Yaz ekranlarına heyecan ve neşe getiren yeni dizilerden birisi de Özlem Türkad ve Erdal Özyağcılar’ın da yer aldığı Balkan Ninnisi dizisi.

Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu! Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu!

Elveda Rumeli gibi çok sevilen ve unutulmayan bir diğer Balkan dizisinden bazı oyuncuların da yer aldığı dizi eğlenceli ve aşk dolu bir dizi. Dizinin iki başrolü aşklarının önünde ciddi bir engel oluşturan etnik kimlikleri yüzünden zor günler yaşıyor. Salı günleri TRT 1’de ekrana gelen dizinin ilk bölümü yayınlandı. Hem müzikleri, hem kadrosu hem de hareketli hikâyesiyle beğenildi. 

Eğlenceli ve Komik Olaylar

Dizinin hikâyesi oldukça hızlı ilerliyor ve komik olaylar birbirini takip ediyor. Dizinin hikâyesi ise Makedon bir kızla Türk bir erkeğin aşkını ve kavuşmaya çalışmasını anlatıyor. Ertan ve ailesi Makedonya’nın Üsküp kentinde yaşamaktadır. Üsküp kentini Vardar Nehri ikiye ayırır ve nehrin bir tarafından Ertan ve ailesi gibi Türkler diğer tarafında ise Arnavutlar yaşamaktadır. 
Ertan’ın ailesi bir süre İstanbul’da yaşamış ama daha sonra hep yaşadıkları Üsküp’e geri dönmüştür. Dayısı Vardar Nehri’nin üstündeki Taş Köprü’den ismini alan bir köfteci dükkânı işletir ve tek istedikleri Ertan’ın Mimarlık Fakültesini bitirip gelmesidir. Ama gelir gelmez aile bir şok geçirir. Çünkü oğulları mimarlık değil de Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezundur. 

Jovanka ve Ailesi

62a79b86c8c3731388a30a70

Jovanka ise Viyana Üniversitesi’nde siyaset bilimi bölümünü bitirmiştir. Annesi Elena kızının siyaset bilimi okumasını çok istemiş ve sonunda dileğine kavuşmuştur. Jovanka ve Ertan hayatta tutunabilmek ve mesleklerini yaparak çalışmak isteyen ki gençtir. Her iki ailede çocuklarının farklı kültürden birisi ile evlenmesine sıcak bakmaz. 
Ancak bunun nedeni sadece milliyetçilik de değildir. Ertan’nın ağabeyi ve onun başka kültürden bir kızı sevmesi yüzünden başına gelenler yüzündendir. Jovanka’nın ailesi de benzer bir sorun yaşamıştır ve aileler kesinlikle gençlerin bir araya gelmesini istemez. Ancak iki genç de birbirini görünce aşkın kucağına düşmüştür. Ertan ailesini üzmemek için Jovanka’dan uzak kalmaya çalışmış ama babasının köftecisinde çalışmaya başlayınca yine yolu Jovanka ile kesişmiştir.

İflas Mücadelesi

Jovanka’nın başı maddi problemler fazlasıyla derttedir. Bu dertten ve iflas tehlikesinden kurtulmaya çalışır. Ama işler döner dolaşır ve kendisini yine Ertan’ların köşkünde bulur. Artık mücadelesine bu kökte yani Ertan’la aynı binada devam edecektir. Böylece her iki ailenin de hem kaderi hem de bağları bu köşkte düğümlenir. Üstelik bu iki ailenin kaderinin ilk düğümlenmesi de değildir. Ertan’ın ağabeyi de benzer bir hşkaye atlatmış ve yolu bir Arnavut kızla kesişmiştir. Ama ağabeyi Zafer bu maceranın onunda hayatını kaybettiği için Ertan’ın ailesi çok serttir ve bu aşka hiç sıcak bakmazlar. 

İkinci Bölümde Neler Olacak?

3463206_773b38e5c1a4fd47d9344ff558d32eb5_640x640

Diğer pek çok diziden farklı olarak Balkan Ninnisi hem temposu düşmeyen anlatımı hem de müzikleri ile dikkat çekiyor. Dizinin kadrosu da oldukça iddialı. Hem Balkan ezgilerini hem de Türk müzik motiflerini birleştiren dizinin temposu çok beğenildi. İlk bölümde hüzünlü sonlansa da çok güzel müzikler eşliğinde harika bir Balkan düğünü izlediğimiz dizinin devamında da birbirinden güzel Balkan şarkıları dinlemeye devam edeceğiz. Dizinin genç aşıklarının akıbetini merak eden izleyiciler aynı zamanda dizinin müziklerini çok beğendi. Oyuncu kadrosu da göz dolduran dizinin Salı akşamı yayınlanacak olan ikinci bölümü merakla bekleniyor. Hala izlemeyen varsa ve renkli bir yaz dizisi izlemek isterse Balkan Ninnisi’ne bir şans verebilir.