Aşka Düşman dizisi TV8 tanıtım fragmanı yayınladı! Aşka Düşman oyuncuları kimler?

Yönetmenliğini Nedim Güç’ün yaptığı bu gerçek hikâye ve roman Kanal D ekranlarında Seda Altaylı Turgutlu ve Yeşim Aslan’ın kalemi ile senaryolaştırılıyor.

606869127152d812f8aaa946

Uyarlamada yer verilmeyen gerçek ne?

Konusu ve oyuncuları ile bilindiği üzere gerçekte de ünlü bir aileye ait olan hikâye dönem dönem benzetmeler ile de gündem olmuştu. Hikayedeki gerçek aile kim denilerek merak edilmiş ve birçok ünlü aile gündeme getirilmişti.

Burcu Biricik’in başrolde olduğu dizide Enis Arıkan, Feyyaz Şerifoğlu, Hande Ataizi, Nihal Menzil, Selma Ergeç, Tamer Levent, Cihangir Ceyhan, Devrim Yakut, Hamza Yazıcı, Feri Baycu Güler, Merve Polat, Nur Sürer, Şerif Erol, Tuğrul Tülek yer alan diğer isimler.

kanal-ddeki-camdaki-kiz-dizisindek-2pue-cover

Hastalık düzeyinde takıntılı bir annenin baskıları altında ezilen ve tüm masumluğu ile gerçeklerden bir haber olarak büyüyen bir kızın, ülkenin sayılı ve saygın zengin bir ailesinin yine hastalık düzeyinde saplantılı oğlu ile evlenmesini ve tüm kurtuluş umudunu her şeye rağmen bu evlilikte görmesini işleyen dizinin gerçek bir hayat hikayesi olduğu söylense de zaman zaman ekranlarda abartıldığı düşünülerek izleniliyor ve sosyal medyada da bu şekilde yorumlanıyor.

Fakat aynı zamanda İstanbullu Gelin, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumlar Apartmanı’nın da aynı zamanda yazarı olan psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu Camdaki Kız ile ilgili öyle bir bilgi verdi ki donduk kaldık resmen.

camdaki-kiz-1

Camdaki Kız senaryosunda itiraf gibi açıklama ne?

Daha önceleri de kitabını okuyan her yapımcıdan dizi teklifi aldığını söyleyen Budayıcıoğlu, anlattıklarının gerçek hikayeler olduğunun altını her seferinde çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı ile Bire Bir Programına konuk olan Budayıcıoğlu, diğer tüm dizilerinde olduğu gibi Camdaki Kız hakkında da bilgiler paylaştı.

Fatih Altaylı’nın Camdaki Kız Nalan’ın çektikleri ve Nalan’a yapılanlarla ilgili yaptığı yorum karşısında, “Gerçeği daha fena. Herkes abarttığımızı düşünüyor ama öyle değil” diyerek gerçeğin vahametini, aslında gerçeği ekranlarda göstermediklerini, yumuşatarak ekrana yansıttıklarını anlatarak söylemiş oldu. Ne diyelim beterin beteri vardır derler ya bu da öyle galiba.