Başrollerini Zeynep Farah Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran gibi birbirinden ünlü oyuncuların paylaştığı ‘Bergen’ filminde şimdi de satış krizi gündeme geldi.

Yapımcının fiyat yükseltmesi ile birlikte Disney bütün kapıları kapatmış oldu. Daha sonra ise başka bir platformla anlaşma yapıldı.

Son yılların gişe rekortmeni olan, arabesk sanatçısı olan Bergen’in yaşam mücadelesini anlatan film, 1989 yılından bu yana bütün zamanların en çok izlenen 8. Filmi sıfatını aldı. Sinemada çok büyük bir büyük başarı yakalayan Bergen ’de tartışmalar bitmiyor. Son olarak satış krizi çıktı. 

Yapımcı Fiyat Artışı Yaptı

Gazetecilerin yaptığı ve son günlerde yer alan habere göre Bergen filminde projenin yapımcısı olan Content, filmi Disney Plus’a 13 milyona satacaktı. Satış içinde prensipte anlaşma yapıldı. Kulislerde yayılan habere göre, sözleşme yapılırken, yapımcı fiyat arttırmak istedi ve ücreti 1,7 milyon dolara çıkardı. Bu şekilde sözleşme de yapılmadı.

Alınan bilgilere göre Disney yapımcıya bütün kapıları kapattı.  Yapımcı da filmi başka bit platform olan Amazon' a sattı ve karşılığında 25 milyonluk bir sözleşme yaptı. Ancak bu konu ile ilgili henüz net bir açıklama da yapılmış değil.

Bergen filminin proje yapımcısı Orchestra Content, filmi Disney Plus’a satmak istese de olmadı. Haberlere göre, yapımcı sözleşme aşamasında fiyat yükseltmek istedi ve ücreti 1,7 milyon dolara çıkararak reddedilmesine sebep oldu. Diğer bir iddia ise Bergen filminin 1,5 milyon dolara Amazon’a satılmış olması.

Bergen Filmi Rekor Kırmıştı

Aile Arasında 2 filmi geliyor! Aile Arasında 2 filmi geliyor!

Bergen filmi bilindiği üzere, 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girdi ve senaryosunu Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt kaleme aldı. Filmin yönetmenliğini ise Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisi üstlendi. Bergen filmi, sinemada gösterimde kaldığı 14 hafta boyunca 5 milyon 541 bin 596 seyirci tarafından izlendi ve gişe de yeni bir rekora imza attı.

Bergen bilindiği üzere hayatı acılar ile geçmiş olan hatta acıların kadını şarkısı ile meşhur olan, 80’ li yılların damga vuran arabesk kadın sanatçılarından biri olmuştur. Yüzüne kezzap atılması ve eski kocası tarafından öldürülmesi basında uzun yıllardan bu yana yer almıştır. Bu kadar ilgi çekici bir hayat hikâyesinin ekrana gelmesi ile seyirciler yığın ilgi göstermiştir. O günden beri Bergen filmi ile ilgili birçok haber ortaya çıkmıştır. Son olarak da filmin satışı konusunda kriz yaşanmış, film Disney' e değil, Amazon’ a satılmıştır. 

Daha Öncede Afiş Krizi Çıkmıştı

“Bergen” filmi İle ilgili tartışmalar hiç bitmiyor ve dedikoduların hiç ardı kesilmiyor! Daha önce de birçok kavganın konuşulduğu ekipte son olarak filmin yapımcısı Orchestra Content’in filmin sahibi Mine Şengöz’le birlikte filmdeki yönetmenleri ve senaristleri karşı karşıya getirmiş olması gündeme gelmişti. Kavganın nedeni olarak tanıtım afişinde kimsenin isminin yer almaması gösterilmiştir. Afişte ne yönetmenler ne de senaristlerin ismi yer almıştır. Bu da büyük bir kaosa sebebiyet vermiştir. 
Filmin galasında herkes Farah Zeynep Abdullah’ın kırmızı halı tarzını konuşuyorken,  az kalsın yönetmenler dahi galaya katılmamaya karar vermiş.  Afişte isimleri yer almadığı için filmin sahibi Mine Şengöz’e iki yönetmen ihtar çekerek son dakika galaya katılmıştı. Krizlerin hala devam ettiği ve gündemden hiç düşmediği de bir gerçek. Son olarak dijital bir platforma satılmaya karar verilen Bergen filmi için yapımcı Disney ile anlaşmaya varsa da fiyat konusunda bir kriz çıktı ve Film Disney' de değil Amazon’ a daha yüksek fiyata satıldı.