Çekimleri başlanan hatta ilk tanıtım fragmanları da yayınlanan yeni yabancı dizi uyarlamaları hangileri? Hangi yabancı dizilerin uyarlamaları Türk TV kanallarında bekleniyor?

Son dönemde bilindiği üzere bir dizi uyarlama furyası aldı başını gidiyor. Öyle ki ekranlarda hangi dizi başlasa konusundan, oyuncularından ziyade ilk olarak hangi yabancı dizinin uyarlaması diye merak ediyoruz. 

Bu kadar çok dizinin ortalıkta dolaşması, iki-üç bölümde fişinin hemen çekilmesi sanırız bu uyarlama modası sayesinde zira ortada yeni bir dizi senaryosu, kurgusu için harcanması gereken bir emeğin ya da yaratım sürecinin olmaması işleri yapımcılar arasında kolaylaştırıyor. Zaten dizilerin oyuncu ekiplerine baktığımızda da bir elin parmaklarını geçmiyor. Eski dizilerdeki oyuncu ve karakter yoğunluğu bulunmuyor. Sanırım bu da cast sorununu ortadan kaldırmış oluyor yeni dizilerde. Yani bu duruma göre daha çok yabancı dizi uyarlaması izliyor olacağız gibi. 

Bu arada Kore’den dizi uyarlaması modası da yavaş yavaş Hint dizilerine kayacak gibi de görülüyor bizden söylemesi zira haberimizin devamında göreceğiniz üzere başladık bile.

Şimdi son dönemde merakla beklenen yabancı dizi uyarlamaları neler bakalım;

The_Sopranos

The Sopranos

Temel olarak bir mafya lideri ve ailesinin anlatıldığı New Jersey'de geçen hikâye de Tony Soprano adı ile yer alan mafya babasının hayatındaki dengeyi kurma mücadelesi ilerliyor bölümler. Ay Yapım’ın haklarını satın aldığı ve toplamda 21 Emmy ödülü kazanan dizi Hakan Bonomo senaristliği ile Türkiye’ye uyarlanacak.

6599_lie-after-lie-3840x2160

Lie After Lie

Bir Güney Kore yapımı olan dizinin konusu Nergis Otluoğlu Akoğlu senaryosunda, kötü bir oyun ile kocasını öldürme suçu ile hapse gönderilen ve hapisteyken doğan çocuğunu vermek zorunda kalan bir kadının saygın bir iş kadını olan kayınvalidesi ile mücadelesi olarak işlenecek. “Bir Umudum Var” ismi ile ekranlara gelecek dizinin oyuncuları ise henüz belli değil.

match

Match 

Norveç yapımı dizi “Orta Kafa Aşk” ismi ile Can Evrenol Yönetmenliğinde Gain de yayına girecek. Tanıtım fragmanı yayınlanan ve başarılı isim Cengiz Bozkurt’un da yer aldığı dizide Su Kutlu, Can Sipahi ve Engin Hepileri de rol alacak.

Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde

defendant_1746079

Defendant (Innocent Defendant)

Türkiye’de başlamasına sayılı günler kalan ve bir Güney Kore TV dizisi olan yapım ekranlara “Mahkûm” ismi ile gelecek. Fox TV’de tanıtım fragmanı ile ekranlara gelen dizide Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Melike İpek Yalova, Seray Kaya, Hakan Salınmış, Tugay Mercan, Furkan Kalabalık, Alperen Aldanmaz, İrem Deniz, Barış Aksavaş gibi isimlerin yer aldığı biliniyor. Uğraş Güneş’in senaryosunu aktaracağı dizinin konusu ise şöyle; Bir sabah kendini uyandığında hapishanede bulan ve hiçbir şey hatırlamayan idealist bir Cumhuriyet Savcısı, kızını ve eşini öldürmekle yargılanıyordur.

iss-pyaar-ko-kya-naam-doon

Iss Pyar Ko Kya Naam Doon

Geçtiğimiz yıllarda Türkçe dublaj ile televizyon ekranlarında “Bir Garip Aşk” adı ile izlenilen ve aslında bir Hint yapımı olan dizi bu defa “Ay ve Güneş” ismi ile Türkiye ye uyarlanıyor. Payitaht Abdülhamit’in yapımcısı olarak bildiğimiz Es Film yapımı ile Kanal D ekranlarında olacağı açıklanan dizinin çekimleri Kapadokya’da gerçekleşiyor.

Feraye Şahin ve Eda Tezcan’ın senaryosunu yazacağı dizinin birebir uyarlanacağı ve herhangi bir konu değişikliğine gitmeyeceği belirtiliyor.

Tamamen zıt karakterlere sahip iki gencin aşkının anlatıldığı dizinin kadrosunda Kadir Doğulu, Nilay Deniz, Tansel Öngel gibi usta oyuncular ile birlikte Nur Erkul, Pelin Orhuner, Goncagül Sunar da yer alıyor. Dizi oyuncu kadrosunda ilk olarak adı geçen Gökhan Alkan’ın ise kadrodan neden ayrıldığı merak konusu.