Yıllar boyunca çeşitli ve iddialı projelerde izlediğimiz usta oyuncu Binnur Kaya, bu sezonun ortasında finale kalarak ekran hayatına son veren Kırmızı Oda dizisinde rol almış ve adından çokça söz ettirmiştir. 

Performansı ile TV projesi "Kırmızı Oda" ilk sezonunda patladı ve reyting rekorları kırdı.  Ünlü oyuncu Binnur Kaya ise Doktor Manolya karakteriyle karşımıza çıkınca hafızalara kazındı.  Dizi finalinin ardından dinlenme fırsatı bulan ünlü oyuncu, bu sefer çok farklı bir projeyle adını duyurdu.

Yeni Projeye Hazırlanıyor!

Dinlenme süresinin ardından ünlü oyuncu Binnur Kaya'nın yeni bir dizi projesinde yer alacağı öğrenilirken, bu konudaki detaylar merak konusu oldu.  İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un görüşmesinin ardından gerçekleşen açıklamada, usta oyuncu Binnur Kaya ile birlikte gerçekleşecek projeyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı.  

Yeni dizinin YouTube'da yayınlanacağı açıklanırken, çekimlerin Nisan ayı sonunda tamamlandığı açıklandı.  Sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan İbrahim Büyükak, bir iş daha yaptıklarını belirterek, tüm oyunculara ve takıma teşekkür etti.
Necati Başkadır adıyla YouTube'da yayınlanan dizi, adından söz ettirirken Binnur Kaya'nın oyuncu kadrosuna dahil olması dikkate değer bir gelişme olarak yorumlandı.  Projenin izleyicilere ne zaman ulaşacağı henüz bilinmese de konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.  
Ünlü isim İbrahim Büyükak, iş birliği yaptıkları markanın yönetmenliğinde çok farklı bir YouTube projesi yaptıklarını belirterek, mini dizilerinin 12 bölümden oluştuğunu söyledi.  

Başarılı oyuncu İbrahim Büyükak, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, mini dizinin yakında yayınlanacağını da duyurdu.  Son olarak Kırmızı Oda dizisine katılan Binnur Kaya, Necati Başkadır adlı mini dizi ile oldukça eğlenceli bir karaktere hayat verecek.
TV8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda, ilk sezonuyla ekranları kasıp kavurdu.  Ancak dizi ikinci sezonunda beklenen ilgiyi görmedi.  Geçici olarak askıya alınan dizi, yeni bir isim ve Sadi karakteriyle geri döndü ancak reytingler açısından eski statüsüne kavuşamadı.  Ardından dizi için son karar verildi.

Habere göre Doktor Hanım karakterine hayat veren Binnur Kaya, TRT1'de yayınlanan Masum Apartmanlar dizisinde yer alacak.  
Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyon İçinde kitabından uyarlanan dizinin ilk sezonunda İnci karakterini oynayan Farah Zeynep Abdullah'ın ayrılmasının ardından Melisa Şenolsun diziye kabul edildi.  Ancak dizinin reytinglerde üst sıralardaki yerini kaybetmesinin ardından bir adım daha atıldı ve Aslıhan Gürbüz, Ceylan karakteri ile diziye dahil oldu.
Şimdi dizide konuk oyuncu Binnur Kaya, Kırmızı Oda finalinden sonra bir veda konuşması yapmıştı.

 "Acımızı paylaşmak güzeldi"

Kırmızı Oda'da Binnur Kaya'dan bir veda konuşması geldi.  Oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İyileşme yolculuğumuzu bu Cuma 61. bölüm sonunda tamamlıyoruz.  Bu süreçte sizler ile yan yana, birlikte olmak, acılarımızı ve anılarımızı paylaşmak çok güzeldi.  Bu yolculuğu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.  Yeni yolculuklarda buluşmak dileğiyle..." dedi.

Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor! Cansu Tosun'un annesi Serpil Tosun Kirli Sepeti dizisine konuk oluyor!

 Binnur Kaya kimdir?

 19 Nisan 1972'de Ankara'da doğdu.  Sanatçı, 1995 yılında Bilkent Üniversitesinden mezun oldu.
Hemen ardından İstanbul'a taşınan Kaya, Ankara Sahnesi, Karatahta Çocuk Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalıştı.
Hülya Avşar Show'da 'Asiye' karakteri ile televizyon dünyasına adım attı.
İlk televizyon dizisi "Kayınvalideler" idi.
1998 yılında Engin Günaydın'ın yönettiği Dış Kapı Mandalları adlı televizyon dizisinde rol aldı.  Aynı dönemde Engin Günaydın da onun oda arkadaşıydı.
Beşiktaş Kültür Merkezi işgale katıldı.
2007-2008 sezonunda Avrupa Yakası adlı komedi dizisinin kadrosuna dahil oldu.
2010 Yılında ise Vavien isimli yapımdan ödül aldı.